Moc pekné snímky. Ja som na tom podobne ako MayJ. Skoro vždy ak sa večer vyjasní tak skúšam, ale zatiaľ všetko špatne. A včera večer to bola úplná katastrofa. Asi najhorší seeing tento rok.
Tak to jsem opravdu "rád", že v tom špatném hodnocení nejsem sám. Je fakt, že jsem to teď hodně lajdal, ale pokaždé to zatím bylo dobré na koukání, ale na fotku k nicemu.
Vlastně včera, jak jinak než po návratu z klubu hasičů, jsem vylezl na hvězdárnu a seeing byl na mé poměry slušný. Natočil jsem 4 videa a ze zvědavosti jsem aspoň poslední udělal. Opět R 127/1200 takže černobíle, barvy neklapnou. Dneska se poperu se zbytkem videí....... jsem zvědav co z toho vyleze......byla to teď taková rychlovka(člověk jde přeci jen do práce)......v současné době zoufalých výšek planet, refraktory nezatracuju
d.jpg (27.24 KiB) Zobrazeno 1178 x
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
hamr: pekný jupík . Tá tmavšia verzia sa mi páči viac - lepšie tam vidieť štruktúry v rovníkovom páse. Skús aj tú farbu, nemusí to byť dokonalé, ale určite to bude krajšie, ako len čiernobiela verzia.
PS: dovolil by som si tvrdiť, že refráky majú vždy navrch, nehľadiac na výšku planéty .
No z toho môjho SC zatiaľ tie najlepšie fotky nelezú.
Včera som točil prechod Európy dve hodiny. Striedavo sa mi tam plietli slabé oblaky, tak som musel stále upravovať Gain. Na histograme mi to robilo až 20%. Nakoniec som vybral len 9 minútových snímkov po 2800 frm. Spracované 10%, AS, RS6 a WJ.
Přílohy
2018-05-30-2026_7bjpg.jpg (6.72 KiB) Zobrazeno 1346 x