Milane díky za odpověď.
Asi před pěti lety jsem kupoval triedr pro známého a taky to tenkrát vyhrál Olympus. Ostrá kruhová clona v poli a příjemný pohled.
Vždy to vyhraje konstrukce s dobrou clonkou v ohnisku okuláru a dobře umístěnou pupilou.
Souhlasím s Tvým hodnocením ohledně poměru cenaxvýkon mezi levnou a drahou binokulární optikou. Ten Bresser Shark 9x24 je mizerný v okrajích pole a málo světelný, ale je skladný, lehký a dobře se s ním kouká. Taky ho vláčím jen tak v kapse, to bych drahou optiku nemohl.
Přeji hezký večer.
Jirka Benák
Aký Triedr?
Aký Triedr?
Pavuk_ napsal:
Ja si pockam az do Lidla dorazi LX200 s GPS ;D ;D ;D
(samozrejme za polovicnu cenu ako statoch ;) )
Nemas vestecke schopnosti? Zatim dorazil sice jen do Prahy Meade N6" na LXD75... ale co neni muze byt...
Ja si pockam az do Lidla dorazi LX200 s GPS ;D ;D ;D
(samozrejme za polovicnu cenu ako statoch ;) )
Nemas vestecke schopnosti? Zatim dorazil sice jen do Prahy Meade N6" na LXD75... ale co neni muze byt...
Pavel Vabrousek
- jaro
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
Aký Triedr?
Dnes som v Lidli kúpil som posledný kus Bresser 10x50. Mal som šťastie, bol kvaitný.
Inak som si všimol, že v Košiciach na medzinárodnej tržnici (čiž blšáku) predávali triedre typu Tasco a zopár kusov boli staršie ruské triedre Berkut a Tento za 2500Sk.
Tie ruské boli kvalitou dobré, len ma odrzdzovalo dosť malé zorné pole asi 40-45stupňov a možnosť, že v Lidli budú lacnejšie. Ale ak máte záujem, sú tam.
Jeden číňan tam dokonca predával Newtony na paralaktike. Čo už k tomu povedať.
Inak som si všimol, že v Košiciach na medzinárodnej tržnici (čiž blšáku) predávali triedre typu Tasco a zopár kusov boli staršie ruské triedre Berkut a Tento za 2500Sk.
Tie ruské boli kvalitou dobré, len ma odrzdzovalo dosť malé zorné pole asi 40-45stupňov a možnosť, že v Lidli budú lacnejšie. Ale ak máte záujem, sú tam.
Jeden číňan tam dokonca predával Newtony na paralaktike. Čo už k tomu povedať.
Skywatcher 450p, Celestron EDge HD 8", Meade Lightbridge 305/1524, monokular Fomei 20x50, trieder Tento 10x50, trieder TS 20x80.
Aký Triedr?
Určite pri výbere triedru rozhoduje kvalita, ale ja si osobne myslím, že najväčší vplyv na kvalitu obrazu majú vlastné ruky, pokiaľ sa nepoužíva statív. Škoda len, že k tým drahým kúskom nepredávajú aj super stabilizátory ako u digitálnych fotoťákov. Hlavne ak je vonku -15° 

- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Aký Triedr?
Tibor napsal: Škoda len, že k tým drahým kúskom nepredávajú aj super stabilizátory ako u digitálnych fotoťákov.Pokud vím, tak Nikon a Canon vyrábějí binokuláry i s IS. Jenže např. takový Canon 18x50 IS stojí u Škody ~ 44 kKč ...
Karel
Aký Triedr?
Mám otázku pro majitele Bressera z Lidlu. Dnes jsem byl poprvé "pořádně" s triedrem něco okouknout, a zjistil jsem, že hází docela silné odlesky - na hvězdy to ani tak nevadí, ale když jsem zavadil o lampu, tak jich tam bylo najednou několik. Doma jsem triedr prohlížel - všim jsem si, že vnitřní část při pohledu do objektivu za vnitřní clonou není začerněna (je tam pouze lesklý povrch kovu).
Zde zmiňovaný návod jak vybrat triedr jsem četl několikrát, v obchodě triedr důkladně prozkoumal, ale na toto jsem zapomněl.
Jak říkám - u hvězd (bude hlavně na astro) jsem si (zatím) podstatného problému nevšiml. Jak to vypadá s odlesky u vás? Je toto podstatná výrobní vada (kterou vy nemáte a já bych měl jít reklamovat) nebo je to obvyklé?
Zde zmiňovaný návod jak vybrat triedr jsem četl několikrát, v obchodě triedr důkladně prozkoumal, ale na toto jsem zapomněl.
Jak říkám - u hvězd (bude hlavně na astro) jsem si (zatím) podstatného problému nevšiml. Jak to vypadá s odlesky u vás? Je toto podstatná výrobní vada (kterou vy nemáte a já bych měl jít reklamovat) nebo je to obvyklé?
Aký Triedr?
Krupp napsal: Mám otázku pro majitele Bressera z Lidlu. Dnes jsem byl poprvé "pořádně" s triedrem něco okouknout, a zjistil jsem, že hází docela silné odlesky - na hvězdy to ani tak nevadí, ale když jsem zavadil o lampu, tak jich tam bylo najednou několik. Doma jsem triedr prohlížel - všim jsem si, že vnitřní část při pohledu do objektivu za vnitřní clonou není začerněna (je tam pouze lesklý povrch kovu).
Je to obvyklé. Dělá to každý, který jsem viděl. Hold Lidl
Je to obvyklé. Dělá to každý, který jsem viděl. Hold Lidl

Aký Triedr?
Jasně, že z Lidlu nemůžu čekat zázraky. Chtěl jsem se jen ujistit, že takhle to bývá i u ostatních a ne že jsem chmátl po špatném kuse. Díky moc