Stellarium na INTEL HD Grafike
Používal som Stellarium ale mám problém lebo keď ho zapnem na novom notebooku tak mi strašné seká. Viete mi poradiť adekvátnu náhradu za tento software ?
Celestron AstroMaster 130/650 Dobson + OTG ( ako hľadáčik )
Celestron FirstScope 75
Celestron FirstScope 75
aky OS? skus zapnut/vypnut openGL v nastaveniach.
Dobrý deň!
Bolo by dobré napísať HW a SW konfiguráciu. Sekať to nemusí práve kvôli grafike. Mne na Gericom A360(P3 1GHZ,256MB ram,32MB grafika zdielané pamäť) stellarium ide úplne v poriadku.
Bolo by dobré napísať HW a SW konfiguráciu. Sekať to nemusí práve kvôli grafike. Mne na Gericom A360(P3 1GHZ,256MB ram,32MB grafika zdielané pamäť) stellarium ide úplne v poriadku.
Intel Pentium P6200 2,1GHz
Ram: 3 GB DDR 3
HDD: 320 GB
VGA: Intel HD Grafics
Ram: 3 GB DDR 3
HDD: 320 GB
VGA: Intel HD Grafics
Celestron FirstScope 75
Celestron FirstScope 75
Na tomto NTB musí ísť aj 20 stellarium spustených naraz bez najmenšieho problému.
Skúsil by som:
preinštalovať stellarium
pozrieť ovládač grafiky a jej nastavenia
pohral by som sa s openGL.
Skúsil by som:
preinštalovať stellarium
pozrieť ovládač grafiky a jej nastavenia
pohral by som sa s openGL.
Ako vidno ide to sotva: 3 f/s
Celestron FirstScope 75
Celestron FirstScope 75
ešte ma napadlo,či nebude chyba v 64bit OS. Niektoré programy v nich nepracujú korektne. Más tým niekto skúsenosti? Skúšal si preinštalovať stellarium,alebo aktualizovať ovládač?
BTW:ako sa sem vkladajú prílohy? Ďakujem za odpoveď.
ešte ma napadlo,či nebude chyba v 64bit OS. Niektoré programy v nich nepracujú korektne. Más tým niekto skúsenosti? Skúšal si preinštalovať stellarium,alebo aktualizovať ovládač?
Púšťal som to už aj na inom 64 bit systéme tam to ide bez problémov. Vidím skôr problém v tej Intel grafickej karte, ktorá zrejme nepodporuje čo ma kvôli patentom. Vždy prílohu nalinkujem z iného webu.
Púšťal som to už aj na inom 64 bit systéme tam to ide bez problémov. Vidím skôr problém v tej Intel grafickej karte, ktorá zrejme nepodporuje čo ma kvôli patentom. Vždy prílohu nalinkujem z iného webu.
Celestron FirstScope 75
Celestron FirstScope 75
- Honza Ebr (honza42)
Problém je předevšim ve steláriu, protože na to, že vlastně jenom zobrazuje obrázek, má dost drastický nároky Vzhledem k tomu, na kolika věcech to svévolně neběhá, tak mě to ani nepřekvapuje.
Já mám taky Intel HD grafiku a běhá mi na ní ledacos, rozhodně na takvou pitomost výpočetně stačí v pohodě. Předpokládám, že takový věci jako aktualizovat ovladač jsi zkoušel? Případně vzkusit různá nastavení akcelerace na kartě? (klidně to proklikej všechno, kdyžtak to pak prostě vrátíš)
Já mám taky Intel HD grafiku a běhá mi na ní ledacos, rozhodně na takvou pitomost výpočetně stačí v pohodě. Předpokládám, že takový věci jako aktualizovat ovladač jsi zkoušel? Případně vzkusit různá nastavení akcelerace na kartě? (klidně to proklikej všechno, kdyžtak to pak prostě vrátíš)
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Problém je předevšim ve steláriu, protože na to, že vlastně jenom zobrazuje obrázek, má dost drastický nároky Vzhledem k tomu, na kolika věcech to svévolně neběhá, tak mě to ani nepřekvapuje.
V nastaveniach som toho moc nenašiel len jedine úsporu energie a výkon grafickej karty. V každom prípade keď som zmenil nastavenia tak to nemalo žiaden efekt.
V nastaveniach som toho moc nenašiel len jedine úsporu energie a výkon grafickej karty. V každom prípade keď som zmenil nastavenia tak to nemalo žiaden efekt.
Celestron FirstScope 75
Celestron FirstScope 75
Problém je předevšim ve steláriu, protože na to, že vlastně jenom zobrazuje obrázek, má dost drastický nárokyTo snad nemyslis vazne, Stelarium je co se tyce dynamiky prekreslovani siroko daleko nejrychlejsi program co znam... CdC prekresluje oblohu 100xpomaleji...Funguje to obstojne i na atomovem netbooku...
Co bych Stelariu spise vytknul je dost nestandardni ovladani.
Co bych Stelariu spise vytknul je dost nestandardni ovladani.
Pavel Vabrousek
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Na OSX na běžném CPU (Core2Duo 1.8GHz) vykresluje Stellarium 42fps. Je to nesrovnatelně rychlejší než CdC, jak říká Pavel.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Často stačilo použít No OpenGL režim (je na to i spouštěcí zástupce ve startovní nabídce), tak bych začal tím. pak zkontrolovat verzi ovladače grafiky. Nikdy mi to nezlobilo v No OpenGL, s ním někdy a na některých strojích ano.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Nepatri toto do rubriky software? (len otazka)
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Tím to nebude. Měto na x64 Win7 běhá vpohodě. Na 99% to budou špatně nainstalované ovaldače na grafiku. Vypínat OpenGL je blbost, pak to budou ty 3 fps. Tipuji to na to, že OpenGL nefunguje, z nějakého důvodu, a tak to jede bez něj a místo grafiky to počítá procesor.
Tím to nebude. Měto na x64 Win7 běhá vpohodě. Na 99% to budou špatně nainstalované ovaldače na grafiku. Vypínat OpenGL je blbost, pak to budou ty 3 fps. Tipuji to na to, že OpenGL nefunguje, z nějakého důvodu, a tak to jede bez něj a místo grafiky to počítá procesor.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM