stacer: Pěkný výsledek. Jestliže snímáš přes 355 newton, tak se máme na co těšit.No to nevím... Před pár dny jsem v tématu zpracování fotek řešil, v čem je problém, protože výsledky nic moc, už jsem i podezříval optiku. Mezitím jsem přešel na kamerku DMK21 a proti zrcadlovce to je opravdu veliký pokrok, ale nakonec vidím, že pravdu měl Psion, který to tipoval na špatný seeing. Mitovka mi poradil testovat optiku ve dne, tak jsem na kamerku zkusil něco nasnímat a ta ostrost je oproti nočním videům neporovnatelná. Tzn. čekat na výborný seeing, ale v tom vidím docela problém. Ta fotka, kterou jsem dnes dával, je z noci, kdy jsem Jupitera viděl jako nikdy předtím, na místní podmínky zřejmě seeing docela mimořádný. Ale stejně je na videu vidět, jak se obraz neustále rozostřuje...

A dalším problémem je azimutální montáž. Ta sice v normálním režimu pracuje skvěle, ale držet Jupitera s průměrem nějakých 380 pixelů v okně o výšce 480 pixelů, to jsou úplně jiné nároky. Takže i během snímání musím (téměř pokaždé) jednou až několikrát dorovnávat polohu, což taky zrovna neprospívá.