Ďakujem, dúfam že sa zlepším.Marian Micuch píše:Matúš držím palce, na Prokyho zatiaľ nemáš,ale máš cca 35 rokov k dobru...
Marián Mičúch
Presne to som robil, ostril som na mesiacoch, no neviem či som to zaostril zle, je to možné. Nabudúce tomu venujem viacej času.MMys píše:Tohle podle mne spíš nebylo dobře zaostřené. Sice planety nijak aktivně nefotím (teda občas to zkusím, ale výsledky neukazuju, protože není moc co, ale i moje nejhorší pokusy za mizerného seeingu byly tak 2x-3x ostřejší). Zkus ostřit na měsíčcích, nebo na jasnější hvězdě a pak jen přejeď na Jupiter.
Presne tak, optika bola zahmlená, ale to som zistil až keď som sa vrátil do vnútraDobycz1 píše:Proky pěkné snímky, taky jsem snímal o noc dříve, ale vůbec nemám čas dodělat snímky z března.
Matúši, já třebas nemám dobrou zkušenost s ostřením na měsících Jupitera, spíš se snažim ostřit na Jupiter a najít zhruba střed zaostření. Pokud, ale není seeing, je lepší jít spát a snímat další noc, než čekat na zlepšení.
Ps, ten tvůj Jupiter vypadá, že byl snímanej přes zamlženou optiku. Chce to fén a nebo rosnici