V R 172 se hodně projevoval seeing a bylo třeba dlouho čekat na jeho uklidnění. Pak 10-20 sekund pěkný a zase čekat. Kolem 23 hod SELČ se přeci jen zlepšil na trochu delší dobu a vzduch se trochu projasnil. Od západu se hnala oblačnost a každou chvilku hrozil konec pozorování. Podmínky takové všelijaké a proto jsem ani nedělal zákres a soustředil se na pozorování.
Bylo poznat, že GRS bude brzo vycházet. Ještě v době, když už byla celá venku, tak byla hodně vybledlá. Teprve o dost později měla lehce cihlou barvu.
Při klidném seeingu šlo dobře pozorovat rozdvojení SEB od západní strany od GRS. Tam taky šla vlnka nad GRS a těsně u ní byla mnohem tmavší. To byla ta tmavší skvrna o které se zmiňuje Sasa3. V jižní oblastí bylo asi díky průměrným podmínkám dost nudno. Později tam mělo být několik skvrn, ale silný zákal znemožnil jejich pozorování.
Východně nad NEB nad stínem byla jedna bárka a druhá ještě víc východně. Jedna právě mizela na západě. Na severu pásy NNTZ a NNTB. Něco bylo vidět taky v rovníkovém pásu.
Celkově to nebylo špatný, ale chtělo to delší chvilky lepšího seeingu. Zvětšením 180x dobrý a 220x docela taky. Když jsem ale a to několikrát tedy zkusil 260x, tak podstatně horší.
OD 23:30 byla oblačnost tak hustá, že jsem to zabalil.