Balkón je bohužel jen pátém patře i když dům je na kopci...
Jinak se to celkem ještě dalo. Planeta byla tak 16° nad obzorem když jsem začal snímat a to ADC fakt hodně pomáhá.
Byl jsem mile překvapený, že se povedlo v průběhu pár dnů pořídit ještě tyto tři snímky s víceméně podobným seeingem.
Dnes to vypadá opět nadějně, tak doufám, že se ještě zadaří.
Tohle je naprosto neuvěřitelné. Zrovna včera jsme na Saturn koukali vizuálně z Jedlové v Orl. horách a při pohledu na ten šílený barevný lem jsem si říkal, jak to asi fotíte a jak dobře ten ADC musí fungovat, když vá z toho padají takové snímky. No a teď ráno se tady objeví takováhle pecka
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Saturn ze dne 27,8,2016.N150/750,asi120mc,18mm orthoskopicky okulár.Snímáno na Horní Kamenárce ve ŠTRAMBERKU/KOPŘIVNICI.
Myslím že je to můj poslední pro letošní rok.
MMys píše:Tohle je naprosto neuvěřitelné. Zrovna včera jsme na Saturn koukali vizuálně z Jedlové v Orl. horách a při pohledu na ten šílený barevný lem jsem si říkal, jak to asi fotíte a jak dobře ten ADC musí fungovat, když vá z toho padají takové snímky. No a teď ráno se tady objeví takováhle pecka
Kdyby ses dival přes Zerochromat, tak by byl bez barevného lemu
Saturn z dnešní noci. Seeing byl celkem ucházející, ale pochytat letos nějaké slušné snímky Saturnu bude asi martyrium. Přeci jen 18° je proklatě nízko a s tou masou vzduchu nepomůže ani ADC.
Konečně! Jinak samozřejmě paráda. Ale u tebe se to už tak nějak očekává
(použil jsi WinJupos - taky to tam máš. Dá se toho nějak zbavit, nebo WinJupos to jinak neumí?
asek.jpg
Taky jsem to už s WinJupos Zkoušel a měl jsem ho tam po obou stranách a ještě markantnější.)
Naposledy upravil(a) Howking dne 18. 05. 2017, 16:55, celkem upraveno 1 x.
Krasny, oproti tomu co je teraz standarne videt v okulare je to fakt parada, neskusis este trosku pritlacit na pilu a doostrit? Lebo crta sa tam hexagon
Odoslané z SM-G930F pomocou Tapatalku
ES Dobson 300/1500, APO 127 ... Binohlavky, Binokukatka
Moc pěkný Saturn, taky bych se toho nebál na to víc přitlačit, jak barvou tak kontrastem a ostrostí, jestli nevadí ukázka, jak to myslím (smažu za chvíli).
Psion píše:Moc pěkný Saturn, taky bych se toho nebál na to víc přitlačit, jak barvou tak kontrastem a ostrostí, jestli nevadí ukázka, jak to myslím (smažu za chvíli).
Viac sa mi páči Prokyho verzia, má jemnejšie farby, ktoré sa mi vždy páčia viac než saturované (aj pri DSO). Kontrast je už v podstate len pritláčanie fotografie o strop.
Celestron C9.25 XLT, HEQ-5 Pro GoTo, ASI224MC, Canon 6D nemod., Triopo ME-3228X8C + Genesis Base BH-40 Green
Krásný výsledek, já bych se klonil naopak k té kontrastnější variantě. Pak, že se nedají snímat planety nízko nad obzorem. Já si teprve tuhle ráno všimnul, že už je Saturn vidět a koukal na něj jen přes okno malokukem a Proky už tu má super fotku ............................
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Jastrab píše:
Viac sa mi páči Prokyho verzia, má jemnejšie farby, ktoré sa mi vždy páčia viac než saturované (aj pri DSO). Kontrast je už v podstate len pritláčanie fotografie o strop.
Tak samozřejmě, že kontrast a vzhled je otázka vkusu ( co to je "skutečnost" ). Ale jak by ses vyjadřoval ke svému Jupiteru - tmavý a s přehnaným kontrastem ? Tady je Saturn velmi decentní i v té kontrastnější podobě
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Kolegové já děkuji za Vaše komentáře. To je to co mi tady občas schází. Zkusil jsem snímek ještě přepracovat. Je tam víc detailů, ale protože jsem vycházel ze stejných dat, projevuje se to i vyšším šumem. Je to něco mezi mým původním snímkem a upravenou verzí od Psiona.