MaG: priznavam, ze u sebe citim posun. Zejmena v tom, ze treba vcera jsem mel po 4 mesicich sanci jit ven a neco zkusit, tak jsem sel. A vubec jsem se nestresoval s tim, ze je tam vysoka oblacnost a zrovna, kdyz jsem to po hodine sestavil, ze je skoro zatazeno, protoze jsem vedel, ze se hodinku prospim a od jedny bude jasno az do tri a taky bylo, takze jsem neco vyfotil (2 hod dat). No a uz me fakt netrapi, ze jeden roh ze 4 je krivej to je proste standard. Zacinam uvazovat, ze proste budu prezentovat svoje narrow band vytvory "bez hvezd" nebo ty hvezdy opravim SW, ktery si napisu (mezitim ale potrebuji doprogramovat astrofotky.cz na to taky nemam cas).
peto: tu montaz co odkazujes, o ty jsem zrovna vcera mluvil s jednim kolegou. Vim o ni, ale cena neni v rozumnych relacich a to me pije krev. Ja jsem se totiz taky uz ozenil a nemam nejvyssi prijem a i kdybych mel (coz nemam), tak to je ekonomicka sebevrazda a vyhozeny prachy. Si predstav, ze to potrebuji do letadla na vylet nekam na expedici za astrofocenim a nejaci hovada mi to znici a ztrati (to pro prepravu letadlem co vim pojistit nelze). Takze proto hledam jinou (uz ji mam, konecne po 6ti mesicich dorazila a pristi tyden si ji objednam !!!). A ten TEC 110? Co vim (o nem vim dlouho), se nevyrabi uz daaavno a nelze sehnat... takze to je mimo hru. A jinej refrak ci optika nehrozi (mam porad v merku Borg 90FL nebo 67FL protoze jsem sam vsechny svoje Borgy prodal). No a nebo Vixen VSD100 me furt trapi
Vabra: ;D ;D ;D kamarade, diky za hezkou zpravu. No jo, zensky si koupi kabelku nebo boty nebo cokoladu nebo jinak okamzite zhresi... co u me funguje je, ze kdyz se mi nechce jit ven fotit, tak kdyz mam neco novyho na vyzkouseni, tak me to vzdy motivuje... Ale v poslednich letech me doslova pije krev, ze si neco za x tisic eur koupim a pak cekam 3-4 mesice nez budu mit sanci to pouzit. Takze to je ten problem - pouzitelnost a "rentabilita" jako ze jedna fotka vyjde na milion
Bill: hele mam ted v sobe lahvinku vina, tak Ti to napisu (na rovinu co si myslim). Jak Te tak sleduju, tak me pijes krev nevim, nezname se osobne, neznas me vubec (a ja Tebe), ale prijde mi, ze mnoho Tvych prispevku je vuci me mirne receno "rezervovanych". Me uz tu jednou na AF bouchly saze a napsal jsem (ale tys to necetl, jinak bys se mnou asi nemluvil) "ze nepotrebuji aby mi kazdej van de bill do neceho mluvil" ;D takze jelikoz me neznas napisu Ti neco o me: nejsem jesitnej, nemusim byt nejlepsi, nepotrebuji byt stredem pozornosti (ale stve me, kdyz se tu na AF treba snazim (marne) nekoho k necemu primet (poradit), tak je to jako hazeni perel svinim - proto jsem pul roku na AF nepsal). Jsem schopny sebereflexe. Nejsem genius. Znam milion silene schopnych a chytrych lidi (vcetne ted moji nove prace v zahranici). Kdyz nekdo, kdo chce poradit se na me obrati, vzdy vsem na 100% odepisuji a podle nejlepsiho vedomi a svedomi radim jak muzu. Mnohdy pomaham ostatnim i tak moc nezistne, ze jim nabidnu neco na pujceni a treba i zaplatim postovne nebo neco navic (to proto, ze vim, ze ja tu novou vec nevyzkousim, protoze pocasi mi nepreje, kdezto nekdo jiny, nadejny, zacinajici, to pouzije). Take nemam zadne tajemstvi. Kdo se zepta (prijede ke me domu), tomu poradim a naucim vsechny svoje triky, nejsem svina, co si nechava informace pro sebe a na ostatni kasle. Toz to by asi stacilo, o me. Krome toho, ze jsem SW inzenyr a ucil jsem se 8 cizich jazyku (domluvim se ale tak sotva 4ma).
Jinak ale mas pravdu v tech ostatnich nez prvni vete. Me treba nenaplni mit remote observator v Chile. Ja tam proste musim u toho byt, na expedici, na vyjezdu. Uz jsem uvazoval o konvergenci z astrofotice do vizualisty, protoze k zivotu potrebuji pouze auto, lehatko, spacak, obleceni atd. pozorovat ocima zadny kabely a elektrika
toz brou decka!