AUTOGUIDER NEXGUIDE od Celestronu

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
mario22

Příspěvek od mario22 »

Zdravim, ma niekto tento guider? Nenasiel som tu na fore o nom nic, aj ked je pomerne dlho v predaji. Ake su s nim skusenosti? Oplati sa kupit ho? Alebo je nieco v tejto cenovej hladine lepsie? Dakujem
mario22

Příspěvek od mario22 »

Naozaj ho nikto nemate? Resp. nemate s nim aspon nejaku skusenost? Chcel by som si ho totiz kupit, tak nech nie som potom sklamany...
Diky
Peter S. (cactae)

Příspěvek od Peter S. (cactae) »

Nexguide a Synguider neviem teraz na ktorom polskom AF boli oznacene ako cholerny brak. Myslim ze tu na fore ma-mal Synguider Karneades. Je tu o nom kdesi vlakno, ktore akosi zamrzlo este vlani. Presiel so spustu AF ale takmer nenajdes nikoho kdo by ho mal, pripadne ze je s nim spokojny. Väcsina sveta pouziva ak standalone tak LVI a Lacertu, alebo ak idu cez pocitac tak Phdguiding.
Edit: A samozrejme pointery od SBIG
mario22

Příspěvek od mario22 »

Toto som potreboval vediet, prave si mi zachranil nejake prachy...
Diky, mas u mna pivo
-karneades-

Příspěvek od -karneades- »

je to tak jak pise cactae, nexguide nekupuj, minirecenze se tady nekde povaluje, mel jsem ho k dispozici par dni na testovani a nechtel bych ho, nej je Lacerta, sel bych i do MMYSova TV Guideru-jeho hlavni vyhodou je neuveritelna stabilita, LVI taky ujde
mario22

Příspěvek od mario22 »

Ten AG od martina sa ale yrejme da kupip len ak ho niekto predava. Alebo su aj ine moznosti?
-karneades-

Příspěvek od -karneades- »

TV Guider je jiz k mani pouze z druhe ruky, nevim o tom, za by Martin planoval vyrobu dalsih kousku, cenove ovsem budes podobne i pri koupi Lacerty, navic Lacerta je pokrocilejsi system nez TV Guider, umi ruzne doplnkove ficuriny a hlavne to pointuje s ohromnou subpixelovou presnosti a neni potreba dlouheho ohniska pointacniho dalekohlidku, sam pointuji Lacertou v kombinaci se 150mm ohniskem ohnisko 2000mm a to zcela bezproblemove, pro me osobne je Lacerta tim nej autonomnim guiderem a to jsem jich neco vlastnil ;)
Vabra

Příspěvek od Vabra »

Kerneadovo hodnoceni bych spolupodepsal. Ta Lacerta MGEN 2 je opravdu velmi dobra a za MMys AG uz bych ji zpatky nemenil. Osobne ji pouzivam na 60/250mm hledacku a kdekoliv najdu pointacni hvezdu a na slusne montazi neni problem pointovat temer jakekoliv ohnisko.

Pro Canon DSLR navic obsahuje casovac s podporou ditheringu takze je to temer "MUST HAVE".

Jedine ze z ni nemam ten pocit robustnosti, kterym je MMys TV AG primo prosluly (a to nemluvim o super podpore kterou ji Martin dela).
Pavel Vabrousek
demonek

Příspěvek od demonek »

Já jsem spokojený s LVI SmartGuiderem.Zatím jsem s ním neměl žádný problém.
mario22

Příspěvek od mario22 »

Ake to tu bolo mrtve, a ked som slubil pivo za odpoved ako sa to tu rozbehlo. Ved neblaznite, ja sa nedoplatim, a vy sa prechlascete. Kazdopadne dakujem. ;D
MartinZ

Příspěvek od MartinZ »

Já mohu pouze dodat jako začátečník, že ovládání MMysova AG je velmi přehledné a intuitivní. Navíc k němu MMys umí udělat upgrade, aby se tím také dala ovládat Canon DSLR. Akorát dosah v mag je o kousek nižší, než u těch zbylých systémů, díky použité kamerce.
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Jenom dodám, že záleží na uživateli jakou kameru použije a jaký bude výsledný dosah autoguideru.

Ještě malý dodatek k MMys autoguideru. Podle mě to je jediný výrobek na trhu, kde je možnost induviduálního doprogramování funkcí výrobcem. V mém případě je to např. posun záměrného kříže s krokem jeden pixel.
apinek

Příspěvek od apinek »

Dobry den, mam montaz HEQ5 bez GOTO, teda len s motorcekmi v oboch osach, modifikoval som ovladac a pridal ST4 port.
Kupil som autoguider NexGuide od Celestronu a po pripojeni k ovladacu montaze sa nic nedeje - podla navodu by malo fungovat ovladanie motorcekov aj cez ovladac na NexGuide.
Testujem to zatial iba v garazi (pocasie a praca mi nepraju),
Skusal som to aj merat na kably, ale zadny kontakt sa pri stlaceni tlacitka na ovladaci nespoji...

Moze byt problem v samotnom NexGuide, alebo sa da este nieco viac otestovat a zistit kde by mohol byt problem?
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Já se tedy domnívám, že z toho ovladače k Nex Guide nejde ručně pohybovat montáží. Ten ovladač slouží pouze k posunech v menu a ovládání kamery a režimů. Pokud chci ovládat montáž, musím použít klasický ovladač na motory
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
viator

Příspěvek od viator »

Pri NexGuide funguje ovládač v dvoch režimoch - preview a guide. Myslím že v tom prvom slúžia šípky ( tlačidlá ) k posunu montáže pointačnou rýchlosťou ( u každej osi ) a v tom druhom ako písal MilAN.
Do režimu guide sa pointer prepína po nájdení a "lock"-nutí pointačnej hviezdy ručne v menu. Kým sa tak nestane, ovládač je v režime preview.
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...
Odpovědět