Pavle, nádherný Saturn! Rozlišení je na naše podmínky neskutečné. Mohu potvrdit, že včerejší seeing byl mimořádný. Já zatím místo zpracování měním v PC harddisk.
Karle s tím diskem to je škoda. Doufal jsem že snímáš. S černobílou kamerou by z toho šlo dostat určitě ještě víc. Seeing byl celkem stabilní od setmění a připadalo mi že se postupně ještě zlepšuje.
Pánové pěkné výsledky, Proky vede, úžasný Saturn i s hexagonem.Dnes jsem potrápil v půl druhé refrák 127/1200 a sebe, v práci jsem byl po obědě ve 30 stupních mrtvej. Dvě úpravy barev....Koukám je to nějak tmavý, zejtra to zesvetlim, dnes nemám už sílu.
saturn2.png (49.57 KiB) Zobrazeno 2519 x
saturn.png (48.39 KiB) Zobrazeno 2519 x
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Zpracoval jsem zbylé snímky Saturnu z noci 23 na 24.7.2019. Snad se mi podařilo získat nejen více detailů, ale zjistil jsem, že na videích mám zachyceny i měsíce Tethys a Dione.. Bohužel jsem opravdu pitomec, protože pokud bych zvolil o fous větší výřez, mohlo tam být měsíců mnohem více.
Jedná se montáž. Na měsíce jsem musel při zpracování zvýšit expoziční časy.
Pavle, se seeingem máš pravdu. Nejvíce se mi na snímku líbí čistota zpracování. Přijít o takový seeing by byla smůla, ale to mne naštěstí nepostihlo. Jenže na notebooku se špatně zpracovává, ale teď mám konečně v provozuschopném stavu i PC. Jsem zvědavý, co z videí vyleze.