UHC problém ?
UHC problém ?
ahoj,dnes mi dorazil nový filtr UHC od Tele Vue a při pohledu přes něj se mi nezdá kvalita optického skla jako by tam byl modrej flíček.Při otáčení do stran se to nemění a pořád tam je.
prosím o radu zkušené kolegy...
prosím o radu zkušené kolegy...
200/1200 Dobson 150/750 EQ5-GOTO a plno dalších věcí .
UHC problém ?
Ten filtr máš v ruce naklopený. zkus ho naklopit na druhou stranu, mělo by se to přesunout. Určitě to nesouvisí s kvalitou optického skla - to je určitě čiré ( 100 procentně není barevné !!)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
UHC problém ?
Převracím,obracím,otáčím a nakláním pořad je tom samém místě...u ruce jej držím mírně nakloně protože při focení se v něm odrážel fotoaparát.
UHC problém ?
Převracím,obracím,otáčím a nakláním pořad je tom samém místě...u ruce jej držím mírně nakloně protože při focení se v něm odrážel fotoaparát.Tak reklamovat nebo oslovit aspoň s dotazem prodejce..
Dle mého to asi na obraz mít vliv nebude, ale když tak malé sklíčko stojí dost peněz, tak to vrať..
/Sis měl koupit Astronomik UHC.. ;D/
Dle mého to asi na obraz mít vliv nebude, ale když tak malé sklíčko stojí dost peněz, tak to vrať..
/Sis měl koupit Astronomik UHC.. ;D/
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
UHC problém ?
Tohle vypada jako spatne napareni. Kdyz ten filtr naklapis, meni se barva toho fleku?
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
UHC problém ?
při převracení na 30% se mění barva do modra,fliček se stratil při 50% fialova a fliček tam není...ještě jsem nezkoušel co to udělá v okularu
UHC problém ?
Pokud je ten filtr jinak v poradku, tak to v okularu asi nijak zvlast vadit nebude, jenom v kousku zorneho pole budes mit krapet horsi kontrast. Stejne bych to ale zkusil reklamovat (nebo aspon usmlouvat vraceni casti penez), pokud mas tu moznost.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
UHC problém ?
Díky za ochotu... ;)filtr jsem vrátil prodejci.
UHC problém ?
Díky za ochotu... ;)filtr jsem vrátil prodejci.Mám stejný filtr,tak jsem se na to podíval.Nikde i při pohledu s různých úhlů není na filtru vidět jakákoli zněna zbarvení a už vůbec ne jen na části.Až při natočení do cca 45° a více se barva na filtru mění na modrou a opět po celé ploše.
Asi jsi dobře udělal s tou reklamací.(vrácením)
Asi jsi dobře udělal s tou reklamací.(vrácením)