Dnešní Mars.Celkem jsem natočil 22 snímků na animaci kterou v dohledné době zpracuji podmínky byly užasné v podstatě stejné během 70 minut natáčení.seeing kolem 8/10
N150/750,ASI120mc,10mm orthoskopický okulár.
Stáhnul jsme červený kanál při natáčeníAle asi moc. Nebo pokut se ti to takto líbí, tak je to v pořádku.
Zkoušel si i program FireCapture? Mě připadá uživatelsky mnohem příjemnější než Sharpcap, ale asi je to věc názoru.
Každopádně testuj a zkoušej, nakonec tu budeš určitě sypat skvělé snímky. ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Dnes v noci byl opravdu dobrý seeing. Původně jsem dooufal v Saturn, ale nakonec to díky oblačnosti nevyšlo. Podařil se alespo Jupiter a Mars i když u něj jsem trochu zápasil s barvou..
Mars 3.4.2014, 0:28, NexStar 6SE, ASI120MC, 3xBarlow 150mm/4500mm/F30
Výborný snímok proky. Fotíte chlapi s tými 15cm parádne fotky.
Ja som mal včera večer seeing cca rovnaký ako naposledy (30MAR), ale vydržal aspoň na 2 sady videí takže sa dalo čarovať s Winjuposom. Farba možno celkom nesedí, lebo RGB obrázok je preložený ešte raz 20% červených dát:
Michale gratuluji to je opět nádherný snímek... [smiley=thumbsup.gif]
Ta barva se mi líbí. Já s ní u Marsu dost zápasím. Jelikož jsi fotil zhruba ve stejnou dobu, tak mám alepoň možnost porovnat rozdíly. To je snímáno projekcí?