Uchycení triedru na stativ
Tak jsem při procházení tržnice narazil na nabídku triedru 20x50 za 199 Kč. Vím, že to asi nebude žádná špička, ale přesto jsem za tu cenu neodolal a koupil. Když mi tady všichni ten triedr doporučovali, tak jsem to zkusil.
Ale teď k tématu: Je to větší zvětšení a rád bych tedy triedr přidělal k běžnému stativu. Máte nějaký osvědčený způsob?
Ale teď k tématu: Je to větší zvětšení a rád bych tedy triedr přidělal k běžnému stativu. Máte nějaký osvědčený způsob?
Lze koupit redukci v obchode s foto.
Nicmene ja to mam vyresene jinak. Pouzil jsem desticku z preklizky (cca 6 mm). Tu jsem pomoci šroubu pripevnil k fotostativu. Triedr na ni jednuduse pridelavam pomoci 3 gum na zavarovani. Funguje to, drzi, dobre se pozoruje.
Nicmene ja to mam vyresene jinak. Pouzil jsem desticku z preklizky (cca 6 mm). Tu jsem pomoci šroubu pripevnil k fotostativu. Triedr na ni jednuduse pridelavam pomoci 3 gum na zavarovani. Funguje to, drzi, dobre se pozoruje.
Zdravim
ja som tento problem tiez nedavno riesil a mal som problem zohnat redukciu na foto staitv.nakoniec som si ju dal objednat v polovnictve a za 2 dni som ju mal doma. cele ma to vyslo na nejakych 200 Sk.
ja som tento problem tiez nedavno riesil a mal som problem zohnat redukciu na foto staitv.nakoniec som si ju dal objednat v polovnictve a za 2 dni som ju mal doma. cele ma to vyslo na nejakych 200 Sk.
Nooo možná se jedná o stejný triedr /100Kč/. Než dlouhé psaní - podívej se na dva obrázky.
http://www.autodiagnostika.kvalitne.cz/sta2.JPG
http://www.autodiagnostika.kvalitne.cz/sta1.JPG
RoMi
http://www.autodiagnostika.kvalitne.cz/sta2.JPG
http://www.autodiagnostika.kvalitne.cz/sta1.JPG
RoMi
RoMi
Je to on - přesně tenhle přístroj rozšířil mé přístrojové vybavení
Měl jsi smlouvat, já ho u Vietnamců dostal za 100Kč.
RoMi
Pepek napsal: Je to on - přesně tenhle přístroj rozšířil mé přístrojové vybavení
RoMi
Pepek napsal: Je to on - přesně tenhle přístroj rozšířil mé přístrojové vybavení
RoMi
romi napsal: Měl jsi smlouvat, já ho u Vietnamců dostal za 100Kč.
RoMi
Tady podle mě nemělo smlouvání cenu. 100 nebo 200, to není tak velká částka. Jo, takhle kdyby se u velkého dalekohledu dalo smlouvat, tak to jo. Ale jsem rád, že konečně mám i triedr. Bohužel když jsem ho dnes chtěl vyzkoušet, tak se mi zatáhlo.
RoMi
Tady podle mě nemělo smlouvání cenu. 100 nebo 200, to není tak velká částka. Jo, takhle kdyby se u velkého dalekohledu dalo smlouvat, tak to jo. Ale jsem rád, že konečně mám i triedr. Bohužel když jsem ho dnes chtěl vyzkoušet, tak se mi zatáhlo.
to Pepek a romi:
A jakpak se vám s tim pánové v noci kouká? Taky jsem se kdysi k tomuhle triedru dostal, resp. můj bratr, a v noci byl prakticky nepoužitelný. Vzhledem k tomu, že je to výrobek od stejné firmy Vietnam
, tak to bude určitě kus od kusu.
No ale neber to za tu cenu
A jakpak se vám s tim pánové v noci kouká? Taky jsem se kdysi k tomuhle triedru dostal, resp. můj bratr, a v noci byl prakticky nepoužitelný. Vzhledem k tomu, že je to výrobek od stejné firmy Vietnam

No ale neber to za tu cenu

Aleš Knobloch -- Astronomické informace -- AstroVIEW (web ve vývoji)
.....Napisu muj nejkratsi prispevek v historii....ten triedr musi byt snad kradeny 8), za 100kc 8), nebo si mysleli ze to sou dolary? ;D ;D
Ste fakt koumaci kluci
PS: taky jsem udelal jednou dobry busines, v Popradu na trhu-byl jsem jeste klucina meli triedr 12x50 a zenska se me pta a kolik mas penez? Ja no tisic, bude to stacit(cele moje dlouhe uspory) ona se roztrasla.....jo, jo, stoji tisic.......v noci jsem zjistil, ze mam dva dalekohledy-pekne rozoseny triedr proste.....a potom mi ho nekdo ukradl
....
...no nic nebude to nejkratsi prispevek
ahoj
Ste fakt koumaci kluci
PS: taky jsem udelal jednou dobry busines, v Popradu na trhu-byl jsem jeste klucina meli triedr 12x50 a zenska se me pta a kolik mas penez? Ja no tisic, bude to stacit(cele moje dlouhe uspory) ona se roztrasla.....jo, jo, stoji tisic.......v noci jsem zjistil, ze mam dva dalekohledy-pekne rozoseny triedr proste.....a potom mi ho nekdo ukradl

