Kdo zmeri periodickou chybu montaze?

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Odpovědět
SKYMASTER

Příspěvek od SKYMASTER »

Najde se tu nekdo kdo by za mirnou uplatu, veceri ci benzin zmeril a vyhodnotil periodickou chybu montaze? Jsme z Hradce Kralove

PS: Vim ze to muzu udelat sam, ale radsi se sverim do rukou nekoho kdo to opravdu umi a pritom se to naucim
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Ahoj,
ja ti ji klidne promerim, detaily probereme v E-mailu, na vhodne dobe se dohodneme, jsem z HK, benzin mi platit nemusis

M.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
romi

Příspěvek od romi »

Doporučuji obrátit se na nějakou akreditovanou laboratoř, která provádi kalibraci souřadnicových měřicích strojů. U nás používáme služby firmy TL Opava. Akreditované laboratoře najdete na stránkách ČMI.
Jenom cena nebude odpovídat Vašemu požadavku.
RoMi
RoMi
SKYMASTER

Příspěvek od SKYMASTER »

MMys napsal: Ahoj,
ja ti ji klidne promerim, detaily probereme v E-mailu, na vhodne dobe se dohodneme, jsem z HK, benzin mi platit nemusis

M.
Ahoj,

stejne bych se rad s tebou vice poznal rozhodne se muzu neco priucit. Pokud tedy budes mit cas, budu rad Pisu tedy na email
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
SKYMASTER

Příspěvek od SKYMASTER »

Zadal jsem si te do ICQ, asi to bude rychlejsi :rotflmao:
MMys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

romi napsal: Doporučuji obrátit se na nějakou akreditovanou laboratoř, která provádi kalibraci souřadnicových měřicích strojů. U nás používáme služby firmy TL Opava. Akreditované laboratoře najdete na stránkách ČMI.
Jenom cena nebude odpovídat Vašemu požadavku.
RoMi

Prosímtě co to píšeš za hlouposti. Zapomeň na to, že taková laboratoř by ti měřila někde na hvězdárně periodickou chybu montáže. Nehledě na to, že je to jak se říká s kanonem na vrabce.

Na tohle stačí kamera a vhodný SW. V krajním případě i okulár se stupnicí, tužka a papír ;D
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
romi

Příspěvek od romi »

Nazor = hloupost ???? To jste prehnal pane Chytry!!
RoMi

MMys napsal:

Prosímtě co to píšeš za hlouposti. Zapomeň na to, že taková laboratoř by ti měřila někde na hvězdárně periodickou chybu montáže. Nehledě na to, že je to jak se říká s kanonem na vrabce.

Na tohle stačí kamera a vhodný SW. V krajním případě i okulár se stupnicí, tužka a papír  ;D
RoMi
SKYMASTER

Příspěvek od SKYMASTER »

Zastanu se Martina Myslivce :rotflmao:

Timto mu dekuju za zcela profesionalni pomoc a promereni me montaze !!!!

Myslim, ze tim oznacenim CHYTRY jsi Martina snad ani nemohl urazit. Znam radu lidi na tomto foru a musim rici, ze to slovo CHYTRY :rotflmao: ci jiny priznak bych v te "nehanlive podobe" klidne tomuto cloveku opravdu pridelil :rotflmao:

Az ho poznas, sam posoudis, prijed se nekam ne nejake setkani predstavit a muzes sam ukazat co umis a znas, nez si zacnes vylevat zlost na nekoho jako je Martin Myslivec.

Predem diky.
MMys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Pokud jsem Te snad urazil, tak se omlouvam, ale opravdu si nedokazu predstavit praktickou realizaci Tebou navrhovaneho postupu. Varianta, ze by zamestnanci dotycne laboratore privezli sve vybaveni do hvezrdarny, a tam provedli mereni, je podle mne vyloucena. Opacny postup (tj. odvezeni montaze do laboratore) by asi mozny byl, nicmene by to vyzadovalo zaprve vysvetleni dotycnym pracovnikum, co vlastne maji merit (protoze jsem si temer jisty, ze nikdy nic takoveho nemerili, pokud vubec vedi o co se jedna) a nasledne provest vlastni promerovani polohy nejakeho presne definovaneho bodu montaze, nevim jakeho, nejspis by se muselo mereni odvodit z polohy nekolika bodu nejake vhodne plochy montaze, merene souradnicovym strojem v prubehu nejakeho intervalu.

Oproti naprosto jednoduchemu a velmi citlivemu testu na hvezde by to proste byla znacne komplikovana zalezitost, a proto jsem to nazval hlouposti.

Je to samozrejme Tvuj nazor, nikdo Ti ho nebere, ale me pripadal takovy, jak jsem to napsal. Pripada mi proste hloupe resit takto jednoduchou vec zbytecne tak slozite.
VK

Příspěvek od VK »

Kdyby mi někdo napsal "Co to píšeš za hlouposti?", taky by se mi to nelíbilo. Sice já bych se možná neohradil, jako romi, ale to by byla právě asi ta největší chyba.

V. K.
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

A jak bys tedy reagoval na Romi-ho příspěvek Ty. Tedy dnes, po 5ti měsíčním rozmýšlení ??
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Odpovědět