Minisetkání u Ostravy
- Okus alias Tomáš
Minisetkání u Ostravy
Omlouvám se za OT. Nepojedete někdo na HTT?
Celestron 70/400, Triedr 12x40 Tento, Fomei 12x32
Minisetkání u Ostravy
Navrhuji setkání na Hrabství v pondělí 22.8.Měsíc sice začne osvětlovat již po půlnoci,ale do té doby jistě zvládnem spoustu slabších objektů. ;)Pak Jupík aj.Už jsme tam dlouho nebyli,je třeba zkontrolovat stav polního porostu. ;D
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 37
- Kontaktovat uživatele:
Minisetkání u Ostravy
Jen aby nás nevypeklo vrtkavé počasí. Včera jsem v 21:30 vytáhnul vybavení do jasné noci a za dvě hodiny jsem balil pod téměř zataženou oblohou. Ani Měsíc jsem neviděl pořádně.
(Aspoň jsem stihnul vyzkoušet nový polární hledáček, M57 a Garradda.)
(Aspoň jsem stihnul vyzkoušet nový polární hledáček, M57 a Garradda.)
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
FITS prohlížeč
- Okus alias Tomáš
Minisetkání u Ostravy
Ahojte, jsem pro pondělí ale dojedu až po 23h bo mám odpolední. A co dneska nechcete někdo jet??
- Tomáš Grygarčík
- Kontaktovat uživatele:
Minisetkání u Ostravy
Bohužel, zítra ráno mě čekají povinnosti na úřadě. Zrovna dneska to ale vypadá dobře
.
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
FITS prohlížeč
FITS prohlížeč
Minisetkání u Ostravy
Zdravim mohu jet s Vámi??? ja mam taky odpolední a pojedu z Karviné...Je nekdo z Ostravy že bych se ho držel?? Vubec nevim kde to máte... Jsem uplnej amatér a rad bych se tomu věnoval...
- Okus alias Tomáš
Minisetkání u Ostravy
Tome noc i ráno bylo perfektní. Právě jsem se vrátil. Myslím že to byla po dlouhé době velice krásná jasná noc.
Minisetkání u Ostravy
Tak ti to vyšlo Tome. ;)Já měl noční stejně jako dnes a když jsem viděl tu jasnou oblohu,tak jsem měl celou šichtu po náladě,že tam musím trčet. >:(
Čím jsi pozoroval a co jsi viděl?Pochlub se.
Čím jsi pozoroval a co jsi viděl?Pochlub se.
- Tomáš Grygarčík
- Kontaktovat uživatele:
Minisetkání u Ostravy
Zdravim mohu jet s Vámi??? ja mam taky odpolední a pojedu z Karviné...Je nekdo z Ostravy že bych se ho držel?? Vubec nevim kde to máte... Jsem uplnej amatér a rad bych se tomu věnoval...Jezdíme ke Hrabství, tady máš mapu.
Neuvěřitelné, jakmile je taková super obloha, hned do toho něco zasáhne >:(. Snad vyjde to pondělí. Jsi zván i ty, Celofane!
Neuvěřitelné, jakmile je taková super obloha, hned do toho něco zasáhne >:(. Snad vyjde to pondělí. Jsi zván i ty, Celofane!
FITS prohlížeč
FITS prohlížeč
- Okus alias Tomáš
Minisetkání u Ostravy
Takže takový velmi skromný reportik. Jak chlopi víte pozoruji pouze triedrem 12x40 bez stativu. Po shlédnutí oblačnostního modelu jsem se rozhodl, že pro tentokrát zvolím horizontální polohu. Vzal jsem si teda spacak, deku a vyrazil kolem 21:50. Přišel jsem na místo a chvíli koukal na měsíc. Přitom jsem zjistil že na levé oko vidím hůře
. Měsíc byl ještě mladý, perfekní na vyfocení( škoda že jen na kompakt) a celý do žluta. Přehlídku jsem začal dvojhvězdami Mizar,Alcor , pak Albierem a Izarem(Pastýř). Poté jsem chtěl najít M31 (And) tu najdu snad i poslepu. a M33 to už bylo horší, tu jsem nenašel. Dále jsem zhlédl kulovky v Perseovi, později Plejády,Další z plánovaných ale neúspěšných: M15 - to mne hodně zklamalo, ale snad ji najdu za bezměsíčné noci. M51 by byla nízko u horizontu. M82,M81,M57.
Dlouho jsem dalekohledem projížděl mléčnou dráhu kolem Orla a Labutě a byl fascinovám jejich krásou.No a samozřejmě Jupiter a nad ránem Mars a kousek Oriona.Pak jsem kukal všude možně a pozoroval nádhernou a jasnou noc.Výlet a pozorování nemělo vůbec chybu.
Tedkom už jsi nevzpomenu kolik bylo hodin,ale z V na Z letělo cosi na východě velmi jasného a zhruba za nadhlavníkem to začalo ztrácet jas a během chvilky úplně zhaslo. Bylo to ISS?
Doufám, že jsem Vás tím neunudil. Vím není jak když pozorujeme spolu.
Pavle v pondělí ti teda zavolám kolem 18h a domluvíme se.
Tomáš
Dlouho jsem dalekohledem projížděl mléčnou dráhu kolem Orla a Labutě a byl fascinovám jejich krásou.No a samozřejmě Jupiter a nad ránem Mars a kousek Oriona.Pak jsem kukal všude možně a pozoroval nádhernou a jasnou noc.Výlet a pozorování nemělo vůbec chybu.
Tedkom už jsi nevzpomenu kolik bylo hodin,ale z V na Z letělo cosi na východě velmi jasného a zhruba za nadhlavníkem to začalo ztrácet jas a během chvilky úplně zhaslo. Bylo to ISS?
Doufám, že jsem Vás tím neunudil. Vím není jak když pozorujeme spolu.
Pavle v pondělí ti teda zavolám kolem 18h a domluvíme se.
Tomáš
Minisetkání u Ostravy
A já už Tome myslel,že jsi vzal tu dvoustovku z bazaru,když jsi psal SZ. ;)Asi to nevyšlo.
Těším se na pondělí,snad to klapne ;D
Těším se na pondělí,snad to klapne ;D
Minisetkání u Ostravy
Zdar hoši.. kdy budete na 100% vědet jestli se pojede?? Ja jsi domluvil v práci nakonec volno tak se na to teším jak malej... bude to uplna přemiera pro me 
- Tomáš Grygarčík
- Kontaktovat uživatele:
Minisetkání u Ostravy
Stoprocentně to budeme vědět, až některý odvážlivec napíše na fórum ostatním, že už vyráží. Vždy záleží na vývoji oblačnosti.
FITS prohlížeč
FITS prohlížeč
Minisetkání u Ostravy
aha tak pak napište prosim i mě Ok? nezapomente prosím 
Minisetkání u Ostravy
aha tak pak napište prosim i mě Ok? nezapomente prosím Pošli přes SZ kontakt na mobil buďto mi,nebo Tomášovi. ;)Pokud budeme vyjíždět,dáme vědět.Je to jistější než psát tady.Krom toho se ti to může hodit,kdybys nemohl naše místečko trefit. ;D