Jupiter
Jupiter 2014- 2015
Poslal som ti to do SZ, som tu nový a tvoju SZ bych si bez upozornenia nevšimol...
Výborně! Moc děkuju!!! Až budu mít chvilku, tak zkusím zpracovat Tvoje data a ozvu se s výsledkem. Při pouhém pohledu na jednotlivá videa mi došlo, že velkou roli bude hrát i ten průměr dalekohledu 300mm, který dovolí snížit ISO na 800, což dost redukuje šum oproti dalekohledu se zrcadlem 200mm. Tam musím použít ISO 3200 nebo i 6400.
Díky.
TH
Výborně! Moc děkuju!!! Až budu mít chvilku, tak zkusím zpracovat Tvoje data a ozvu se s výsledkem. Při pouhém pohledu na jednotlivá videa mi došlo, že velkou roli bude hrát i ten průměr dalekohledu 300mm, který dovolí snížit ISO na 800, což dost redukuje šum oproti dalekohledu se zrcadlem 200mm. Tam musím použít ISO 3200 nebo i 6400.
Díky.
TH
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...
Jupiter 2014- 2015
Zákryt Io 4-5.3.2014. Krátká animace. Bohužel se vyčasilo až v době kdy mám Jupiter již nad sousedním barákem, a to se dost projevuje v kvalitě seeingu. Navíc jsem dost zápasil se špatně ustavenou montáží. Snímek je zmenšen na 85% původní velikosti.
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Jupiter 2014- 2015
Dnes se mi po dvou hodinách podařil jeden supr snímek :D ! (No spíš včera). Ne, fakticky je to jen jeden neupravovaný snímek!! Zase fotil jsem rukama opřenýma o teleskop, foťák v ruce a fotil jsem kompaktem který si sám udává clonu :) Podle mě na tenhle způsob focení je to za jedna
Dobson 200/1200 Rád pozoruji galaxie, mlhoviny, kulové hvězdokupy a planety
. Můj byvalý teleskop Firstscope 76/300
-
Giftmacher
Jupiter 2014- 2015
Jupiter 7.3. cca 21:50. Přechod měsíce Europa
Zpracovány dvě videa po asi 1200 snímcích. (stále ještě CMOS webkamera).
Zpracovány dvě videa po asi 1200 snímcích. (stále ještě CMOS webkamera).
Jupiter 2014- 2015
Dnešní šilhačka, snímáno 19,30. Seeing průměrný, sestava obvyklá - DBK 21 a N300/1200
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2014- 2015
Včera byl seeing trochu lepší a tak jsem si ověřil, že zrcadlo holt má jiné barvy než refraktor.
Jupiter 2014- 2015
Psion: to je veľmi pekný snímok
hamr: pekné 3Dčko ľahko sa do toho škúli
Pavel: Super snímok aj animácia
Gratulujem aj ostatným k výsledkom. Ja som si dal na dlhší čas pauzu, podmienky nevychádzali. Dnes to bolo konečne o niečo lepšie. Ale po spracovaní som zistil, že za zmienku stojí posledných 20 minút snímania, kedy sa seeing naozaj vylepšil. Jupiter sa pomaly zmenšuje, takže bude to čím ďalej horšie, vidieť to pri spracovaní, že tam čosi ubudlo na priemere.
Prikladám krátku animáciu z dnešného snaženia
hamr: pekné 3Dčko ľahko sa do toho škúli
Pavel: Super snímok aj animácia
Gratulujem aj ostatným k výsledkom. Ja som si dal na dlhší čas pauzu, podmienky nevychádzali. Dnes to bolo konečne o niečo lepšie. Ale po spracovaní som zistil, že za zmienku stojí posledných 20 minút snímania, kedy sa seeing naozaj vylepšil. Jupiter sa pomaly zmenšuje, takže bude to čím ďalej horšie, vidieť to pri spracovaní, že tam čosi ubudlo na priemere.
