Astrosetkání Bílé Karpaty
No,
víc lidí zřejmě nepojede, takže sme sa domluvili s Marianem, že nepojedem také.. Přecaenom je to docela kus cesty a kdyby sme tam měli byt 2-3, tož sme si řekli, že neco pofotíme doma na dvoře...
Třebas nekdy jindy to vyjde s počasím aj časově...
víc lidí zřejmě nepojede, takže sme sa domluvili s Marianem, že nepojedem také.. Přecaenom je to docela kus cesty a kdyby sme tam měli byt 2-3, tož sme si řekli, že neco pofotíme doma na dvoře...
Třebas nekdy jindy to vyjde s počasím aj časově...
To je škoda. Je to tu úplne čisté 

SW Dobson 254/1200 FlexTube, Canon EOS1100D + 18-55mm (seťák), 20-60x60 Auriol, triédre 10x40 a 8x30
Zdar chlapi,
tož zkusíme to fčíl na jaro?
tož zkusíme to fčíl na jaro?

Ahoj Lesáku, no, už jsem nad tím taky uvažoval, ale nevím, jak na Javořině to vypadá s příjezdem. K chatě to asi půjde, ale jak dál... Na místo nejspíš nedojedeme a tahat to... Když už to všechno nacpu do auta, tak nemám problém jet i někde dál, jestli mám jet hodinu, nebo hodinu a půl, to je mi jedno.. Dalo by se zůstat na parkovišti pod chatou, ale omezíme si výhled... Co ty na to?
Skládací truss tubus dobson v bedýnce 200/1000 (na cesty, home-made), ve výrobě skládací 305/1500 truss tubus...
No já sem to spíš myslel tak nějak výhledově, třeba v březnu až dubnu (nevím kdy je MHV ať to nekoliduje těm co tam jedou a chtěli by se setkat i tady). O dostupnosti by nám mohl podat raport Chalko, bydlí hned pod VJ. Nebo se můžem domluvit klidně na jinou lokaci mně je to taky šumák kam pojedu.
Ahoj, MHV je plánované na 17. - 19. dubna. Lokalita je pro mě zajímavá, plánujete to na víkendové pozorování nebo jen jedna noc?
Rob
Rob
refraktor Meade, dobson Drbohlav
Jen jednu noc. Na víkend by to šlo připadně na Lokově v Žitkové v "kasárnách" http://www.centrumbrannychaktivit.cz/zakladna/cenik. Pokud by sa nekdy chtělo udělat neco většího, tož myslím, že tady to bude lepší než na té Javořině.
Takže co 20./21. nebo 21./22. března? Případně o týden dřív?
Takže co 20./21. nebo 21./22. března? Případně o týden dřív?
20. března je zatmění Slunce, ať to s tím nekoliduje. Osobně jsem oba termíny nedostupný, ale plánuji se někdy přidat pouze jako host, takže na mě nehleďte.
refraktor Meade, dobson Drbohlav
Ahoj,pujdem do toho toho 21.?
Zdarec. Bývam zo 20 km od Trenčína a tak ak sa bude predsa niečo konať rád sa pridám ak to bude možné.
Pridal by som sa aj ja. S prístupnosťou je to tak že oficiálne môže ísť po chatu. Osobne si myslím, že nikto nebude mať problém ak pôjdeme až k vysielaču (už som tam autom šiel a nikto problém nemal).
SW Dobson 254/1200 FlexTube, Canon EOS1100D + 18-55mm (seťák), 20-60x60 Auriol, triédre 10x40 a 8x30