Obecně k moderátorům

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Odpovědět
Artaban
Věk: 58

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Artaban »

Nic není ideální, ale každý, než se na AF přihlásí, tak se má s pravidlama seznámit. Pokud mu nevyhovují atd. tak se nemusí vůbec přihlašovat ;)
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654   refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
Pavebo

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Pavebo »

to Artaban: pokud bylo ke mě (?), s tím já přeci nemám problém.

Zdraví a dobrý seeing přeje

Pavebo
Vabra

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Vabra »

nemyslím si, že je správná myšlenka, komu se to nelíbí, ať si udělá své forum. Touhle filosofií dojedeme k tomu, že tu zůstane jenom určitá skupina lidí, která nebude komunikovat s další, a s další ...
Spíše bych viděl spolupráci a podporu a to by znamenalo trochu změnit rétoriku.Myslim ze spoluprace a podpory zde kazdy najde dost. Jen musi pristoupit na mistni pravidla hry.

Dokonce mam pocit, ze i nekolik pokusu zalozit to skutecne prave a necenzurovane, spolupracujici, alternativni forum s astronomickou tematikou zde jiz take bylo. A ejhle je nejhlasitejsi zakladatele jsou zde zase mezi nami...

Nekdy mam pocit, ze by se zde melo po vzoru jinych for, zavest pravidlo, ze prvnich N prispevku kazdeho noveho uzivatele bude nejdrive schvaleno moderatorem nez bude publikovano. Deje se tak i na astronomickych forech v kolebce demokracie a nikdo s tim nema podstatny problem... ;)
Pavel Vabrousek
Tramvajak

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Tramvajak »

Dobry den,

pripojuji se k nazoru uzivatele Pavebo #278. T.
-karneades-

Obecně k moderátorům

Příspěvek od -karneades- »

take podporuji nazorove pochody Pavla Bohma, do posledniho slova s nimi souhlasim a protoze Pavla znam jiz nejaky ten patek, muzu Karle Buno smele tvrditi, ze to neni ani zavistivy ani zly clovek,,,,

ps: zadny Shodam zrejme neexistuje, je to jen finta, jak na nekoho svalit rezimova opatreni, Shodam=CAS
Ježo

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Ježo »

Také se připojuji k podpoře názoru Pavla Böhma, se kterým souhlasím.

Samozřejmě, technickou pravdu má dvader - fórum opravdu vlastní tajemný shodam, který jmenuje moderátory a co se s fórem děje, to je jen na něm a lidech, které k tomu pověří. Nicméně přidávám se k názoru, že onen shodam v některých případech s výběrem moderátorů moc šťastnou ruku neměl.

Na AF se projevuje to, že tady, v malém českém astronomickém rybníčku, je několik skupin, které se - přestože všechny dělají nějakou zajímavou činnost - navzájem nenávidí.

Takže lze zmínit jisté slovo začínající na "exo.." a hned je oheň na střeše. Podobně bych mohl napsat, že IAN byly skvělý projekt, který i přes veškerou snahu na www.astro.cz stále tak trochu chybí a asi jsem taky zralý na ban.

Martin Netolický, Brno (devadesátá léta - brněnská a ždánická hvězdárna + B.R.N.O. při ČAS, nultá léta - brněnská MUni + stelární v Ondřejově; nyní jen pro radost a zábavu)
Dobson SkyWatcher 200/1000, TV Pl 32-20-15-11, Vix LVW 22-5, Cel Ax LX 15, P XF 8.5, TV Rad 6
Karell
Kontaktovat uživatele:

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Karell »

Petře Nováku slovo závist jsem nepoužil v jediném z mých příspěvků.
hamr
Věk: 65

Obecně k moderátorům

Příspěvek od hamr »

Nechci se do toho moc montovat, ale nějakou dobu už na foru jsem a kdo tu zažil ty různé Hory, Pacaly, Grajdy, Koumáky a další, které si ani nepamatuju, se zas tomu mazání tolik nediví Všichni tihle se skrývali za anonimitou (vlastně Jiří Gracias asi ne jeli to pravda??). Nejlepší by bylo uvést se jménem a je pokoj.
Dál už se k tomuto tématu vyjadřovat nebudu a nechci. Stejně to byl trochu boj, jestli sem něco vůbec napsat :-/.................................
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
koumak83

