Já jsem si dovolil rychlou animaci z pozorování 21. 9. je to cca. od 2:00 do 3:45. Začátek je snímán jinými parametry, proto to ztmavení, ale bylo mi líto těch snímků. Na těch rozdílech to pak optimalizuji až bude čas.
Snímek z dnešní noci. Natočil jsem 6 videi a potom přešel k vizuálnímu pozorování stejným dalekohledem. Kolem jedné hodiny se seeing uklidnil a pozorování byla nádhera. Obraz ve stopadesátce při 264x nebyl přesvětlený tak, jako je ve dvoustovce a detaily byly kontrastní podobně, jako na snímku. I proto teď na Mars preferuji stopadesátku. Krásný zážitek.
Newton MT 150/900, ZWO ASI 224 MC, ZWO ADC, derotace 2 snímků
Ja som včera ráno stíhal len, jedno video pred prácou, o 04:00 som už potreboval vyrážať a aj tak seeing vyzeral o ničom. No keď som video dnes spracoval, možno by sa bývalo oplatilo včera hodinku aj do práce meškať...... :
Snímané 21.9.2020 o 03:47, newton 20 cm, ZWO ASI224MC.
Kluci jen se zeptám, proč tak málo zaostřujete? Vede Vás k tomu něco? Dojem z fotky? Vždyť jde o detail? Tyhle ušmudlánky... Chcete pořád prezentaci z okuláru?
Naposledy upravil(a) Cztwerec dne 22. 09. 2020, 23:04, celkem upraveno 1 x.
Máte tu pánové řadu povedených Marsů. Snad už taky nějakým přispěji. Zatím jsem zpracoval jen video Marsových měsíců, z něhož krátká ukázka je v jiném vlákně. Následující snímek je složen ze všech deseti tisíc s expozicemi 75 ms, protože vybírat podle kvality na přesaturovaném Marsu nelze. Jeho siluetu jsem umístil v souladu s polohou měsíců.