Software TheSkyX
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Software TheSkyX
Neznáte někdo tento program - máte s ním někdo zkušenosti? Vypadá zajímavě:
http://www.bisque.com/sc/pages/TheSkyX- ... ition.aspx
http://www.bisque.com/sc/pages/TheSkyX- ... ition.aspx
-
Don Martinello
Software TheSkyX
Ahoj,
The SkyX od Biqsue brothers pouzivam na Macu bez mala 2 roky od prveho vydania Student's Edition, v kt. som pomahal vychytavat bugy. Pekna recenzia je v SkyNews 2009-09-10 ;). Zaujima ta nieco konkretne alebo vseobecne porovnanie s inymi aplikaciami ako je napr. Starry Night Pro atd. ?
The SkyX od Biqsue brothers pouzivam na Macu bez mala 2 roky od prveho vydania Student's Edition, v kt. som pomahal vychytavat bugy. Pekna recenzia je v SkyNews 2009-09-10 ;). Zaujima ta nieco konkretne alebo vseobecne porovnanie s inymi aplikaciami ako je napr. Starry Night Pro atd. ?
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Software TheSkyX
Starry Night taky vypadá zajímavě, ale SkyX toho asi umí víc, že? Neznám ty programy, díval jsem se jen do popisu (angl. moc neumím) i když nejsou asi vyčerpávající. Jde se ve SkyX taky např. pohybovat ve sluneční soustavě 3D?
Zaujalo mne u SkyX napojení na montáže. Jak to funguje, dají se tím programem plně řídit? Jaké jsou ještě podobné programy? Díky.
Zaujalo mne u SkyX napojení na montáže. Jak to funguje, dají se tím programem plně řídit? Jaké jsou ještě podobné programy? Díky.
-
Don Martinello
Software TheSkyX
Povedal by som, ze Starry Night a The SkyX su si dost podobne. Osobne sice preferujem The SkyX, pricom vlastnim Student Edition
a Serious Astronomer Edition, ale viem si rovnako dobre predstavit pouzivat aj Starry Night Pro. Je to len otazka osobnej sympatie a
konkretnych, castokrat aj specifickych, poziadaviek pouzivatela a ciastocne aj od platformy (Mac, Windows).
Hlavny rozdiel medzi oboma softami vidim v pristupe. Kym Starry Night je taka vsehochut (aj planetarium a planovac, vyssie verzie
maju integrovane ovladanie montazi), tak Bisque predava ako planetarium program Seeker, na planovanie a simulaciu oblohy SkyX,
pricom Serious Astronomer a Pro Edition maju zabudovane ovladanie montazi a Pro verzia este navyse obsahuje aj addon TPoint na
autoguiding. U Serious Astronomer verzie je demo s moznostou prikupenia licencie. Nepostrehol som, ze by u Starry Night bol nejaky
modul na autoguiding, ale mozem sa mylit.
Svojim sposobom podstatny rozdiel je aj v podpore montazi. Bisque maju svoj vlastny driver a nejake dohody s vyrobcami montazi,
takze podporovany zoznam je o dost vacsi nez pri Starry Night. No pre toho, kto pouziva ASCOMM to moze byt uplne jedno. Na Macu
to jedno nie je, kedze tam ASCOMM nemame.
a Serious Astronomer Edition, ale viem si rovnako dobre predstavit pouzivat aj Starry Night Pro. Je to len otazka osobnej sympatie a
konkretnych, castokrat aj specifickych, poziadaviek pouzivatela a ciastocne aj od platformy (Mac, Windows).
Hlavny rozdiel medzi oboma softami vidim v pristupe. Kym Starry Night je taka vsehochut (aj planetarium a planovac, vyssie verzie
maju integrovane ovladanie montazi), tak Bisque predava ako planetarium program Seeker, na planovanie a simulaciu oblohy SkyX,
pricom Serious Astronomer a Pro Edition maju zabudovane ovladanie montazi a Pro verzia este navyse obsahuje aj addon TPoint na
autoguiding. U Serious Astronomer verzie je demo s moznostou prikupenia licencie. Nepostrehol som, ze by u Starry Night bol nejaky
modul na autoguiding, ale mozem sa mylit.
Svojim sposobom podstatny rozdiel je aj v podpore montazi. Bisque maju svoj vlastny driver a nejake dohody s vyrobcami montazi,
takze podporovany zoznam je o dost vacsi nez pri Starry Night. No pre toho, kto pouziva ASCOMM to moze byt uplne jedno. Na Macu
to jedno nie je, kedze tam ASCOMM nemame.
- zdeněk gavenda (andromedus)
Software TheSkyX
ahoj hledám všude :stahuj.cz,slunecnice.cz,googel,seznam,porse.cz atd., ale nemohu tento program najít kamarád říká že je velice dobrý ale nechce mi říct kde ho sehnal.
nevíte kde ho sehnat?
nevíte kde ho sehnat?
newton 144/900
trieder 12x40
fotoaparát Panasonic - Lumix FZ45
okuláry: 25, 9, 4 mm
měsíční a sluneční filtr, stativ MARELL pro foťák a zelený laser
trieder 12x40
fotoaparát Panasonic - Lumix FZ45
okuláry: 25, 9, 4 mm
měsíční a sluneční filtr, stativ MARELL pro foťák a zelený laser
- Honza Ebr (honza42)
Software TheSkyX
to bude asi tim, že to není freeware, tak těžko bude na slunečnici. ale moc nechápu to "hledám všude .. google". první link v hledání google:
http://www.bisque.com/sc/pages/thesky6family.aspx
prodával ho Bisque, ale na tom webu píšou, že už ho nenabízí a že má nástupce. v nový verzi TheSkyX.
samozřejmě ho můžeš někde upirátit, ale to si budeš muset poradit sám
http://www.bisque.com/sc/pages/thesky6family.aspx
prodával ho Bisque, ale na tom webu píšou, že už ho nenabízí a že má nástupce. v nový verzi TheSkyX.
samozřejmě ho můžeš někde upirátit, ale to si budeš muset poradit sám
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Software TheSkyX
Jaký je rozdíl mezi The Sky6 a The SkyX ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
-
Don Martinello
Software TheSkyX
Jaký je rozdíl mezi The Sky6 a The SkyX ?
Z bisque.com: TheSkyX is the next generation of TheSky. Please be aware TheSky6 is no longer under developement and no longer for sale.
Ak sa Milane pytas na rozdiel vo funkcionalite, tak toto ja porovnat neviem, nikdy som The Sky6 nainstalovany nemal ;).
Z bisque.com: TheSkyX is the next generation of TheSky. Please be aware TheSky6 is no longer under developement and no longer for sale.
Ak sa Milane pytas na rozdiel vo funkcionalite, tak toto ja porovnat neviem, nikdy som The Sky6 nainstalovany nemal ;).