Obecně k moderátorům

Příspěvek od koumak83 »

Někdo se zdravým rozumem by se mohl zamyslet nad tím, proč tu zůstává příspěvek uživatele Honza42 ale můj komentář, kde jsem napsal:

Klidně přijedu na akci a představím se, abyste viděli, že nejsem žádný démon nebo ten, za koho mě snad považujete" byl smazán.
Karell
Kontaktovat uživatele:

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Karell »

Někdo se zdravým rozumem by se mohl zamyslet nad tím, proč tu zůstává příspěvek uživatele Honza42 ale můj komentář, kde jsem napsal:

Klidně přijedu na akci a představím se, abyste viděli, že nejsem žádný démon nebo ten, za koho mě snad považujete" byl smazán.
Dobře, ještě jeden pokus. Leckoho se zdravým rozumem napadne, co takový příspěvek dělá ve vláknu " Obecně k moderátorům " Stejně jako řada dalších tvých příspěvků, mezi nimi i ten, kde jsi nás posílal do pr...
Edit: A ještě doplnění. Honza42 odpovídá na něčí otázku směrovanou na moderátory AF. O její smysluplnosti si mohu myslet cokoliv, nicméně je v rámci tohoto tématu legitimní.
Honza Ebr (honza42)

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Honza Ebr (honza42) »

Já myslim, že už toho bylo vážně dost. Když jsem to říkal minule, byl to výsledek nedorozumění, teď už to říkám vážně: přestávám moderovat AF.

Když jsem s tím začínal, bylo tady mdoerátorů málo a mnoho z nich mělo málo času. Nyní je zde schopných a aktivních lidí dost, takže mě již není potřeba. Dále se ani nebudu zapojovat do "metadiskuzí" a budu tu diskutovat již jen o astronomii.

Doporučil bych i vám ostatním návštěvníkům fóra, abyste učinili totéž. Místo řešení toho, kdo komu ublížil a řešení nějakých svých iluzorních křivd, se prostě bavit o té astronomii - bude to tady pak mnohem příjemnější ke čtení.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Pavebo

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Pavebo »

to Honza Ebr:

Oceňuji tvoje chlapské rozhodnutí a věřím, že soustředění se na astronomii, nám všem přinese jenom radost!

Zdraví

Pavebo
Katnel2

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Katnel2 »

Je to pravda, na af sa uz moc riesia vztahy toho a niekoho, moc sa tu riesi kto co kam napise a moc sa tu prispieva od temy. Hlavne mi ako uzivatelovi af vadi ked nejaky novacik napise nejaku hlupu otazku do zleho vlakna a miesto toho aby to moderator napravil to ironicky a posmesne komentuje. Absolutne ma nebavi citat prispevky poucovacieho typu, veci sa maju riesit... Moderator by si to s danym uzivatelom mal vyrozpravatv SZ! P.S.: Honza ma pravdu, malo by sa tu diskutovat o astronomii.
SW 254/1200, SW 150/750, EQ 3-2, SW 28mm (seťák, 2"), SW 20mm SL (1.25"), SW SP 10mm (1.25"), Baader Hyperion 8mm (1.25"), SW UWA 6mm (1.25"), Kasai Ortho 5mm (1.25"), Castell UHC (1.25")
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Cztwerec »

Bohužel se nedivím, že někteří lidé co zde měli co říct raději řeší vše cestou nepřispívání a tichého odchodu z AF.

I toto vlákno je reklamou AF, smutné.
Lectorem iustus...
Habl

Obecně k moderátorům

Příspěvek od Habl »

U volno-myšlenkářských přístupů některých začátečníků je i potíž s častým dotazováním na triviální opakující se otázky hlavně v odborných vláknech. Tak trochu mne chybí na astro fóru i vlastní reflexe účastníka. Nešlo by to nějak ošetřit? Založit třeba menší "Waldorfské astro - forum" .
Jaký názor mají na to moderátoři - pedagogové... ti co se zatím nevyjádřili. Nějak mne to připomíná národní školu s oddělenými přístupy k účastníkům.

Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Odpovědět