Po dlhšej dobe sa mi podarilo nasnímať Mars. Mám ho vo výhľade asi 45 minút tesne nad strechou susedovho domu. Na radu KpS som predĺžil videá. Stihol so natočiť päť štvorminútových videí.
Proky, ten Mars z toho metrového teleskopu je veľmi pekný, ale v porovnaní s ním ten výsledok s tvojho 11" Celestronu veľmi nezaostáva.
Přílohy
2018-08-17-2132_7-f.jpg (3.79 KiB) Zobrazeno 2541 x
Seeing byl vyhovující, ale snímání kazila vysoká oblačnost. Chvílemi histogram klesl i pod čtvrtinu. V takové situaci je hlavním problémem šum. Intenzita poklesne, ale šum zůstane stejný. Použitelné R video jsem měl k dispozici bohužel jen jedno. V levé západní části snímku je Syrtis Major a pod ní světlejší oblast Hellas.
KpS: opravdu parádní výsledek, navíc mi to i docela připomíná to, co jsem viděl ve stejnou dobu okem a pokusil se neuměle zachytit kresbou ( Tady ). Mám jí teda koukám nohama vzhůru.
Škoda že se ta bouřka nezačala tišit o měsíc dřív, opravdu škoda. Taky bych měl rád někdy takovou fotku nacvakanou.
Takže velká gratulace!
ES ED127/952, TS ED96/575 na koukání; RC203/1624, TS72/432 APO, N150/600 na focení; ASI174MM Cool, ASI533MC Cool