Chlapi , aku montaz by ste poradili na Meade lx200 14" ota vazi cca 26kg + bižuteria pointacny refr atd cca 4kg navyse.
prečo ? lebo mi dnes odisiel motor RA, mal som ho uspaty a elektrikari vypli zapli prud a on nabehol a chcel sa pozriet pod zem - zdochol.....moja chyba....ale zato ma nemusite na fore ukamenovat hehe ;D
Upravil jsem název vlákna tak, aby bylo patrné, co tě zajímá.Karell
Jakou montáž pro Meade lx200 14 ?
Meade LX200GPS 14", Canon EOS 7D modif.
-
Madarskou Gemini, ale mam navrh, prodej mi ten tubus 

- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Ten motor musí jít vyměnit. To je klasická azimutální vidlice od Meade ?
Ten motor co tam je je obyčejný komutátorový motorek, na jehož hřídeli je navlečený enkodér. Parametry toho motoru nebudou nijak kritické, náhrada by se asi dala zajistit. Otázkou je, zda neshořely i výkonové prvky které motor řídí (i když mne zaráží, že výrobce nemá nadproud po zablokování motorů ošetřený).
Ten motor co tam je je obyčejný komutátorový motorek, na jehož hřídeli je navlečený enkodér. Parametry toho motoru nebudou nijak kritické, náhrada by se asi dala zajistit. Otázkou je, zda neshořely i výkonové prvky které motor řídí (i když mne zaráží, že výrobce nemá nadproud po zablokování motorů ošetřený).
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
to -karneades- mno do nemecka je to len 1400km na vymenu elektromotorceka alebo dosky s elektronikou. A ota nie je na predaj aj keby som mal vysolit za montaz EQ 4-5 tis. EUR ... hehe
ps, mm rano rozoberem spodnu dosku kde su vykonove obvody a pozrem to.. vysledok je jasny obvody vydrzali len posraty jednosmerny motorcek odisiel do vecnych lovist - mabuchi dc motor
ps, mm rano rozoberem spodnu dosku kde su vykonove obvody a pozrem to.. vysledok je jasny obvody vydrzali len posraty jednosmerny motorcek odisiel do vecnych lovist - mabuchi dc motor
Problem vyrieseny chlapi, z usa som objednal komplet novy part motor aj z prevodami za 300USD. Ale jednanie obchodnikov v Europe je zarazajuce.
1. Po napisani mailu do centra Meade v Nemecku ma odporučili na najbližšieho dealera - a ten ze vraj je v Dansku, Ked som volal do Delta a.s. vyhradny zastupca Meade na Slovensku - ta ze nech si to vybavujem u toho kde som to kupil. Ani sa bavit so mnou nechcel o cene noveho dielu alebo ochote ho nacenit a objednat !!! mozu sa hambiť za svoje stupidne spúravanie tat vsjo k Europskym predajcom....
1. Po napisani mailu do centra Meade v Nemecku ma odporučili na najbližšieho dealera - a ten ze vraj je v Dansku, Ked som volal do Delta a.s. vyhradny zastupca Meade na Slovensku - ta ze nech si to vybavujem u toho kde som to kupil. Ani sa bavit so mnou nechcel o cene noveho dielu alebo ochote ho nacenit a objednat !!! mozu sa hambiť za svoje stupidne spúravanie tat vsjo k Europskym predajcom....
Pozdravujem, skuste odbornici poradit aku montaz pre lx200 14" - vidlicova ma troska .... a neviem sa rozhodnut. ps. vaha 14" sct je 27,6kg dik za kazdu dobru radu.
No já bych řekl, že hlavně závisí na rozpočtu:-D Na bazaru TS mají teď kupříkladu fajnovou zachovalou ASA DDM85, ta by se na 14" tubus náramně hodila.
Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
rozpocet medzi 3000-5000eur
Za 3500 muzes mit fakticky novou Gemini g41: http://www.geminitelescope.com/secondhand.html
Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50