Tak tobě počasí vyšlo docela slušně.U mě to fakt na kresbu nebylo a čas chyběl taky. Sad
Máš to hezké Karle.I na ten seeing dostatek detailů.Mě ta Europa na přechodu nevyšla.Snad 13.12.vyjde. Roll EyesPřechod Io zítra (je však dost brzo)bude asi za mraky.
Já na G6 včera zkusil najet a jelo to.Nezkoušel jsem však vkládat obrázek.No máš šikovnou manželku.
Pavle počasí vyšlo, ale kdybych nehlídal díry v mracích, tak jsem kresby nedal

Ten seeing byl trochu jiný, než jindy. Většinou se Jupiter nedá zaostřit a musí se čekat na chvilková zlepšení.
Tady u těch kreseb a tý první zvlášt, byl ten seeing, kdy je obraz docela slušnej, ale objekt neuvěřitelně tancuje. Zese se muselo čekat na kratké uklidnění tance. Pak jsem ty slabé detaily celkem viděl. Akorát není moc čas to ověřovat. Je tedy možný, že kresby nejsou moc přesný :-/ Taky tím pádem nebyl čas se důsledně věnovat celému Jupiteru. Asi polovinu času jsem se např. musel věnovat GRS a okolí.
Ale i mně trochu vrtá v květáku moje kresby vs. seeing. První čast jsem pravě popsal a je to asi trpělivost, tedy běžná věc. A druhá část asi bude menším průměrem objektivu 17,2cm a menší náchylností na horší seeing. Nevýhoda je samozřejmě menší rozlišovací schopnost. Jistá výhoda je asi i uzavřený tubus a clony. To jaký vliv má to, že mám refrák a né zrcadlo nebudu rozebírat a každý má jistě svůj názor na věc.
Na Planetyg6 byl nějaký problém s aktualizací a už dobrý. Manželka je šikula a ještě celkem pěkná baba

Stana by to ohodnotil. Možná mu pošlu foto ;D
Tulen: Pozdravuj mladýho a že ho berem do planetg6