Jupiter
Jupiter 2014- 2015
Pěkný, trochu mi to připomíná Mars
, předpokládám že jsi to snímal jen v R kanálu. To je takové dilema, co snímat když je dobrej seeing, jen Jupiter a nebo i měsíce 
SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Jupiter 2014- 2015
Michal to je dosť brútus to hadam nedal ani Damian 
Ja som to dnes opäť skúšal, vizuálne sa mi zdalo že je seeing ľahko nadpriemerný, ale ako sa už párkrát stalo, zosnímané data neboli moc dobré. Ako tak sa to udržalo zhruba po dobu 15 minút, takže som zložil zopár sérií. Toto je výsledok.
Ja som to dnes opäť skúšal, vizuálne sa mi zdalo že je seeing ľahko nadpriemerný, ale ako sa už párkrát stalo, zosnímané data neboli moc dobré. Ako tak sa to udržalo zhruba po dobu 15 minút, takže som zložil zopár sérií. Toto je výsledok.
Dobson GSO DX 880 254/1250; eq plošina; ASI 120MM, Astronomik RGB filtre
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2014- 2015
Michal, veľmi vydarený pokus s tým Ganymedom
. Neskúšal si v minulosti (resp. nemáš v pláne) niečo podobné s Merkúrom?
Peter, ďalší vydarený jupík, konečne seeing praje
.
Peter, ďalší vydarený jupík, konečne seeing praje
Jupiter 2014- 2015
Tak jsem se opět (podruhé) pokusil vyfotit Jupiter (kompaktem z ruky přes 8'' dobsona), tentokrát i se stínem od měsíce. Vybral jsem opět ''nej'' dva. Myslím, že ten druhý je lepší.
Trošku jsem jednotlivé snímky upravil v Registaxu.
Vím, že to není žádné pokrokové zlepšení, ale je tam stín
Trošku jsem jednotlivé snímky upravil v Registaxu.
Vím, že to není žádné pokrokové zlepšení, ale je tam stín
Sky Watcher Dobson 8'' 200/1200, Celestron PowerSeeker 60/700
Jupiter 2014- 2015
Roman: No s tým seeingom neviem, neviem. Ako mám za sebou 6 jasných nocí, to je super, ale ozaj dobrý seeing bol len toho 11.2. inak taká klasika. Ale čo by som zas chcel, však ? 
Včera som nestihol prechod Ganymeda, dostal som sa k snímaniu už keď bol mimo, ale aj tak sa mi ho podarilo dostať do záberu. Nevedel som to však zarovnať vo WinJupose, tak som to skúsil iným spôsobom, Nie je to bohviečo, ale chcel som sa spýtať či tá tmavšia oblasť je náznak albedovho útvaru, alebo výsledok spracovania. (150%)
Včera som nestihol prechod Ganymeda, dostal som sa k snímaniu už keď bol mimo, ale aj tak sa mi ho podarilo dostať do záberu. Nevedel som to však zarovnať vo WinJupose, tak som to skúsil iným spôsobom, Nie je to bohviečo, ale chcel som sa spýtať či tá tmavšia oblasť je náznak albedovho útvaru, alebo výsledok spracovania. (150%)
-
hadak
Jupiter 2014- 2015
škoda že mi to nejde udělat větší...
PS: jak to děláte, že se vám ty obrázky ukazujou, já to ne a ne udělat...
Edit: Upravil jsem ti to, aby ten obrázek byl vidět a ty se přes tlačítko upravit můžeš podívat, jak málo tam stačí přidat, aby to fungovalo. Musíš mít také správný odkaz, v něm žádmné otazníky být nesmí Karel[reason]chybný odkaz na foto - smazáno[/reason]
PS: jak to děláte, že se vám ty obrázky ukazujou, já to ne a ne udělat...
Edit: Upravil jsem ti to, aby ten obrázek byl vidět a ty se přes tlačítko upravit můžeš podívat, jak málo tam stačí přidat, aby to fungovalo. Musíš mít také správný odkaz, v něm žádmné otazníky být nesmí Karel[reason]chybný odkaz na foto - smazáno[/reason]
Jupiter 2014- 2015
klikni na obrázek pravým tlačítkem, dej kopírovat adresu obrázku a vlož ho do třetího políčka z leva "vložit obrazek"... přes náhled si to můžeš zkoušet :ú)
SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Jupiter 2014- 2015
Páni tady se toho konečně urodilo.. Michale párádní snímky.. tvoje snímky jsou pro mě stále inspirací.. prostě paráda..
Peter totéž.. ty fakt jedeš... nádherný snímky i animace..
Já měl dobrý podmínky z neděle na pondělí... nasnímal jsem přes 500GB dat přes 240 snímků.. Doufám že bude nějaký čas to poskládat.. Včera bylo opět jasno, ale seeing byl naprosto k ničemu..vyhodil jsem barlow a nechal snímat dalekohled při kratší ohniskové vzdálenosti.. Složil jsem z toho krátkou animaci s Ganymedem a Io.
Peter totéž.. ty fakt jedeš... nádherný snímky i animace..
Já měl dobrý podmínky z neděle na pondělí... nasnímal jsem přes 500GB dat přes 240 snímků.. Doufám že bude nějaký čas to poskládat.. Včera bylo opět jasno, ale seeing byl naprosto k ničemu..vyhodil jsem barlow a nechal snímat dalekohled při kratší ohniskové vzdálenosti.. Složil jsem z toho krátkou animaci s Ganymedem a Io.
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Jupiter 2014- 2015
Škoda jen, že nevyšel seeing jako předchozí noc. Zkusil jsem složit pár snímků a vypadá to fakt nadějně..
C11, 2xBarlow, ASI120MC
C11, 2xBarlow, ASI120MC
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
- KpS
- Věk: 80
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2014- 2015
Paráda! Řekl bych Pavle, že s C11 Tvůj zatím nejlepší Jupiter. Zákryt Io Ganymedem jsi zachytil pěkně. Škoda, že nešlo použít barlow.
Karel
Jupiter 2014- 2015
Veľmi pekný snímok Pavel... gratulujem.
Jupiter 2014- 2015
Při jaké světelnosti to bylo snímáno?
zároveň pre Jazzmena
Nemám tú svetelnosť momentálne presne spočítanú, ale snímok je prezentovaný v 120% veľkosti. Spracovanie robím väčšinou pri veľkosti 150% a potom zmenšujem na 80%. Snímal som pri ROI 544x512, za cca 80 sekúnd som zachtával cca 10 000 snímkové videá.
zároveň pre Jazzmena
Nemám tú svetelnosť momentálne presne spočítanú, ale snímok je prezentovaný v 120% veľkosti. Spracovanie robím väčšinou pri veľkosti 150% a potom zmenšujem na 80%. Snímal som pri ROI 544x512, za cca 80 sekúnd som zachtával cca 10 000 snímkové videá.
mitovka