Letošní Perseidy

Pozorování Slunce, Měsíce, planet, planetek, komet, meteorických rojů, atd.
LbA

Letošní Perseidy

Příspěvek od LbA »

A.K. napsal: Tady menší oblačnost - http://astro.wz.cz/next/pocasi.jpg - tak je to po celý obloze. Nejhorší je S - V

Ale i tak, za poslední 4 dny nejhorší obloha :-/. Teď jsem dorazil, aspoň se můžu vyspat ;)
Tu keby bola len taka oblacnost skacem od radosit 3 metre vysoko. Na vychode Slovenska bola totalna deka, len nad ranom sa objavil Mesiac v diere medzi mrakmi.

dnes pocasie vyzera ze vyjde...
koca

Letošní Perseidy

Příspěvek od koca »

už jste koukali na satelitní snímky?
Od západu se na nás sune pěkná deka :mad:

Doufám že se do středy rozpadne nebo nás mine.
Telesto

Letošní Perseidy

Příspěvek od Telesto »

Takže perseidy už pomalu ale jistě vzdávám. To je vždycky tak. Když se člověk na něco těší, tak to jen málokdy vyjde. No a letošní léto... škoda mluvit.

Díval jsem se na předpověď na:

http://www.windguru.cz/int/index.php

a cloud cover 80% ve středu v osm hodin večer a 90% ve čtvrtek ve dvě ráno nevypadá vůbec optimisticky...

Ach jo...
LbA

Letošní Perseidy

Příspěvek od LbA »

Telesto napsal: Takže perseidy už pomalu ale jistě vzdávám. To je vždycky tak. Když se člověk na něco těší, tak to jen málokdy vyjde. No a letošní léto... škoda mluvit.

Díval jsem se na předpověď na:

http://www.windguru.cz/int/index.php

a cloud cover 80% ve středu v osm hodin večer a 90% ve čtvrtek ve dvě ráno nevypadá vůbec optimisticky...

Ach jo...

Podla tejto stranky na vychode Slovenska bude len par percent oblacnosti. Nuz drzte palce :)
A.K.

Letošní Perseidy

Příspěvek od A.K. »

No když vidim to WindGURU a porovnám 20hodin dnes a zítra, tak to je hrůůůůůůza :-/ Těch 8% oblačnosti co má být teď, tak to odpovídá. A zítra najednou 90% :o

Sečteno a podtrženo - dnes vyrážim a uvidim co z toho bude. Zítra mě to může jedině překvapit.

Všem přeju hodně štěstí ;)
Aleš Knobloch -- Astronomické informace -- AstroVIEW (web ve vývoji)
vasek

Letošní Perseidy

Příspěvek od vasek »

A.K. napsal: Sečteno a podtrženo - dnes vyrážim a uvidim co z toho bude. Zítra mě to může jedině překvapit.

Všem přeju hodně štěstí  ;)Taky se dneska chystám na celou noc ven, když je tak pěkně.
Lovu zdar! :hi:
filomena

Letošní Perseidy

Příspěvek od filomena »

Oblačnost předpovídají taky docela šikouně tady:
http://weather.icm.edu.pl/
A.K.

Letošní Perseidy

Příspěvek od A.K. »

Tak navzdory předpovědi, dneska pohoda. Sem tam nějaký obláček, ale po desátý hodině relativně čisto. Mléčná dráha jasně vidět.

Celkem jsem viděl od 21:30 do 23:20 15 meteorů, z toho jen 3 směřovaly z Persea. Stopa po jednom z nich v 22:57 zůstala na obloze tak 2s.

Pokud bude i zítra podobný nesoulad mezi předpovědí a reálem, tak by to mohlo vyjít ;)

Dneska jsem to ukončil brzo, takže pokud jsem o něco přišel, dejte vědět :)
Jura_S.

Letošní Perseidy

Příspěvek od Jura_S. »

Viděli jste také ten krásný meteor - bolid, který těsně před půl jednou proletěl nad Velkým vozem?? Jeho jas úplně rozzářil oblohu a bylo vidět jak ke konci jeho dráhy náhle zvýšil svou jasnost. Po jeho průletu zbyla na obloze kouřová stopa viditelná ještě dvě minuty. Snad se mi ho podařilo zachytit na film. Měl jsem 21mm namířeno na Polárku. Bohužel jsem si nevšiml, že mám kapánek rozostřeno :banghead: takže HQ to zase nebude.. :(
http://kukdotmy.wz.cz&&MEADE LX50 10"
Radous

Letošní Perseidy

Příspěvek od Radous »

Tady to zatim moc růžově nevypadá :-/ ale snad se to vyčasí, jinak :sleeping:

:hi:
"Sněhové vločky jsou v pekle vzácné" S. Weinberg
LbA

Letošní Perseidy

Příspěvek od LbA »

Prave som sa zobudil :)
Noc bola nakoniec skvela. Prvu cast noci sice kazili oblaky, ale ked vysiel Mesiac, na oblohe ostal len jediny oblacik, ktory zakryval Mesiac.
12 ludi videlo 262 Perzeid, 24 juznych delta Akvarid a 76 sporadickych meteorov.
Boli aj nejake bolidy (o jasnosti -3 magnitudy). Mne cez zorne pole fotoaparatu preleteli 4 meteory o jasnosti 0 magnitudy. Dufam ze sa stihli exponovat...

Pocasie na dnesny vecer vyzera dobre Len to nezakriknut
http://www.wetterzentrale.de/pics/brack0.gif
Presnejsie reporty pripravim po navrate z Kolonice
MaG
Kontaktovat uživatele:

Letošní Perseidy

Příspěvek od MaG »

Tak jsem dodeď dělal v Praze. V noci sem musel spát, protože vstávat v půl šestý a končit v sedm je dost náročný.

V noci jsem se vzbudil vedrem někdy kolem jedný. Nevím kolik bylo. Otevřel sem okno a civěl na oblast od Cas k Peg jestli nebudu mít kliku na jasnější meteor. Neměl jsem. Cca po deseti min sem to zabalil, civět z okna není pohodlné.

Doufám, že i přes mizerii s počasím uspořádáme s Milanem perseidový happening...

Mějte se zatím. Martin
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
peta

Letošní Perseidy

Příspěvek od peta »

tak ja mel vcera na balkone stesti, behem peti minut koukani se do velkyho vozu se jedna, cca 1mag, blyskla...

ted balime a jedem na vysocinu, snad se to pocasi umoudri... zdar vsem!
petr(zavinac)fajkos.com
Prda

Letošní Perseidy

Příspěvek od Prda »

peta napsal:
ted balime a jedem na vysocinu, snad se to pocasi umoudri... zdar vsem!
Taky jsem na vysocine, ale pohled na oblacnost nad CR neni zrovna nejlepsi. Jsem si jisty, ze se rozpadne, ale do 23h to asi nebude.... No ale stale doufam......
A.K.

Letošní Perseidy

Příspěvek od A.K. »

:'( :-/ >:( --- proč zrovna dneska ???

Zatim všechno monitoruju z okna, pokud (doufám) se to zlepší vyrážim.

Snad alespoň někde bude něco vidět. Já byl docela zvědavej na ten proud meteoroidů před jedenáctou, takhle budu rád jestli uvidim něco z roje jako z celku :-/
Odpovědět