Prodloužit čas? Doteď jsem přesnost flatů nepotřeboval řešit jelikož doposavaď focený věci byly daleko jasnější, teď spadla klec
Vyzkoušejte si zpracování
Re: Vyzkoušejte si zpracování
Máš pravdu je to přesně v tom místě, znova jsem si prošel surové vs okalibrované fotky. Flaty jsem dělal oblohové s rosnicí na gain 0 a offset 10, na 1s s histogramem lehce pod půlku v Nině a to ještě v zaostřené pozici výtahu jako při normálním focení. ADU tam mám uprostřed snímku okolo 26000.
Prodloužit čas? Doteď jsem přesnost flatů nepotřeboval řešit jelikož doposavaď focený věci byly daleko jasnější, teď spadla klec
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
Mám 2 flaty, jeden přes R a druhý B filtr. Problematický je ten Rkový, ten tam dělá ve výsledku to kolo, přičemž oba flaty byly focené stejným způsobem s odstupem tak 2minut max.
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
Ať na tím přemýšlím jak chci, zkusím udělat flaty s nižším ADU, víc mě momentálně nenapadá.
Tie dva Flaty vyzeraju OK k zelenemu kanalu mas predpokladam tiez. Rozlozil som ten RGB obrazok na jednotlive kanaly, a R a G tam maju ten kruh v strede. B kanal vyzera trochu lepsie:
Pri foteni Lightov nebola nejaka vysoka riedka oblacnost alebo skor opar? lebo sa to zjasnuje smerom k horizontu.
Ke G mám samozřejmně taky a zrovnatak blbý jako ten R. Při focení byl opar a částečně to taky přisuzuji normálnímu sv. znečištění. Až bude možnost udělám je znova na ADU 20000. Nějaký flatbox rovnou vyřazuji z plánu je to f2.8
zdravim, pokousim se mit na snimku mene malych hvezd, aby vice vynikl double cluster. muzete mi poradit? prikladam slozeny snimek pred zpracovanim a take jeden zdrojovy snimek pred slozenim.
pouzivam pixinsight
dekuji
pouzivam pixinsight
dekuji
SW ED-80, WO Fluorostar 110, WO Megrez 72, Canon EOS 450D,40D, ASI 1600MM Pro mono, tr. 10x50, Fornax LighTrack, SW EQ6, Sigma 50/1.4, Canon 300/4L, Sigma 150/2.8 DG APO, Samyang 14/2.8
- alex
- Věk: 66
- Kontaktovat uživatele:
Snažil som sa použiť len základné funkcie Pixinsightu, takže som napr. nezmenšoval hviezdy.
Postup:
- oddelil hviezdy (StarNet2)
- hviezdy som zmenšil CurveTransformation-om
- na takto zmenšené hviezdy som dal Starmask, ktorý trošku rozsvietil
- na hviezdy som spravil krok späť (odčinil CurveTransf.)
- nasadil na nich INVERZNÚ masku
- zmenšil hviezdy CurveTransformom
- spojil ich do pozadia (oddelené v 1. kroku)

Nie som si istý, či by som to chcel takto... radšej by som nechal slabé hviezdy v hviezdokopách, ALE KTORÉ?
Postup môžem poskytnúť aj v scrrenshotoch - napr. poštou. Ak potrebuješ, ozvi sa.
alex
Postup:
- oddelil hviezdy (StarNet2)
- hviezdy som zmenšil CurveTransformation-om
- na takto zmenšené hviezdy som dal Starmask, ktorý trošku rozsvietil
- na hviezdy som spravil krok späť (odčinil CurveTransf.)
- nasadil na nich INVERZNÚ masku
- zmenšil hviezdy CurveTransformom
- spojil ich do pozadia (oddelené v 1. kroku)

