vypustenie balona s kamerou do vesmiru

Otázky, rady, tipy, návody...
Odpovědět
Homer
Věk: 71

Příspěvek od Homer »

Viktormt postupuje v duchu přírody i lidí kolem nás -nejsnadnější cestou. To znamená, že se raději ptá, než studuje :-). Je to bezpochyby pohodlnější. Jen zapomíná, že rady je třeba vytřídit, porovnat, promyslet a potom přípdně některé aplikovat - a to nelze bez porozumění problému, jinak bude skládat kostičky z různých stavebnic a divit se, že nelze nic kloudného postavit...Je to ale jeho stavebníce, tak ať staví :-).
viktormt

Příspěvek od viktormt »

Vážení, smažte to, protože vznik tohoto zde může mít pouze 2 důvody:
A) viktormt si z vás dělá nepokrytě legraci
B) myslí to vážně

Nevím, která z variant je horší...

Za všechny nesrovnalosti po přečtení např. toto:
-píše, že není třeba vyhřívání "gondoly", když mu Damillo dokazuje na konkrétním případu, proč je třeba vyhřívání, tvrdí, že to dělat bude
-ukazuje videa na youtube, jejichž technické řešení nemá s pouťovými balonky nic společného
-nedokáže si ani přibližně spočítat mezní podmínky pro funkčnost zařízení tvořeného pouťovými balonky

Prostě se domnívám, že vás parádně tahá za nos, protože pokud to myslí vážně, tak potěš koště...obrací na každé straně a pokud na to někdo poukáže, pak je drzý jak opice...
ale ja to nebudem vypustat na putovych balonikoch.. :D
viktormt

Příspěvek od viktormt »

Viktormt postupuje v duchu přírody i lidí kolem nás -nejsnadnější cestou. To znamená, že se raději  ptá, než studuje :-). Je to bezpochyby pohodlnější. Jen zapomíná, že rady je třeba vytřídit, porovnat, promyslet a potom přípdně některé aplikovat - a to nelze bez porozumění problému, jinak bude skládat kostičky z různých stavebnic a divit se, že nelze nic kloudného postavit...Je to ale jeho stavebníce, tak ať staví :-).
pozri sa, co som pisal vyssie:
neboj, ako som pisal, planujem to na leto 2011.. dovtedy mam kopec casu najst idealne technicke vybavenie, ktore budem potrebovat. budem mat cas zistit, napriklad ktore gps nepouzit a ktore pouzit, najdem urcite kameru, ktora dokaze zachytit cca 5-6 hodin videa, budem mat cas zaoberat sa tepelnou izolaciou - slovensky kolega mi pisal, ze on pouzil len vonkajsiu tepelnu izolaciu a vnutro vyhrievali pristoje, premyslim si padak, atd, atd..

pripadam si, ze sa bavim s talianmi..
Damillo

Příspěvek od Damillo »

Ok Viktore, necháme pouťové balónky spát Rád bych ti položil jednu otázku a byl bych rád, kdybys mi na ní seriozně odpověděl a nebral ji nijak urážlivě, nebo jako provokaci.

Mohl bys nám tu napsat, jak chceš tento projekt řešit? Jinak řečeno, jaký chceš použít balon, jakou kameru, jakou gondolu, prostě vše. Předem děkuji za odpověď.

P.S: Neptám se proto, že bych tě chtěl zesměšnit, prostě mě to zajímá. Odpovědí a řešení padlo jen v této diskusi dost a i naprostý analfabet v tomto oboru by měl být schopen po přečtení tohoto vlákna a prostudování odkazů sem vložených dát dohromady funkční projekt 8-)
C6 SCT, CG5-GOTO Adv, okuláry OMNI 32mm, 20mm, 15mm, 9mm a jeden setový E-Lux 25mm... a Lidlskop
viktormt

Příspěvek od viktormt »

Ok Viktore, necháme pouťové balónky spát Rád bych ti položil jednu otázku a byl bych rád, kdybys mi na ní seriozně odpověděl a nebral ji nijak urážlivě, nebo jako provokaci.

