William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby Astrofotky
No, trochu divně vypadají z obou stran kácející se stromy... Spolu s bočními horskými svahy to vyvolává dojem, že se celá scenérie začíná zavírat, jako rozevřená ilustrace na dvou stránkách v pohádkové knize
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...
TH píše:No, trochu divně vypadají z obou stran kácející se stromy... Spolu s bočními horskými svahy to vyvolává dojem, že se celá scenérie začíná zavírat, jako rozevřená ilustrace na dvou stránkách v pohádkové knize
Jak vidno, tak i mezi astronomy (amatéry) jsou exoti, kteří v životě ještě neviděli fotografii rectilineárním (neryboidním) širokáčem ....
TH píše:No, trochu divně vypadají z obou stran kácející se stromy... Spolu s bočními horskými svahy to vyvolává dojem, že se celá scenérie začíná zavírat, jako rozevřená ilustrace na dvou stránkách v pohádkové knize
Jak vidno, tak i mezi astronomy (amatéry) jsou exoti, kteří v životě ještě neviděli fotografii rectilineárním (neryboidním) širokáčem ....
Kvok(cvok).
No, vidím, že mezi profesionály jsou výhradně slušní lidé. Asi jsem někde přehlédl upozornění, že je dovoleno pouze chválit, nikoliv kopat do báboviček. Tak jsem to tedy pěkně schytal.
Zas to nehroťte, prostě se tyhle speciální krajinky kolegovi líbí. Mě ne, ale dokážu si představit, že si to někdo rád pověsí na zeď. Na tý poslední fotce je super asi akorát to podání krajiny dole. Jinak je to na můj vkus strašně umělé a kácí se stromy. Ale jak jsem psal, zase bude dost lidí, kterým se to bude hodně líbit, o tom nepochybuji.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Kvok(cvok).
Tak pokud by byl foťák vodorovně, tak se asi nekácejí - ale chápu, že kompozice by byla k ničemu...
Co ta bouda provedla, že musela z nového zpracování zmizet?
bouda.jpg (6.06 KiB) Zobrazeno 2421 x
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž FITS prohlížeč
Baba Jaga jí odvelela na jiný místo - za permanentního kdákání odšpacírovala na svých muřích nožkách do míst, kam Slunce nesvítí.
Bohužel ani Ivánek s tím nic nezmohl ......
Paráda! Takový obrázek se jen tak neokouká. Navíc s trojkombinací Venuše - Měsíc - Jupiter pěkně mezi mraky. Před 31 roky jsem začal studovat v Matičce stověžaté a pamatuju si, jak mě ohromil pohled na noční rozsvícené panorama Hradčan. Ta fotka mi to krásně připomněla!