Kompozice je dána uvážením autora, co chce ukázat nebo je nějak omezena i technikou. Jestli se líbí někomu nebo ne, je samozřejmě individuální, a o tom netřeba polemizovat.DaveOne píše: Mimochodem, než se tady strhne vlna nevole tak předem upozorňuji, že kompozice je takto záměrně..prostě se mi to tak líbí a přijde mi, že to pěkně zvýrazňuje detaily v mlhovině.
Jen si myslím, že tím umělcem je příroda, a to , co děláme my, je prosté řemeslo. Snažíme se ten obraz přenést na nějaké medium a pokud možno mu moc neublížit. Nějaké přebarvování nebo obdobné úpravy nejsou uměním, je to opět jen řemeslo, navíc v našem případě ještě děláno technikou. A přetváření obrazu tím, že ho zrcadlově převrátím, s uměním nemá už vůbec nic společného. Jsme spolek (někteří
Nevadí mi, pokud je snímek pootočen, aby se objekt vešel do formátu. K efektu koně se často otáčí i snímek s koňskou hlavou ( aby kůň neležel ) ,ale nikoho nenapadne, aby ten snímek zrcadlově převrátil aby se tedy mohl kůň dívat vpravo místo vlevo
To jen k tomu, že u té Kalifornie je to je naprosto samoúčelné a nemyslím si, že kvůli tomu by ses měl pasovat na umělce. Je to jen takový laciný efekt se předvést.
Takže za mě - tohle se mi nelíbí.
P.S.: předem bych si přál, aby eventuální diskuse byla o problému a ne o mně- kam se většinou moje jakákoliv poznámka k nějakému obrázku zvrtne