Pak nemám problém.

Má - ale od toho mě většina lidi odrazovala s tím, že vůle je v každém místě kola jiná a raději nedokorigovat než překorigovat. Používám PHD, které se taky tváří, že dělá nějaký svůj "clearing DEC backslash" - ale asi to nestačí. Ten by byl lepší, protože se dělá při kalibraci a to už DEC kolo na správném místě.vla píše:A nemá ona náhodou elektronické vymezení vůle v deklinaci?
Super - asi se teda vykašlu na mechanické pokusy (stejně už nemám další nápady) a pokusím se lépe nastavit guiding. Expozici kamery většinou používám 1s, jenom mě trošku vadí DEC automatika u PHD - snaží se dělat korekce jenom jedním směrem a tím pádem dlouho čeká, než začne pointovat naopak. Škoda, že se to nedá vypnout. (Aspoň na vyzkoušení)altoz píše:Tak trochu masochismus to opravdu je, nicméně mám s CG-5 podobnou zkušenost.
Tuhle hru jsem hrál několik měsíců - naprosto marně. Fungovalo to vždy jenom v nějakém rozmezí úhlů, mimo ten rozsah to skákalo a odpad byl i 90%.vla píše:A pak máme rozvážení v deklinaci, takže jsme stále na stejné straně zubů a vůle se neprojeví.