ZWO Seestar S50
Re: ZWO Seestar smart telescope
Ahoj. Já pro jistotu raději ostření kontrolují 3d maskou.
Kolikrát se mi stane, že objekt není zcela ve středu. Mám pocit, že záleží z které strany RA na objekt najíždí.
Tuším, že to souvisí s vymezením převodů. Až se zuby dostanou do záběru.
Pokud polohu objektu ručně kompenzují v RA hned na začátku expozice, zdá se, že množství vyřazených snímků je minimální.
Další vyřazené snímky u mě souvisí s ditheringem. A horizontální kalibraci pro jistotu kontrolují ještě před seancí.
Kolikrát se mi stane, že objekt není zcela ve středu. Mám pocit, že záleží z které strany RA na objekt najíždí.
Tuším, že to souvisí s vymezením převodů. Až se zuby dostanou do záběru.
Pokud polohu objektu ručně kompenzují v RA hned na začátku expozice, zdá se, že množství vyřazených snímků je minimální.
Další vyřazené snímky u mě souvisí s ditheringem. A horizontální kalibraci pro jistotu kontrolují ještě před seancí.
- Libor LiH
- Kontaktovat uživatele:
Díky mov.
Při prvním najetí na objekt to osření co si dělá samo tak moc nefunguje. Tak ostřím znova. Asi 2x jsem to kontroloval Bahtinem a sedělo to. S tím cuknutím v R je zajímavá informace. To otestuji. Že by se dostal lépe do záběru. No a ten kontrast oblohy, to bude asi ono. Ono u nás na jih je hodně bordelu.. A když ještě přidá forsáž Měsíc, tak to stojí za to. No ono je škoda, že to nekládá všechny snímky a jen ty co se mu povedou. No teď bude zase úplněk, tak pak otestuju a dám vědět. Ten horizont sem uz vypnul, tohle je dobrá informace.. teda spíš.. když to hodím do bubliny... a pak budu na jihu a budu rovnat horizont, nekoriguje to nějakou vůli? No když se dostanu na 75% snímků, tak budu happy.
Při prvním najetí na objekt to osření co si dělá samo tak moc nefunguje. Tak ostřím znova. Asi 2x jsem to kontroloval Bahtinem a sedělo to. S tím cuknutím v R je zajímavá informace. To otestuji. Že by se dostal lépe do záběru. No a ten kontrast oblohy, to bude asi ono. Ono u nás na jih je hodně bordelu.. A když ještě přidá forsáž Měsíc, tak to stojí za to. No ono je škoda, že to nekládá všechny snímky a jen ty co se mu povedou. No teď bude zase úplněk, tak pak otestuju a dám vědět. Ten horizont sem uz vypnul, tohle je dobrá informace.. teda spíš.. když to hodím do bubliny... a pak budu na jihu a budu rovnat horizont, nekoriguje to nějakou vůli? No když se dostanu na 75% snímků, tak budu happy.
LiH http://www.mychparfotek.cz
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Dwarf III, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Dwarf III, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
-
Paul Runway
Zdravím, je třeba si uvědomit, kde se Zeestar vyrábí, řeknu-li to otevřeně tak každý kus je originál vůle jsou dost velké, proto se nedoporučuje EQ mód. Infa o převodech a ložiscích jsou na youtube. Tento přístroj je vynikající pro široké masy i jako jeden z dalších pro profi. Cena tomu odpovídá.
Na počet použít snímků má vliv mnoho věcí (to že si Seestar vybírá jen ty dobrý je na jednu stranu výhoda, na druhou škoda pro případy jak je nízko nad obzorem kometa atd.):
- ustavení - Seestar se sám ustaví, případně překalibruje, jak potřebuje
- záleží na výšce objektu nad obzorem - objekty vysoko a nízko mohou být problematické
- vítr a chození okolo dalekohledu
- podmínky pozorování - rozplizlé světlo města, slabá okem neviditelná oblačnost - tam jsem mel hvězdy rozpliznutý.
- fáze Měsíce, s LP filtrem se dá něco nafotit i během úplňku
Co se týče ostření, za celé focení jsme musel přeostřovat ručně pouze jednou a to kvůli té slabé oblačnosti...
- ustavení - Seestar se sám ustaví, případně překalibruje, jak potřebuje
- záleží na výšce objektu nad obzorem - objekty vysoko a nízko mohou být problematické
- vítr a chození okolo dalekohledu
- podmínky pozorování - rozplizlé světlo města, slabá okem neviditelná oblačnost - tam jsem mel hvězdy rozpliznutý.
- fáze Měsíce, s LP filtrem se dá něco nafotit i během úplňku
Co se týče ostření, za celé focení jsme musel přeostřovat ručně pouze jednou a to kvůli té slabé oblačnosti...
Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz
Tak jsme včera s přítelkyní, také testovali seestar na MGC 281. je to asi 30 minut snímání po 10 sec.
Včera byly celkem slušné podmínky.. zkusil jsem tyto tři objekty.
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel optika Seestar není pravé APO, takže median FWHM bývá 7-8 "/pix. Tedy pomůže pouze dekonvoluce.
Expozice slabých objektů to chce 1-2 hodiny, Vaonis Vespera II je na tom výrazně lépe, senzor IMX585 je o 1 generaci vpředu.
Expozice slabých objektů to chce 1-2 hodiny, Vaonis Vespera II je na tom výrazně lépe, senzor IMX585 je o 1 generaci vpředu.
- Libor LiH
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, super, zpracovával jsi? V čem? A kolik máš odpad?
Jsem teď 3 noci sosal data, prakticky stejné objekty. Strojový čas byl tak 2,75 hod za noc a nechalo to 1,5 hod dat za noc.
LiH http://www.mychparfotek.cz
Ahoj. Jedna z mých nejdelších expozic.
- Přílohy
-
- 1722378401730 (1).jpg (684.82 KiB) Zobrazeno 1725 x
S těmi barvami jsi něco dělal nebo to takhle vyleze přímo ?
Naposledy upravil(a) MilAN dne 01. 08. 2024, 18:04, celkem upraveno 1 x.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Saturaci v aplikaci. A jas.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
A pouzil jsi i nejake odsumovani ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Na jeden večer je to docela pěkný obrázek 
prej orlí mlhovina, mě to připadá jak oškubané kuře.
prej orlí mlhovina, mě to připadá jak oškubané kuře.
- Přílohy
-
- světlejší úprava v gimpu
- pilire_gimp.jpg (934.43 KiB) Zobrazeno 1621 x
-
- 711x10
- pilire_s.jpg (619.51 KiB) Zobrazeno 1621 x
vyskusal som si spracovanie NGC 6992, ~600x10sec