NO neda mi neporadit ti, lebo kolimacia bola vec ktorej som sa vyse roka bal az som si kupil kolimator. Presne taky isty ako mas ty som tu nedavno kupil od jedneho kolegu na inzerat. To co sa ti zda ako zaliate tak to je len silkon, kludne to vyskriab a pod nim najdes tri srouby na imbusovy kluc. Kolimaciu kolimatora odporucam spravit podla tohto navodu
http://cloudynights.com/item.php?item_id=520
Je to uplne primitivny pristroj na skolimovanie kolimatora. Ak na vzdialenost cca. 5m bude kolimator robit kruh do 1 cm tak je v pohode skolimovany. Mozes to robit aj na 3m ale to potom uz by som odporucil len cca. 0.5cm kruh. Najlepsie je samozrejme ked to nebude robit ziadne kruh ale je s tym robota.
Teraz k samotnej kolimacii. Z original TS stranky som vycital, ze je najlepsie ked kolimujes ked je okularovy vytah v hornej polohe tj. poloz dalekohlad napr. na gauc a nech ti smeruje vytah smerom hore. Kolimator potom iba poloz a nedotahuj! On si pekne sadne na vyfrezovanu cast a bude kolmo na vytah. Otoc si tercik smerom k primaru a uz nehyb laserom. No a teraz klasika, dosteluj sekundar, potom primar a bum robota na 1-2 minuty a mas o 50% lepsi obraz a 5cm mimo tercika je dost. Ja som mal 2cm a ukazuje mi to lepsie.
Este rada "kutila" na tubus laseru si nalep nejaku tenku lepiacu pasku po celom obvode aby ti isiel tazsie zasunut proste aby tam nelietal. Musis trafit spravne hrubu pasku. Niektore su moc hrube.