Mohl bys nám tu napsat, jak chceš tento projekt řešit? Jinak řečeno, jaký chceš použít balon, jakou kameru, jakou gondolu, prostě vše. Předem děkuji za odpověď.

P.S: Neptám se proto, že bych tě chtěl zesměšnit, prostě mě to zajímá. Odpovědí a řešení padlo jen v této diskusi dost a i naprostý analfabet v tomto oboru by měl být schopen po přečtení tohoto vlákna a prostudování odkazů sem vložených dát dohromady funkční projekt 8-)
tak 3 krat:
neboj, ako som pisal, planujem to na leto 2011.. dovtedy mam kopec casu najst idealne technicke vybavenie, ktore budem potrebovat. budem mat cas zistit, napriklad ktore gps nepouzit a ktore pouzit, najdem urcite kameru, ktora dokaze zachytit cca 5-6 hodin videa, budem mat cas zaoberat sa tepelnou izolaciou - slovensky kolega mi pisal, ze on pouzil len vonkajsiu tepelnu izolaciu a vnutro vyhrievali pristoje, premyslim si padak, atd, atd..

ja si naozaj pripadam, ako niektori ludia silou-mocou len provokovali alebo boli skratka slabomyselni v komunikacii.. fakt neviem.
Damillo

Příspěvek od Damillo »

Viktore, ty si z nás děláš prdel. Už podruhé jsi sem nakopíroval odpověď z předešlé stránky. Ano, my máme taky pocit, že tu někdo vyloženě provokuje. Ty se tu oháníš termínem léto 2011, já jsem včera zagooglil a potřebné vybavení za rozumnou cenu jsem dal dohromady za cca dvacet minut! Kdyby ses chtěl do tohoto projektu opravdu pustit, máš plánování dávno za sebou a nepotřebuješ si promýšlet, jaký použiješ padák

Tohle je debata o ničem
C6 SCT, CG5-GOTO Adv, okuláry OMNI 32mm, 20mm, 15mm, 9mm a jeden setový E-Lux 25mm... a Lidlskop
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Viktore, zkus si ještě jednou, a velmi pozorně, přečíst svoje příspěvky v tomto vláknu. Vynech všechny odpovědi na ně, přečti si pouze svoje příspěvky. Potom bys možná to tvrzení z tvojí poslední věty v příspěvku č. 94 mohl obrátit do 1. osoby jednotného čísla  ;)
viktormt

Příspěvek od viktormt »

Viktore, ty si z nás děláš prdel. Už podruhé jsi sem nakopíroval odpověď z předešlé stránky. Ano, my máme taky pocit, že tu někdo vyloženě provokuje. Ty se tu oháníš termínem léto 2011, já jsem včera zagooglil a potřebné vybavení za rozumnou cenu jsem dal dohromady za cca dvacet minut! Kdyby ses chtěl do tohoto projektu opravdu pustit, máš plánování dávno za sebou a nepotřebuješ si promýšlet, jaký použiješ padák

Tohle je debata o ničem
preco chces, aby som robil veci podla teba? si obycajny manipulator.. z mnohych dovodov to chcem pustit na jar v lete 2011..
koncim debatu..
Damillo

Příspěvek od Damillo »

Manipulátor??? Teď jsi mě Viktore rozesmál Realista, to ano, ale manipulátor? Těžko.
Jen jsem ti řekl, že funkční projekt lze sestavit za jeden den, stačí si prostudovat materiály z tohoto vlákna, nějaká videa z netu a tím nemyslím videa, kde se oslavuje iPhone a dosažená výška, být trochu realista a racionálně myslet. Veškeré dobře míněné rady se ale míjí účinkem a TY tu jen plácáš o termínech, ptáš se na naprosté zhovadilosti a osočuješ ty, kteří se ti snaží danou problematiku objasnit, popřípadě by měli zájem se do projektu zapojit.

