Romane to už je pěkný . Albeda nabírají na síle nebo jsi musel při zpracování hodně tlačit?
Já jak minule zkoušel ten znak "mercedesu", dopadlo to bídně, ani jsem to sem nedával.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Ďakujem. Tiež som bol milo prekvapený tými detailami vzhľadom na apertúru. Celkom to konkuruje výsledku, ktorý som mal cez 200mm newtona v minulosti ze výborného seeingu:
Inak tie detaily sú kombináciou asi oboch faktorov = pri spracovaní som viac zatlačil na kontrast, ale pomohli aj konečne lepšie podmienky. A zrejme aj búrka slabne, lebo toľko detailov tak kontrastne som nevídal ani cez väčšie prístroje.
proky dík. To rozlíšenie tam ale chýba, hoci kontrast to trochu doháňa. Škoda, že tu mám väčšinou mizerné podmienky a i 20cm priemer som využil tak 2-3 krát do roka. O to viac sa kochám tvojimi fotkami .
Tak jsem skoro po 2 měsících zkusil něco nasnímat.... je to fakt bída , nechápu jak můžete mít tak hezké snímky, já tam viděl jen vlnící se kouli...
C11, 178 MM, Ir 742
Nejsem zrovna odborník na planety, asi by to chtělo něco nafotit s IR, ale při průměru 150mm je tam málo světla, tak jsem spíš zkoušel, co to ukáže. Je to spíš v rámci testování do recenze na dalekohled AR152. Věřím, že místní planetáři by s tím dokázali daleko více.
Svetla aj rozlíšenia tam máš určite dosť aj v IR pri tom priemere, výsledky sú už aj teraz skvelé . Pohľad cez binohlavu aj tak musí byť oveľa krajší, ako akákoľvek fotka.
Ten 685nm bude asi ideál. Ja som kedysi fotil cez 760nm IR filter cez 200mm newtona a dalo sa. Dnes sú tie kamerky oveľa citlivejšie, ako pred 7 rokmi.
Mars z 09.08.2018. Tentokrát to není "balkónovka", ale snímky byly pořízeny pomocí 1M dalekohledu v Chile. Bohužel seeingové podmínky byly dost proměnlivé a padalo spojení. Nakonec bylo celkem použitelných pouze pět snímků (2xIR742 a jedna R,G,B sada) z celkových 45.