Saturn
Saturn 2016
TH, při takto mizerném seeingu je opravdu rozdíl minimální až bude Saturn výš, tak rozdíl poznáš 

SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Saturn 2016
Včerejší Saturn. Je to takové pořád stejné, ale pokoukání bylo moc pěkné.
Saturn 4.7.2016 20:24UT, NWT10", ASI185MCC, L filtr, ADC
Saturn 4.7.2016 20:24UT, NWT10", ASI185MCC, L filtr, ADC
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
Saturn 2016
Honzo je to moc pěkný snímek. Hezky zpracovaný...
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Saturn 2016
Hokle je to porad takové stejne, furt krásné 
300ovku jsem sunal z hvězdárny na Dobsona (chci v létě víc koukat) a dal jsem tam R127/1200 na fotopokusy. Napoprvé jsem tam dal jen okulár 26mm a bylo to asi málo. Obrázek byl malý, příště zkusím 15mm, světla to vypadalo, že je dost. Tohle vylezlo:
Videí jsem natočil 11, že zkusím Winjupos (stručný návod mi zaslal kdysi Hokle), ale nějak se nedaří. Načetl jsem 11 zaostřených obrázků z jednotlivých videí z AS. Přiřadil jim časy a polohu. Zmenšil jsem ten nakreslený saturn na správnou velikost a šipkama manuelně naposunoval obrázek do správné polohy. Po složení derotace mi vylezla tahle hrůza. Poradíte někdo čím to.

300ovku jsem sunal z hvězdárny na Dobsona (chci v létě víc koukat) a dal jsem tam R127/1200 na fotopokusy. Napoprvé jsem tam dal jen okulár 26mm a bylo to asi málo. Obrázek byl malý, příště zkusím 15mm, světla to vypadalo, že je dost. Tohle vylezlo:
Videí jsem natočil 11, že zkusím Winjupos (stručný návod mi zaslal kdysi Hokle), ale nějak se nedaří. Načetl jsem 11 zaostřených obrázků z jednotlivých videí z AS. Přiřadil jim časy a polohu. Zmenšil jsem ten nakreslený saturn na správnou velikost a šipkama manuelně naposunoval obrázek do správné polohy. Po složení derotace mi vylezla tahle hrůza. Poradíte někdo čím to.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Saturn 2016
Luďku pěkný snímek na ten průměr, poslal jsem ti SZ.
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2016
Ludku proč to barevně nevyvážíš, Saturn přece není takový žluťásek.
Saturn 2016
Psion
Ty "žluťáci" mě trápěj delší dobu, ale možná jsem na to teď přišel. Nedá se to upravit po zpracování a při nastavování při snímání je to taky problém. Koukni na rajče jak to začalo po těch foto dalekohledů "žloutnout"!
Když jsem měl DBK a IR CUT filtr barvy byly OK. Pak jsem pořídil ASI 120 MC. Právě myslím, že jsem snímal jen samotnou kamerkou a po čase tam plácnul ten filtr. To bude asi to, kdy to začlo žlutit. Tak mě právě napadlo, že jsem něco zaslech o vestavěném IR filtru v kamerkách, tak jestli ho tam necpu 2x a ono to pak nežlutí!!!
Pohledám někde jak je to s tou kamerou nebo jestli někdo víte, zda tam je ten filtr, dejte vědět.
p.s. Pavlovi a Honzovi jsem odpověděl v SZ
Ty "žluťáci" mě trápěj delší dobu, ale možná jsem na to teď přišel. Nedá se to upravit po zpracování a při nastavování při snímání je to taky problém. Koukni na rajče jak to začalo po těch foto dalekohledů "žloutnout"!
Když jsem měl DBK a IR CUT filtr barvy byly OK. Pak jsem pořídil ASI 120 MC. Právě myslím, že jsem snímal jen samotnou kamerkou a po čase tam plácnul ten filtr. To bude asi to, kdy to začlo žlutit. Tak mě právě napadlo, že jsem něco zaslech o vestavěném IR filtru v kamerkách, tak jestli ho tam necpu 2x a ono to pak nežlutí!!!
Pohledám někde jak je to s tou kamerou nebo jestli někdo víte, zda tam je ten filtr, dejte vědět.
p.s. Pavlovi a Honzovi jsem odpověděl v SZ
Saturn 2016
Tak jsem to našel.
IR je vestavěný - příště to zkusím jen přes jeden filtr
.
IR je vestavěný - příště to zkusím jen přes jeden filtr

Saturn 2016
A který filtr jsi tam ještě dával ? ( pod pojmem IR se tady na AF "rozumí" kde co )
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Saturn 2016
Jak píšu výše IR CUT filtr, takže ještě jednou to samé co je v kamerce...........
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2016
Třeba jsem blbej, ale dvakrát zařazený stejný filtr, který to stejně oseká = to samé??? Je to hádanka 

Lectorem iustus...
Saturn 2016
IR cut co je v kameře, nemusí notně být ten samý, co tam přidáváš. Ale tím, že ho zdvojíš, teoreticky barevně to zůstane to samé, jen se zmenší propustnost
Jenže, tohle by platilo dobře v okamžiku, kdyby propustnost v celém pásmu byla na všech vlnových délkách stejná. Ale to bude asi jen teoreticky. Takže tam, kde je nižší /vyšší se propustnosti násobením více zdůrazní a dojde k většímu barevnému posuvu ( 90% x 90% =81% 80% x 80% = 64%)
Pokud platí graf propustnosti, který uvádí ZWO, ke změnou barevnosti by prakticky nemělo dojít, jen o cca 10% klesne celková propustnost
Jenže, tohle by platilo dobře v okamžiku, kdyby propustnost v celém pásmu byla na všech vlnových délkách stejná. Ale to bude asi jen teoreticky. Takže tam, kde je nižší /vyšší se propustnosti násobením více zdůrazní a dojde k většímu barevnému posuvu ( 90% x 90% =81% 80% x 80% = 64%)
Pokud platí graf propustnosti, který uvádí ZWO, ke změnou barevnosti by prakticky nemělo dojít, jen o cca 10% klesne celková propustnost
lepší rada žádná než špatná
Saturn 2016
Podle mě to patří do tématu ZWO ASI 120 MC... jinak zkus si nastavit kamerku v sharpCapu je to.... options-video capture filtr - colour
SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Saturn 2016
Počasí mi teď chvilku nepřeje, tak jsem se jal přepracovat některé snímky s nejlepších nocí. Složil jsem derotací ve WinJUPOS celkem 30 nejlepších snímků z níže uvedené noci. Zde je výsledek. Troufl jsem si i na malé zvětšení.
Saturn 22.06.2016, 20:57UT, C11, ZWO ADC, 2xBarlow ASI224MC, Praha - balkón.
Saturn 22.06.2016, 20:57UT, C11, ZWO ADC, 2xBarlow ASI224MC, Praha - balkón.