Diky za komentar.
ACP Bob Dennyho zname. Pri testu jsme ale zjistili, ze nektere z nasich komponent se nadaji pres jejich ASCOM drivery ovladat.
Dalsi mozna varianta by byl CCD autopilot ...
Radi bychom si o tom promluvili, az se vratime z Cech. Tj. po 30. breznu
PS: Mate krasne fotky - videli jsme na Vasem webu.
Pozvanka do Alpske Astrovesnicky Lü-Stailas
Spomínané riešenie používame s priateľom na jeho diaľkovo riadenej pozorovateľni už cca 8 mesiacov. Je to vynikajúca vec a môžem len doporučiť. Ak niečo nespolupracuje s ACP, tak je niekoľko riešení ako to spojazdniť.
Ak je to rozšírený profi výrobok, tak je celkom možné, že výrobca k nemu dodá ovládač kompatibilný s ASCOM.
Ak je to vlastné zariadenie, resp. nerozšírené zariadenie, tak je možné napísať preň vlastný ASCOM ovládač - cena závisí od zložitosti. Prípadne (a môže to byť aj lacnejšie ako písanie a ladenie vlastného ovládača) vymeniť zariadenie za prfofi výrobok s ASCOM ovládačom.
Počas spomenutého testovacieho obdobia vznikli podľa mňa celkom vydarené obrázky. Vyskytli sa samozrejme aj problémy, ale spôsobil ich práve ovládač zariadenia od výrobcu a nie samotný ACP. Ten funguje na 1*.
Ak je to rozšírený profi výrobok, tak je celkom možné, že výrobca k nemu dodá ovládač kompatibilný s ASCOM.
Ak je to vlastné zariadenie, resp. nerozšírené zariadenie, tak je možné napísať preň vlastný ASCOM ovládač - cena závisí od zložitosti. Prípadne (a môže to byť aj lacnejšie ako písanie a ladenie vlastného ovládača) vymeniť zariadenie za prfofi výrobok s ASCOM ovládačom.
Počas spomenutého testovacieho obdobia vznikli podľa mňa celkom vydarené obrázky. Vyskytli sa samozrejme aj problémy, ale spôsobil ich práve ovládač zariadenia od výrobcu a nie samotný ACP. Ten funguje na 1*.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
To Stailas: tohle vlákno na astrofóru jsem nějak přehlédl a dostal se k němu oklikou přes polemiku ve vlákně "Obecně k moderátorům". Hluboce smekám za dílo, které jste vybudovali ve Švýcarsku. Webové stránky jsou pěkné a velmi přehledné, zvláště musím ocenit popis vybavení. Zkusil jsem hledat astro vybavení University of Vienna, když jsem byl ve Vídni a to je skutečně obtížné (myslím z těch jejich web stránek, s googlem je to jednodušší). Pokud někdo na vašich stránkách nemůže něco najít, lze využít "Site map" na každé stránce dole. To některým českým webům schází. Velmi mě zarazila reakce některých kolegů na ceny ubytování. To jsou stejné ceny jako za ubytování v hotelu v malém českém/moravském městě (např. hotel Gustav Mahler v Jihlavě, kde jsem byl letos a vloni na konferenci - přitom nejde vůbec o žádný luxus). Blahopřeji k takovému prosazení se v "cizí" zemi.
Dekujeme za povzbuzeni 
Prave jsme se vratili z kralovehradeckeho kraje a z navstevy Upicke hvezdarny a nekolika soukromych hvezdaren vcetne nadherne hvezdarny ve Rtyni s 82 cm Newtonem rodiny Drbohlavu. Setkali jsme se s vytecnymi lidmi a slibujeme si splneni alespon nekterych z projektu, o kterych jsme tam spolecne s novymi prately snili.

Prave jsme se vratili z kralovehradeckeho kraje a z navstevy Upicke hvezdarny a nekolika soukromych hvezdaren vcetne nadherne hvezdarny ve Rtyni s 82 cm Newtonem rodiny Drbohlavu. Setkali jsme se s vytecnymi lidmi a slibujeme si splneni alespon nekterych z projektu, o kterych jsme tam spolecne s novymi prately snili.
Musím připojit svou hlubokou poklonu.
Nehledím na ceny a je pro mne vedlejší komfort, či ostatní věci. Ale Oceńuji Projekt a ZEJMÉNA jeho dotažení. Kdo je a kdo není cílovou skupinou ať si rozhodne každý individuálně. Ostatně ať bude nabídka zcela jakákoli, NIKDY se nemůže z principu zavděčit všem. Kdokoli měl nějakou vizi a realizoval ji, jisistě musí ocenit už zejména to, že takové místo vůbec dokázal někdo vybudovat a že tu tato nabídka vůbec může být. Gratuluji majitelům k dobré práci a přeji hodně pevných nervů a také invence do budoucna.
Bartaj
Nehledím na ceny a je pro mne vedlejší komfort, či ostatní věci. Ale Oceńuji Projekt a ZEJMÉNA jeho dotažení. Kdo je a kdo není cílovou skupinou ať si rozhodne každý individuálně. Ostatně ať bude nabídka zcela jakákoli, NIKDY se nemůže z principu zavděčit všem. Kdokoli měl nějakou vizi a realizoval ji, jisistě musí ocenit už zejména to, že takové místo vůbec dokázal někdo vybudovat a že tu tato nabídka vůbec může být. Gratuluji majitelům k dobré práci a přeji hodně pevných nervů a také invence do budoucna.
Bartaj
bóbiká dobson 250, triedr 10x50, CG5, equinox ED 80, lídlskop 70/700, Canon D350 a nějaké ty fíčury
&&http://picasaweb.google.cz/bartaj007