Aký Triedr?

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
jbenak

Aký Triedr?

Příspěvek od jbenak »

Milane díky za odpověď.
Asi před pěti lety jsem kupoval triedr pro známého a taky to tenkrát vyhrál Olympus. Ostrá kruhová clona v poli a příjemný pohled.
Vždy to vyhraje konstrukce s dobrou clonkou v ohnisku okuláru a dobře umístěnou pupilou.
Souhlasím s Tvým hodnocením ohledně poměru cenaxvýkon mezi levnou a drahou binokulární optikou. Ten Bresser Shark 9x24 je mizerný v okrajích pole a málo světelný, ale je skladný, lehký a dobře se s ním kouká. Taky ho vláčím jen tak v kapse, to bych drahou optiku nemohl.
Přeji hezký večer.
Jirka Benák
j.benak
Vabra

Aký Triedr?

Příspěvek od Vabra »

Pavuk_ napsal:
Ja si pockam az do Lidla dorazi LX200 s GPS  ;D ;D ;D
(samozrejme za polovicnu cenu ako statoch  ;) )
Nemas vestecke schopnosti? Zatim dorazil sice jen do Prahy Meade N6" na LXD75... ale co neni muze byt...
Pavel Vabrousek
jaro
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:

Aký Triedr?

Příspěvek od jaro »

Dnes som v Lidli kúpil som posledný kus Bresser 10x50. Mal som šťastie, bol kvaitný.

Inak som si všimol, že v Košiciach na medzinárodnej tržnici (čiž blšáku) predávali triedre typu Tasco a zopár kusov boli staršie ruské triedre Berkut a Tento za 2500Sk.
Tie ruské boli kvalitou dobré, len ma odrzdzovalo dosť malé zorné pole asi 40-45stupňov a možnosť, že v Lidli budú lacnejšie. Ale ak máte záujem, sú tam.

Jeden číňan tam dokonca predával Newtony na paralaktike. Čo už k tomu povedať.

Skywatcher 450p, Celestron EDge HD 8", Meade Lightbridge 305/1524, monokular Fomei 20x50, trieder Tento 10x50, trieder TS 20x80.
Tibor

Aký Triedr?

Příspěvek od Tibor »

Určite pri výbere triedru rozhoduje kvalita, ale ja si osobne myslím, že najväčší vplyv na kvalitu obrazu majú vlastné ruky, pokiaľ sa nepoužíva statív. Škoda len, že k tým drahým kúskom nepredávajú aj super stabilizátory ako u digitálnych fotoťákov.  Hlavne ak je vonku -15° :D
KpS
Věk: 79
Kontaktovat uživatele:

Aký Triedr?

Příspěvek od KpS »

Tibor napsal: Škoda len, že k tým drahým kúskom nepredávajú aj super stabilizátory ako u digitálnych fotoťákov.Pokud vím, tak Nikon a Canon vyrábějí binokuláry i s IS. Jenže např. takový Canon 18x50 IS stojí u Škody ~ 44 kKč ...
Karel
Krupp

Aký Triedr?

Příspěvek od Krupp »

Mám otázku pro majitele Bressera z Lidlu. Dnes jsem byl poprvé "pořádně" s triedrem něco okouknout, a zjistil jsem, že hází docela silné odlesky - na hvězdy to ani tak nevadí, ale když jsem zavadil o lampu, tak jich tam bylo najednou několik. Doma jsem triedr prohlížel - všim jsem si, že vnitřní část při pohledu do objektivu za vnitřní clonou není začerněna (je tam pouze lesklý povrch kovu).
Zde zmiňovaný návod jak vybrat triedr jsem četl několikrát, v obchodě triedr důkladně prozkoumal, ale na toto jsem zapomněl.
Jak říkám - u hvězd (bude hlavně na astro) jsem si (zatím) podstatného problému nevšiml. Jak to vypadá s odlesky u vás? Je toto podstatná výrobní vada (kterou vy nemáte a já bych měl jít reklamovat) nebo je to obvyklé?
mpe

Aký Triedr?

Příspěvek od mpe »

Krupp napsal: Mám otázku pro majitele Bressera z Lidlu. Dnes jsem byl poprvé "pořádně" s triedrem něco okouknout, a zjistil jsem, že hází docela silné odlesky - na hvězdy to ani tak nevadí, ale když jsem zavadil o lampu, tak jich tam bylo najednou několik. Doma jsem triedr prohlížel - všim jsem si, že vnitřní část při pohledu do objektivu za vnitřní clonou není začerněna (je tam pouze lesklý povrch kovu).
Zde zmiňovaný návod jak vybrat triedr jsem četl několikrát, v obchodě triedr důkladně prozkoumal, ale na toto jsem zapomněl.
Jak říkám - u hvězd (bude hlavně na astro) jsem si (zatím) podstatného problému nevšiml. Jak to vypadá s odlesky u vás? Je toto podstatná výrobní vada (kterou vy nemáte a já bych měl jít reklamovat) nebo je to obvyklé?
Je to obvyklé. Dělá to každý, který jsem viděl. Hold Lidl :-(
Krupp

Aký Triedr?

Příspěvek od Krupp »

Jasně, že z Lidlu nemůžu čekat zázraky. Chtěl jsem se jen ujistit, že takhle to bývá i u ostatních a ne že jsem chmátl po špatném kuse. Díky moc
Odpovědět