da sa fotit cez Celestron 15-45x50 Zoom Refractor?

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
Odpovědět
bukas

Příspěvek od bukas »

zdravim, chcem kupit tento dalekohlad:
http://www.nakup.sk/monokularne-dalekoh ... ctor/79303
, je malý ,lahký,vodotesný,ma maly stativ a dobru cenu.
Äle nedavno som zistil ze s mojim telfonom SE SATIO, sa daju robit perfektne fotky ked knemu prilozim moj Nikon 8x40,
takze sa chcem spytat ze ci sa budu dat robit aj cez henten, ci tam nebude vadit ze on bude mat asi mensi zorny uhol.
bukas

Příspěvek od bukas »

to tu akoze neni nikto kto sa vtom vyzna? ,, perfektne forum :-/
Vabra

Příspěvek od Vabra »

Nevim proc se cilis. Proste tento dalekohled nikdo k foceni sam nepouziva a tak ti k tomu nema co rici.

Obecne bez vlastni zkusenosti s nim mohu jen rici, ze pro foceni astronomickych objektu bude spise nevhodny. Jedinne co by s nim mohlo jeste jit, bude afokalni foceni malym kompaktem za okularem. Ale timto zpusobem vyfotis maximalne kratery na Mesici, ci s prislusnou folii nejakou tu skvrnu na Slunci.

Pokud to myslis s astrofocenim vazne, projdi si zacatecnickou sekci a najdes tam dostatek informaci o astrofoceni foceni.

Z meho pohledu je treba zacit se solidni astronomickou montazi nebo jejim ekvivalentem (treba muj oblibeny Astrotrac) a pevnymi teleobjektivy na DSLR. Az takhle clovek nasbira nejake zkusenosti prijde teprve na radu otazka dalekohledu...
Pavel Vabrousek
bukas

Příspěvek od bukas »

aha, zle som sa vyjadril, ja to nechcem na fotenie oblohy ale na fotenie prirody ,
chcem len vediet ze ci budem mat okolo vyslednej fotky cierny ram , lebo ked fotim cez ten nikon 8x40 tak mi to spravy normalnu fotku bez ciernych okrajov,  ale vzhladom nato ze henten  priblizuje 15-45x50 tak ci nebude dookola to cierne kedze tam je asi mensi zorny uhol(ci to vlastne ma vplyv nato ten zorny uhol),
Som myslel ze ste skusaly cez podobne dalekohlady fotit aj vy
dvader
Věk: 59

Příspěvek od dvader »

telfonom SE SATIO, sa daju robit perfektne fotkyPokud chceš perfektní fotky přírody, tak si pořiď nějaké DSLR a k tomu vhodný teleobjektiv - mobil je jen hračka a tudy cesta nevede...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
bukas

Příspěvek od bukas »

dvader nechcem fotit prefektne fotky prirody, chcem len vediet ci tam budu tie cierne okraje, odbocujes od temy
Vabra

Příspěvek od Vabra »

dvader  nechcem fotit prefektne fotky prirody, chcem len vediet ci tam budu tie cierne okraje, odbocujes od temy A jak ti mame potvrdit ci vyvratit zda tam bude a jak velka vinetace (cerny okraj), kdyz zde zrejme nikdo tento dalekohled k foceni prirody nepouziva?

Obecne se da rici, cim mensi vstupni cocka fotoaparatu tim mensi riziko vinetace pri foceni za okularem dalekohledu (na zvetseni prakticky nezalezi) takze s velkou pravdepodobnosti pri foceni mobilem s mikrocockou to pujde.

Ale byt tebou zkusim se podivat na specializovana fora venovana foceni prirody a neprudim tady, ze ti tu nikdo nechce s focenim prirody pomoci...
Pavel Vabrousek
bukas

Příspěvek od bukas »

jj diki
Odpovědět