Ano, končíme debatu
Algol77 (Jakub Koukal)
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Algol77 (Jakub Koukal) »

Po prostudování dostupných informací soudím, že varianta "dělá si z vás srandu" je velmi pravděpodobná, protože vzhledem k technickým znalostem uživatele viktorm není absolutně pravděpodobné, aby kladl jinak než úmyslně takovéto dotazy jako v tomto vlákně...Viktore, není lepší radši hledat amonity u Martina?:-)

Tak nedělej Zagorku a kápni božskou, když tady na rovinu napíšeš, že sis dělal legraci, pochopíme to...
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
viktormt

Příspěvek od viktormt »

skratka - v lete 2011 vypustam meteorologicky balon aj s kamerou do vysky 25-30km.. potom sa ozvem. ak chce niekto realne pomoct, prosim.
Damillo

Příspěvek od Damillo »

si manipulator - nasilu alebo z nevedomosti prekrucas to, co som pisal.. nereagoval si na niektore veci, ktore som pisal, ale len na to, co sa ti hodi - toto robi manipulator. prekruca a robi z cloveka osocujuceho - pricom osocovat a posmievat ako prvy ste zacali vy.. len kvoli tomu, ze som sa nerozumel do problematiky.
jedine dobre rady mi tu dal slovensky kolega, ktory uz takyto balon pustal - vidis, zase prekrucas..

manipulatori su velmi nebezpecni ludia.. ak ostatni nasluchaju manipulatorovi, uveria tomu, co pise.. cize zase budem najhorsi ja.
manipulatori su velmi nebezpecni ludia..
Ok Viktore, tak naposledy. Jak už tu někde někdo a někdy psal. Můžeš vymýšlet, můžeš si myslet že to uděláš jinak a líp, že s tím vydrbeš, ale nakonec stejně zjistíš, že jediné, čeho jsi dosáhl, jsou projebaný peníze a čas.

Jestli jsi nejhorší to netuším a ani to nechci vědět. Ale s naprostou jistotou vím, že by ti trocha soudnosti a respektu rozhodně neškodila. Jak už jsem psal, chápu tě, když mi bylo tolik co je dneska tobě, taky jsem si myslel, že ostatní jsou jen líný něco vymyslet, tak do toho raději cpou prachy a pak si myslí, jak jsou in. Ale to chce čas ;)
viktormt

Příspěvek od viktormt »

Ok Viktore, tak naposledy. Jak už tu někde někdo a někdy psal. Můžeš vymýšlet, můžeš si myslet že to uděláš jinak a líp, že s tím vydrbeš, ale nakonec stejně zjistíš, že jediné, čeho jsi dosáhl, jsou projebaný peníze a čas.

Jestli jsi nejhorší to netuším a ani to nechci vědět. Ale s naprostou jistotou vím, že by ti trocha soudnosti a respektu rozhodně neškodila. Jak už jsem psal, chápu tě, když mi bylo tolik co je dneska tobě, taky jsem si myslel, že ostatní jsou jen líný něco vymyslet, tak do toho raději cpou prachy a pak si myslí, jak jsou in. Ale to chce čas ;)

pamatas sa, co tu pisal slovensky kolega? pisal o podcenovani a o tom, ze to nie je az taky problem.
ja si myslim, ze poletim.. jedine starosti mi robi dohladavanie balona, ale testovanim minimalizujem nejake problemy..
Alien_MasterMynd

Příspěvek od Alien_MasterMynd »

Poletis, balon napusti kazdy. To dalsi a dulezitejsi je vec jina Chce to studovat, zkouset...
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm

http://www.alien-mastermynd.com
viktormt

Příspěvek od viktormt »

Poletis, balon napusti kazdy. To dalsi a dulezitejsi je vec jina Chce to studovat, zkouset...
ano! a prave preto si davam cas vsetko radsej 3x preverit a otestovat, aby som v 2011 mohol poletiet - preto tomu davam taky cas..
Odpovědět