Prikladám krátku animáciu z dnešného snaženia
Dobson GSO DX 880 254/1250; eq plošina; ASI 120MM, Astronomik RGB filtre
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2014- 2015
Parádní seeing, nevím, zda se mi někdy takový zadaří, přece jenom fotit nad vesnicí plnou topících domů to moc optimální není.
Jupiter 2014- 2015
Tak ja v podstate tiež fotím nad dedinou keďže sa nachádzam na severnom okraji. Ale asi tam hrá do toho veľa ďalších faktorov. Napríklad u nás býva dosť veterno a zo skúsenosti je vtedy seeing veľmi zlý. Ale tento rok je to zatiaľ lepšie ako obvykle, mal som viac dní s relatívne dobrým seeingom ako pred tým za 3 roky dokopy. Resp. možno som mal len šťastie a vystihol som ten správny okamih.
Ešte som to skúsil spracovať ako 3D
animáciu som dal ešte tu (keby niekomu nešiel imageshack)
http://www.imagehosting.cz/?v=jupani0903.gif
edit: Včera sa mi nepodarilo vyčkať priblíženie Ganymeda (takisto som prepásol konjunkciu s Io) ale predsa sa mi ho podarilo vopchať na záver do záberu. Pri spracovaní v AS!2 však vypadol. Tak som skúsil spracovanie zo svojich začiatkov a namiesto AS!2 + WinJupos som použil dvojicu Registax+AstraImage. Rozdiel v spracovaní je dosť veľký (hlavne neviem dobre zrovnať RGB), isto by sa s tým dalo ešte pohrať Detaily na Ganymede však nejak chýbajú :( (možno nejaký náznak), zrejme na to nepostačue môj spôsob snímania/spracovania)
Ešte som to skúsil spracovať ako 3D
animáciu som dal ešte tu (keby niekomu nešiel imageshack)
http://www.imagehosting.cz/?v=jupani0903.gif
edit: Včera sa mi nepodarilo vyčkať priblíženie Ganymeda (takisto som prepásol konjunkciu s Io) ale predsa sa mi ho podarilo vopchať na záver do záberu. Pri spracovaní v AS!2 však vypadol. Tak som skúsil spracovanie zo svojich začiatkov a namiesto AS!2 + WinJupos som použil dvojicu Registax+AstraImage. Rozdiel v spracovaní je dosť veľký (hlavne neviem dobre zrovnať RGB), isto by sa s tým dalo ešte pohrať Detaily na Ganymede však nejak chýbajú :( (možno nejaký náznak), zrejme na to nepostačue môj spôsob snímania/spracovania)
Jupiter 2014- 2015
Jazzman tak to je fakt super V sobotu jsme se cca po skoro 2,5 měsíci dostal k Jupiteru, seeing byl super, tak jsem tam mrznul asi 5 hodin a nakonec je ztoho toto 
Nějak mi ten Jupiter zatím moc nejde
Nějak mi ten Jupiter zatím moc nejde
SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Jupiter 2014- 2015
Doby: Podľa mňa to ujde, je tam dosť detailov. Inak mne sa veľa krát stalo, že som myslel aký super seeing a po spracovaní to bola bieda
V čom si zrovnával jednotlivé snímky animácie? Je to tuším trochu roztancované. A niečo tam prebehuje po kotúči. To je špina na čipe?
V čom si zrovnával jednotlivé snímky animácie? Je to tuším trochu roztancované. A niečo tam prebehuje po kotúči. To je špina na čipe?
Jupiter 2014- 2015
Autostakkert a registax, jo ten flek je špína, při snímání jsem si toho nevšimnul...
SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Jupiter 2014- 2015
27. února jsem experimentoval se vzdáleností foťáku za okulárem a toto je asi nejvíc, co z nasnímaných dat dokážu dostat
N200/1000 + Vixen 4mm + Canon 600D
N200/1000 + Vixen 4mm + Canon 600D
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...