Já myslím, že to nedojde nikam a v té době budou již na trhu zase zajímavější výrobky
Ja uz ho mam u SUPRY objednany taky ;D takze mne muzete vitat do klubu ;D Navic jsem si k tomu objednal dalsich par hracek u pana Matouska a opet u SUPRY. Delam z toho slunecni dalekohled, ktery predstavim na Dovolene s dalekohledem a hlavne na Setkani SKYMASTERu v roce 2006 ;D
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
To Paaja: Presne tak, to si uz rovno kupis tu 100ED alebo 120ED
Zalezi na tom proc to chces. Roste vaha, delka atd. Ne vzdy je vetsi reseni lepsi. Ja uvazuji o 150ED, ktera ma snad nekdy prijit na trh, ale uz to bude asi opravdu hodne tezke.
No a doufam, ze tim uz s dalekohledy skoncim a zacnu stavet ten 5m ;D
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
Už mě štvete . Do Supry má na začátku července dorazit dodávka, jeden z nich bude můj a basta fidli, čekám už dost dlouho . Chci, chci a chci ;D.
Potřebuji něco krátkoohniskového na focení, např. na zatmění Slunce, asi k tomu ještě přidám reduktor a rovnač pole, ale zatím nevím jak se to chová (prosím Psione, vyzkoušej to).
Vezmu ho do Tater, ať tam taky něco mám.
Triedry 12x40 a 10x50, SW ED80, Drbohlav mount 50mm, GS mount, SPC8, Webka Philips 840K
Zmínka o redukoru/rovnači pole zde padla 6.6., jedná se o univerzál ACC/WO ROVNAČ POLE/REDUKTOR 0.8x ze Supry. Jestli ho už Psion zkouší, nevím, měl to v plánu.
Triedry 12x40 a 10x50, SW ED80, Drbohlav mount 50mm, GS mount, SPC8, Webka Philips 840K
Paaja napsal: asi k tomu ještě přidám reduktor a rovnač pole, ale zatím nevím jak se to chová (prosím Psione, vyzkoušej to).
Ještě jsi neviděl ED 80, a už chceš reduktor/rovnač pole. Víš proč ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Paaja napsal: Zmínka o redukoru/rovnači pole zde padla 6.6., jedná se o univerzál ACC/WO ROVNAČ POLE/REDUKTOR 0.8x ze Supry. Jestli ho už Psion zkouší, nevím, měl to v plánu.
Otestuji jej a dám vědět nebojte, snad během příštího týdne. Rozhodně ne na M57, to by byla tečka na fotce. Ideální bude něco většího min. kolem 25´ a více.
Paaja napsal:
Protože tím chci mimo jiné i fotit.To, že to nechceš na vizuálníé pozorování, je snad jasné. Ale Ty víš, že je nutný rovnač pole, máš nějaké údaje o křivosti pole u ED 80 ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
To nemám, spoléhám na Psionův test, ten snad napoví, jestli má cenu tu věc navíc pořizovat. Dalším efektem je redukce ohniska a světelnosti, to se taky hodí.
Víš problém bude ten, že Milan zapoměl jaksi nenápadně vložit, že ten test už má za sebou a proto ví, že pokud chceš fotit, a to on ví, nechápe, nač rovnač ;D
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
MaG napsal: Víš problém bude ten, že Milan zapoměl jaksi nenápadně vložit, že ten test už má za sebou a proto ví, že pokud chceš fotit, a to on ví, nechápe, nač rovnač ;D
Že se ani Milan nepochlubil Ten test byl s reduktorem/rovnačem? (samotný rovnač je totiž k ničemu )