Řasová mlhovina
Řasová mlhovina
Ogami: hrome, to má grády!!! ->foceno klíčovou dírkou (Scopos) na pidičip (Atik420), a výsledek opravdu parádní!
Zdraví
Pavebo
Zdraví
Pavebo
Řasová mlhovina
Ahoj Ondro.
Parádní snímek,není co dodat,snad už jen si sáhnout!
Bíba
Parádní snímek,není co dodat,snad už jen si sáhnout!
Bíba
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
Řasová mlhovina
ogami: I mně se snímek líbí. Nejprve se mi zdálo černé pozadí s nádechem do červena (jakoby červený závoj) ale teď už to nevidím
. Takže palec hore.
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
Řasová mlhovina
Diky panove, jsem rad, ze se Vam snimek libi Ma to svoje mouchy, jako vzdy mam malicko ujete hvezdy, takze je porad co zlepsovat.
pavelseb: Kdyz to pozadi projedu kapatkem v PS, tak v nem lehce dominuje spis modra, nez cervena
pavelseb: Kdyz to pozadi projedu kapatkem v PS, tak v nem lehce dominuje spis modra, nez cervena
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
- pavelseb
- Kontaktovat uživatele:
Řasová mlhovina
hvězdy jsou jeté nepatrně, a vzhledem k tomu, že na snímku dominuje parádní mlhovina, tak si toho člověk ani nevšimne.
Kdyz to pozadi projedu kapatkem v PS, tak v nem lehce dominuje spis modra, nez cervena Jo no, já to prohlížel ráno a měl jsem ještě zalepené oči, a navíc na úplně základním monitoru. Takže: teď jen opravit ten modrý nádech na pozadí
Kdyz to pozadi projedu kapatkem v PS, tak v nem lehce dominuje spis modra, nez cervena Jo no, já to prohlížel ráno a měl jsem ještě zalepené oči, a navíc na úplně základním monitoru. Takže: teď jen opravit ten modrý nádech na pozadí
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Řasová mlhovina
Další test Vabrovy kamery QHY9 na bojleru 305/1500 na NEQ6. Zatím jen Halfa, bude-li ještě přát počasí, doplníme o OIII. Test delších expozic, tady se jich do noci vešlo 13, každá v délce 900sec. Podrobnosti na klik na astrofotkách.
Řasová mlhovina
Vcera jsem dofotil jeste SII a uplacal HST verzi predchoziho bicolor snimku. Neni to asi uplne nejvodnejsi objekt pro tuto paletu, ale nemel jsem pripraveneho nic dalsiho k foceni, tak jsem dalekohled znovu namiril na rasovku. Pridano 21x600s expozic pres SII 5nm filtr. Jeste se v tom asi budu vrtat a postupne aktualizovat, minimalne chci zkusit vyrobit syntetickou luminanci.
Ondřej Kozáčik
Řasová mlhovina
Pro Karell:
Pěkný detail. :o
Jen malá drobnost, podle data na astrofotkách ten snímek budeš fotit až dnes od jedenáci večer. ;D
Pěkný detail. :o
Jen malá drobnost, podle data na astrofotkách ten snímek budeš fotit až dnes od jedenáci večer. ;D
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Řasová mlhovina
Pro Karell:
Pěkný detail.Shocked
Jen malá drobnost, podle data na astrofotkách ten snímek budeš fotit až dnes od jedenáci večer.GrinAsi se drzi hesla: Kde zitra znamena vcera ci jak se to rikavalo...
to Karell: koukam ze uzkopasmove foceni je nova vyzva.
Pěkný detail.Shocked
Jen malá drobnost, podle data na astrofotkách ten snímek budeš fotit až dnes od jedenáci večer.GrinAsi se drzi hesla: Kde zitra znamena vcera ci jak se to rikavalo...
to Karell: koukam ze uzkopasmove foceni je nova vyzva.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Řasová mlhovina
Pro Masera: dík, ten údaj jsem už opravil. Znáš to, občas nevíš, co je za den.
Pro bikera: logiku podle toho zápisu by spíš dávalo " nic neznamená včera, dnes ani zítra " jo, chytlo mě to
Pro bikera: logiku podle toho zápisu by spíš dávalo " nic neznamená včera, dnes ani zítra " jo, chytlo mě to
Řasová mlhovina
ogami: hst perfect, ten bicolor u mě ale vede : ]
Karell: pěkné pěkné, ale na můj vkus je to takový měký. Možná se to zdá jen mě, ale jako bych na to koukal přes nějakou folii...
Karell: pěkné pěkné, ale na můj vkus je to takový měký. Možná se to zdá jen mě, ale jako bych na to koukal přes nějakou folii...
SW newton 150/750 || SW 70/500 || EQ-5m || CanonEOS1000Dm || Canon70-200mm f/4 L || Canon50mm f/1,8 || QHY5
"Budete-li se snažit porozumět celému vesmíru, nepochopíte vůbec nic. Jestliže se pokusíte porozumět sobě, pochopíte celý vesmír." [Buddha]
"Budete-li se snažit porozumět celému vesmíru, nepochopíte vůbec nic. Jestliže se pokusíte porozumět sobě, pochopíte celý vesmír." [Buddha]
Řasová mlhovina
Karell: takhle je to urcite lepsi, taky jsem si rikal, ze by neuskodilo snimek malicko doostrit paradni detaily.
Ondřej Kozáčik
- pavelseb
- Kontaktovat uživatele:
Řasová mlhovina
ogami: pro mě je ta hst lepší verze. HST mám rád a nepřijde mě že by to nebyl vhodný objekt. Líbí se mi to moc.
Řasová mlhovina
ogami, Karell: máte to parádní vidím že s DLRS to bude vždycky boj! ;D
8.7 jsem vyjel do Beskyd a zkusil to na Pickeringův trojúhelník. Moc toho na surových snímcích nebylo a tak se při zpracování hvězdy trochu nafoukly ale líp to neumím.
N180/720 MPCC CANON 400Dm
23x420s ISO 800
MrawGui Regim PS
PS: porsím mohl by mi někdo polopaticky či odkazem naznačit jak se skládá RGB snímek s Halfou díky.
8.7 jsem vyjel do Beskyd a zkusil to na Pickeringův trojúhelník. Moc toho na surových snímcích nebylo a tak se při zpracování hvězdy trochu nafoukly ale líp to neumím.
N180/720 MPCC CANON 400Dm
23x420s ISO 800
MrawGui Regim PS
PS: porsím mohl by mi někdo polopaticky či odkazem naznačit jak se skládá RGB snímek s Halfou díky.