Nie som si istý, či by som to chcel takto... radšej by som nechal slabé hviezdy v hviezdokopách, ALE KTORÉ?
Postup môžem poskytnúť aj v scrrenshotoch - napr. poštou. Ak potrebuješ, ozvi sa.
alex
Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://ameleg.webzdarma.cz
diky Alex,
tohle jsem potreboval, nainstaloval jsem si starnet i script star reduction.
https://cosmicphotons.com/scripts/
tohle jsem potreboval, nainstaloval jsem si starnet i script star reduction.
https://cosmicphotons.com/scripts/
SW ED-80, WO Fluorostar 110, WO Megrez 72, Canon EOS 450D,40D, ASI 1600MM Pro mono, tr. 10x50, Fornax LighTrack, SW EQ6, Sigma 50/1.4, Canon 300/4L, Sigma 150/2.8 DG APO, Samyang 14/2.8
Ja som to skusil jednoduchsie, a hlavne aby sa nenafukli jasne hviezdy, tak som dal len:
ArcsinhStretch (stretch = 4.51, blackPoint = 0.006000) no ale zase, aby to nebolo take prazdne, tak som k tomu ArcsinhStretch pridal dalsi krok:
AutoHistogram (clip = true, StretchMethod = GammaExponent 0.12) skoda tych dlhych expozicii, namiesto 180s by bolo lepsie asi 90 - 120 sec max, aby neboli zbytocne z tych jasnych hviezd velke prepalene kotucky.
ArcsinhStretch (stretch = 4.51, blackPoint = 0.006000) no ale zase, aby to nebolo take prazdne, tak som k tomu ArcsinhStretch pridal dalsi krok:
AutoHistogram (clip = true, StretchMethod = GammaExponent 0.12) skoda tych dlhych expozicii, namiesto 180s by bolo lepsie asi 90 - 120 sec max, aby neboli zbytocne z tych jasnych hviezd velke prepalene kotucky.
Ahoj. Kdyby už vás nebavili vánoční pohádky, je tu Duše.
SW ED100, wixen0,67, L-enhance, Canon 6D mod.
19h dat, ISO 2000, exp 300s, darky, flaty, darkflaty
tiff z DSS 200MB
https://www.uschovna.cz/zasilka/QYDV2WVYTYNDFYRC-ULP/
Ahoj Lada.
SW ED100, wixen0,67, L-enhance, Canon 6D mod.
19h dat, ISO 2000, exp 300s, darky, flaty, darkflaty
tiff z DSS 200MB
https://www.uschovna.cz/zasilka/QYDV2WVYTYNDFYRC-ULP/
Ahoj Lada.
- Přílohy
-
- Autosave002web.jpg (957.35 KiB) Zobrazeno 2769 x
Lado, taka rychlovka:
DynamicCrop
GraXpert
BXT - correct only
NXT
SPCC
SXT -> stars - StarStretch / starless - StatisticalStretch
combine(starless, stars, op_screen())
ColorSaturation
DynamicCrop
GraXpert
BXT - correct only
NXT
SPCC
SXT -> stars - StarStretch / starless - StatisticalStretch
combine(starless, stars, op_screen())
ColorSaturation
Posílám 4 panely mozaiky 24mm objektivem. Kdo má náladu se na to podívat a případně složit aby tam nebyly vidět švy. O popředí mi nejde to mám nafocené zvlášt z vypnuté montáže.
https://www.uschovna.cz/zasilka/QYF3K9GDREHUT5XP-3DN/
https://www.uschovna.cz/zasilka/QYF3K9GDREHUT5XP-3DN/
Ahoj Peťo.
Děkuji
Krásné se to rozsvítilo a vylezly detaily.

Asi 1/3 fotek byla záměrně dělaná otočením foťáku o 90st. Pomohlo to trochu šumu nebo to nemá žádný vliv. Kromě toho, že se to pak musí víc oříznout ?
Děkuji
Asi 1/3 fotek byla záměrně dělaná otočením foťáku o 90st. Pomohlo to trochu šumu nebo to nemá žádný vliv. Kromě toho, že se to pak musí víc oříznout ?
To otocenie fotaku akurat sposobilo ten tmavy zvisly pruh v lavej casti... spracovanim som ho potlacil, este som sa cudoval ako ti tam mohol vzniknut....ale tak uz je to jasne...
okrem toho tie hviezdy boli priserne zle... BlurXTerminator si s tym sice poradil, ale na tych jasnych to nedal ani on.... predpokladam ze je nieco zle s tym reduktorom...bud mas zle backfocus, alebo nieco ine...nemam skusenost s reduktormi, tak mozno niekto iny poradi....ak by ten reduktor lepsie kreslil, mohlo tam byt toho ovela viac....
Nevím jestli to je reduktorem nebo seeing. Ono je tu teď strašně velká vzdušná vlhkost 94% a -4st a ve vyšších vrstvách bude asi hodně krystalů ledu. I když je sice jasno tak to není ideální počasí. Tak jestli ty hvězdy nejsou rozpité kvůli tomu..Bylo to vidět i na pointacni kameře že kolem hvězd je takové hallo, to normálně nebývá.