Nejedná sa síce o nejakú fotogenickú galaxiu, no i tak som jej venoval trocha viac pozornosti.
Dát, hlavne v RGB mohlo byť viac, ale asi až na budúci rok. Nateraz by to mohlo aj stačiť.

No já si myslím, že ti hodně pomáhá AO. Já mám podobnou sestavu (Vixen 8"/F9) - ale s "normální" montáži EQ6 a externím pointovacím hledáčkem bych si takové časy nemohl dovolit. Obzvláště při průchodu meriánem to zrcadlo holt "štěrká"... Už tak mám občas nějaký odpad. Ale fotit s tím něco slabého - na to bych fakt neměl tu trpělivost... To fakt obdivuju.novo píše:Pretože tento tubus od Meadu je naozaj bezproblémový. Stačí ustrážiť tepelnú rozťažnosť a nič viac nemusím riešiť. Žiadna kolimácia, výťah,či korektor, utiahnuté šroubky....![]()
Tiež som nad niečím podobným uvažoval, ale skôr sa obávam, že to rozkmitá celý ďalekohľad, na Newtone je to predsalen na inej páke ako pri SC alebo RC. Mal som to v ruke len pri setupe a dosť to "kope", ale pri bežných korekciách to nemusí byť také strašné. Ale to som už asi odbehol od témy.MMys píše:Já si pohrávám s myšlenkou do jednoho výstupního portu pro kameru s vysokým rozlišením mé budoucí 400-ky AO zabudovat taky, nejspíš k ASI 1600 a pointovat ji Lodestarem.
No já nevím - podle mne to AO koriguje hlavně nepřesnost chodu montáže - což by u tebe asi nějak nemělo hrozit. Podle testů to horší seeing ještě zhoršuje. (Zkus pohledat - už je to dlouho, co jsem se na to díval...) Moc nevím, na co by jsi to chtěl použít?MMys píše:Dík za snímek, a za telefonát. No uvidím, jestli seženu nějaký jetý kus, a nějak po úpravě to poskládám i na newtona. Bylo by to fajn.