EQ6 PRO SkyScan
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
jak píšu, konektor je za pár korun, ale jde o to mít ty krimpovací kleště na jeho nalisování na kabel. Má je většina lidí, kteří mají co do činění s počítačovými sítěmi, třeba se ti někdo nahlásí, a nebo zkus jestli by to nenacvakli rovnou v prodejně. Tam by ty kleště s velkou pravděpodobností mohli mít.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- Honza Ebr (honza42)
EQ6 PRO SkyScan
To je normlální RJ-45? Tak na to kleště mám, klidně pučim, když si pro ně dojdeš (Praha - Troja, hned za mostem). Ale popravdě byly skoro zadarmo, snad za dvě nebo tři stovky...
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Jo, je to stejnej 8-pinovej RJ-45 jako je na Ethernet kabeláž...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Děkuji za loajálnost, pořeším vlastními silami a kdyžtak se ozvu.
Ještě jednou díky Martin
Ještě jednou díky Martin

Lectorem iustus...
EQ6 PRO SkyScan
Po delsi prestavce planuji navrat k vetsi astroaktivite (jo,jo, mlcel jsem asi 3 roky, mezitim jsem dostavel pozorovaci domecek a pomohl zvetsit rodinu o dva kluky). Rozhodl jsem se ke koupi EQ6 PRO skyscan. Prodejce mne prekvapil tvrzenim, ze je nutno montaz rozebrat a promazat. Chce za to 150 EUR. Je to pravda ? Je to nutne ? Co se stane, kdyz se to udela/neudela a da se to udelat svepomoci ? Diky predem.
KaPr
EQ6 PRO SkyScan
KaPr: jestli jde o uplne novou montaz, tak bych se nebal ja mam montaz jiz 2 roky a jeste jsem ji nerozebiral ani nepromazaval a funguje... netreba zbytecne panikarit - kde neni problem, tam ho nehledej/nevytvarej 

EQ6 PRO SkyScan
Konihlav: Dik za reakci, uz jsem si myslel, ze nikdo nenapise. Nicmene, ja nepanikarim, jen se ptam, jestli to je nutne a jestli to stoji za to. Zda se, ze to nutne neni. Jake to ma dusledky sice stale nevim, ale kupuji.
KaPr
EQ6 PRO SkyScan
pry se nekdy stava (obzvlast v zimnim obdobi), ze montaz treba jede ztuha ci nejede. Rika se, ze jsou montaze namazany cinskym lepidlem misto maziva. Nevim, neoveroval jsem. Tohle vse mam z doslechu.
Me to funguje tak, ze kdyz je -12 a hure, tak mi spis blbne obcas elektronika, nez montaz. Promazani tedy pomuze hladsimu chodu.
Prubeh PE se namazanim nezmeni, ten je proste dan konstrukci a parametry snekoveho kola apod.
Me to funguje tak, ze kdyz je -12 a hure, tak mi spis blbne obcas elektronika, nez montaz. Promazani tedy pomuze hladsimu chodu.
Prubeh PE se namazanim nezmeni, ten je proste dan konstrukci a parametry snekoveho kola apod.
EQ6 PRO SkyScan
Mel bych jeden dotaz na majitele EQ6. Na moji montazi se snazim dopatrat proc mam ujete hvezdy na vetsine fotek, i kdyz PHD funguje. Nyni jsem zjistil, ze pokud pojizdim v DE a zaroven zmacknu RA tak jedou oba motory jak maji. Ale po tom co pustim tlaciko RA tak motor RA nezastavi. Musim zmacknout RA do protismeru nabo pustit DE, aby se motorek zastavil.
Je to standard chovani nebo je chyba nekde u me?
Diky
Je to standard chovani nebo je chyba nekde u me?
Diky
NTW 200/800, EQ6 PRO (SkyScan), Paracorr, SW 70/500, SKYMASTER 12x60, Canon 40Dm
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Děkuji za loajálnost, pořeším vlastními silami a kdyžtak se ozvu.Tak síly a hlavně trpělivost mi došli. Prosím Vás, kolegy, nemáte někdo náhled (plánek) do spojů s RJ45 a Male 9 pin Rear - tedy ručky k montáži? Pokusím se ten kabel udělat celý nový... samotný se moc nikde neprodává a nevím jak to vnímáte, ale od SW je to co jsem viděl pěkně mrzácky udělané. Jak to vylepšit? Už se bojím, že za to zatáhnu a znovu to vylítne, fuj >:(
Lectorem iustus...
EQ6 PRO SkyScan
Cztwerec: Já mám pro jistotu 3 kusy, počkej ten mazec až se pořádně ochladí to pak teprve lupe...
Plánek máš v emailu....
Jura
Plánek máš v emailu....
Jura
EQ6 PRO SkyScan
Mám tuto montaž doma od 1.12.2009 tak se pokusim odpovidat na dotazy.Tištěný manuál mě ale přijde psaný pro starší modely.
EQ6pro Sky-Watcher 100/500,120/1000,GSO 250/1000 f4
GS 80/420 QhY-5 CCD Guider mono,canon 760D,canon 1000Dm,canon 40Dm
GS 80/420 QhY-5 CCD Guider mono,canon 760D,canon 1000Dm,canon 40Dm