Prosím o radu...................
Ak by bol niekto ochotny mi s tym pomôct, to znamena vysvetlit mi to nie vypocitat alebo dat mi len odpovede za fin, odmenu, napiste mi prosim este dnes pripadne zajtra na airam151@gmail.com.
-
Jasnovidec
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, kde seženu a jak se jmenuje takovej ten šroub na uchycení foťáku k stativu? Chtěl bych připevnit foťák k montáži, taková ta lišta u montáže byla i se závity do kterých pasuje šroub z normálního stativu, ale nic čím bych spojil tu lištu s foťákem tam bohužel nebylo.
Díky a omlouvám se za to odborné názvosloví.
Díky a omlouvám se za to odborné názvosloví.
Astronoobík v akci, lidlskop + triedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200
http://www.mapy.cz/s/2Vke
vchod do arealu je nalevo od ty 1cky na mape a vlastni vchod do Fabory je na ty mape v arealu dole napravo. Stoji cca 25kc a je to vyrobek c. 07210.063.012 (1/4 x 1/2 12.9 sroub s vnitr. sestihr. unc 1936).
Vim to, protoze jsem tam ted byl pro 3 rezervni (do zasoby) a nekolik dalsich na stativ apod. Dokonce byly tentokrat skladem (narozdil od jinych, pro ktery pujdu pristi tyden). Kdyby Ti nesedel dovnitr listy, tak nejmin jednu za 500,- (nebo 600,- ted nevim) mam doma, tu ktera se na to hodi.
vchod do arealu je nalevo od ty 1cky na mape a vlastni vchod do Fabory je na ty mape v arealu dole napravo. Stoji cca 25kc a je to vyrobek c. 07210.063.012 (1/4 x 1/2 12.9 sroub s vnitr. sestihr. unc 1936).
Vim to, protoze jsem tam ted byl pro 3 rezervni (do zasoby) a nekolik dalsich na stativ apod. Dokonce byly tentokrat skladem (narozdil od jinych, pro ktery pujdu pristi tyden). Kdyby Ti nesedel dovnitr listy, tak nejmin jednu za 500,- (nebo 600,- ted nevim) mam doma, tu ktera se na to hodi.
-
Gaara45
Ahoj vsetci,objednal som si teleskop http://www.tranzistor.sk/internetovy-ob ... gory_id=49 .
a chcem sa spytat co mozem v tomto teleskope vidiet .
Dakujem za odpovede
a chcem sa spytat co mozem v tomto teleskope vidiet .
Dakujem za odpovede
Hm. Mal si sa najprv pytat a potom objednavat... Nuz ocakavaj primerane danej cene. Mesiac by mal byt v pohode, planety ukazu kotucik, detajly moc nie, na to treba vacsie zvacsenie, tych 180x asi moc nevyuzijes, je to nad teoreticky rozsah. Nejake hviezdokopy, gulovky aj tie najjasnejsie ako M13 len ako malu hmlovinku, dvojviezdy tie lahsie rozlisitelne. Objekty hlbokeho vesmiru ako galaxie, hmloviny a planetarky tazko, zalezi aku tmavu mas oblohu odkial pozorujes. Vsak zistis sam ked sa do toho kuknes. Stale si myslim ze v tej cenovej relacii by bol pre teba (pokial zacinas) lepsi hvezdarsky trieder 15x70, s ktorym si nastudujes oblohu, je lahsie mozes s nim vybehnut hockde, a tak...
Dobson GSO DX 880 254/1250; eq plošina; ASI 120MM, Astronomik RGB filtre
-
Gaara45
Bol som aj v lidly ale nemali tam teleskop.
Byvam na dedine takze s tmavou oblohou problem nebude.
Uvidim v nom aspn satrnove prstence?
Byvam na dedine takze s tmavou oblohou problem nebude.
Uvidim v nom aspn satrnove prstence?
tie by si mal, ale necakaj detajly, proste uvidis ze saturn je kotucik a nieco z neho vybieha, rozdelit na zlozky ho asi nebudes vediet... Ja som sa nikdy nepozeral takymto teleskopom, takze presne ti povedat neviem. Inak ci lidl alebo ten co si objednal, to mas zajedno. Necakaj zazraky.
Dobson GSO DX 880 254/1250; eq plošina; ASI 120MM, Astronomik RGB filtre
Škoda že tam není menší zvětšení na pozorování nějakých větších objektů, ten Saturnek by jsi mohl vidět zhruba takto
Zdroj:
http://www.binoviewer.at/beobachtungspr ... saturn.htm
Zázraky nečekej ale zas jako na začátek proč ne, hlavně to chce nenechat se odradit a vytrvat. Spíš si nejsem moc jist tou montáží, bohužel ta nebude nic moc, na takový dalekohled by stačila azimutální.
Zdroj:
http://www.binoviewer.at/beobachtungspr ... saturn.htm
Zázraky nečekej ale zas jako na začátek proč ne, hlavně to chce nenechat se odradit a vytrvat. Spíš si nejsem moc jist tou montáží, bohužel ta nebude nic moc, na takový dalekohled by stačila azimutální.
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
-
Gaara45
Dik Regulus ten saturn vipada na zaciatok velmi pekne 
No co už, pro začátek to stačí, s podobným dalekohledem jsem poprvé v životě viděl prstence Saturnu a když jsem to viděl "on-line" tak mě spadla huba. Taky jsem viděl dva oblačné pásy na Jupiteru.
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
No poprosil by som o radu co sa okularov tyka. Zatial mam doma Celestron Firstscope 76/300. Ja viem o com to je dalekohlad :D ale napriek tomu sa s nim da vidiet vela veci a hlavne ucit sa orientovat po oblohe znova po 20 rokoch. Tie okulare k tomu co boli nie su nic moc preto som rozmyslal ze ten 4mm zrejme Huygens konstrukcie nahradim niecim lepsim. Kedze vsetci tvrdia ze Plossl je lepsi ako Kellner tak by som chcel nejaky ten 4mm Plossl v ramci moznosti tohoto dalekohladu a menej ako 4mm asi nema zmysel ist. Docital som sa ale ze na trhu strasne vela Plossl okularov hlavne na ebay co s Plossl konstrukciou nemaju skoro nic spolocne. Co by ste mi odporucali v ramci moznosti tohoto dalekohladu? Dakujem za radu.
21adam: SW Planetary. V Supra Praha stojí 1000kč a v Binoxu asi 900kč. Nic lepšího, ale ani horšího asi nemá cenu. Tyhle okuláry se pak hodí i k většímu dalekohledu. Myslím že ta čtyřka byla dnes v astrobazaru.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
http://planety.g6.cz/
Prosim o radu Co dnes fotit nemodifikovanym fotakom? 28mm alebo 500mm. Okrem M42 a M45. max 2.hodiny ;D