ahoj
R110/660, CG5 GT, Triedr WO 8x42
A.K. napsal: to Pepek a romi:
, tak to bude určitě kus od kusu.
No ale neber to za tu cenu ;)
Zkusil jsem to dneska akorát na Plejády, než se zatáhlo, takže moc soudit nemůžu. Ale ty Plejády jsem viděl jasně a ostře - jednotlivé hvězdy.. Ještě chci zkusit nějakou mlhovinu nebo něco takového, abych mohl posoudit lépe. Asi se to nemůže rovnat triedru za 3 tisíce, ale já myslím, že mi to alespoň pro začátek stačit bude.

No ale neber to za tu cenu ;)
Zkusil jsem to dneska akorát na Plejády, než se zatáhlo, takže moc soudit nemůžu. Ale ty Plejády jsem viděl jasně a ostře - jednotlivé hvězdy.. Ještě chci zkusit nějakou mlhovinu nebo něco takového, abych mohl posoudit lépe. Asi se to nemůže rovnat triedru za 3 tisíce, ale já myslím, že mi to alespoň pro začátek stačit bude.
Re: Uchycení triedru na stativ
Tak to musiš trefit na výhradniho dovozce - Vietnamce. Český překupník prodává tento typ za 800-900Kč.
RoMi
RoMi
.....Napisu muj nejkratsi prispevek v historii....ten triedr musi byt snad kradeny 8), za 100kc 8), nebo si mysleli ze to sou dolary? ;D ;D
Ste fakt koumaci kluci
PS: taky jsem udelal jednou dobry busines, v Popradu na trhu-byl jsem jeste klucina meli triedr 12x50 a zenska se me pta a kolik mas penez? Ja no tisic, bude to stacit(cele moje dlouhe uspory) ona se roztrasla.....jo, jo, stoji tisic.......v noci jsem zjistil, ze mam dva dalekohledy-pekne rozoseny triedr proste.....a potom mi ho nekdo ukradl....
ahoj
RoMi
Koupil jsem ho taky loni u ťamanů na součásky - na hledáček a na hraní.. Kvalita je opravdu úděsná, ale odpovídá ceně, tak co. Teď pokukuju, že mají ten samý, ale s větším průměrem objektivu (60-70?).
Kvalita bude určitě stejná, ale cena je nad 600, to je moc. Nezkoušl jste ho někdo?
Kvalita bude určitě stejná, ale cena je nad 600, to je moc. Nezkoušl jste ho někdo?
Tomkk napsal: Koupil jsem ho taky loni u ťamanů na součásky - na hledáček a na hraní.. Kvalita je opravdu úděsná, ale odpovídá ceně, tak co. Teď pokukuju, že mají ten samý, ale s větším průměrem objektivu (60-70?).
Večer se rozjasnilo, takže jsem znovu zkusil pozorovat. Plejády jsem již z balkonu neviděl, ale zkusil jsem jen tak namířit na M44. Obraz šlo zaostřit a byl celkem v pohodě. Takže si osobně myslím, že za ty peníze mi službu udělá.
Večer se rozjasnilo, takže jsem znovu zkusil pozorovat. Plejády jsem již z balkonu neviděl, ale zkusil jsem jen tak namířit na M44. Obraz šlo zaostřit a byl celkem v pohodě. Takže si osobně myslím, že za ty peníze mi službu udělá.
Já jsem si vyrobil držák z duralu:
http://home.tiscali.cz/najvy/drzak_triedru.jpg
a pomocí něho jej už snadno přidělám ke stativu:
http://home.tiscali.cz/najvy/triedr.jpg
.......stálo mě to akorát jeden den fušování v práci.
Samozřejmě záleží na tom jak je triedr konstrukčně řešen, protože některé triedry mají na té prostřední spojné osce zaostřovací kroužek a pak to tam připevnit nejde.
http://home.tiscali.cz/najvy/drzak_triedru.jpg
a pomocí něho jej už snadno přidělám ke stativu:
http://home.tiscali.cz/najvy/triedr.jpg
.......stálo mě to akorát jeden den fušování v práci.
Samozřejmě záleží na tom jak je triedr konstrukčně řešen, protože některé triedry mají na té prostřední spojné osce zaostřovací kroužek a pak to tam připevnit nejde.