Jupiter
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Mohol by si tu vystaviť snímky cez jednotlivé filtre? Tá zelená tomu fakt nesedí ....http://media0.spaceflight.iplace.cz/fil ... 7_2010.rar
Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
V čom si robil RGB? Tu je výsledok z AstraImage (len RGB combine bez nejakého ladenia):
Dovolil som si stiahnuť tunajší pekný snímok jupíka a vo Photoshope som použil automatické vyváženie bielej:
Dovolil som si stiahnuť tunajší pekný snímok jupíka a vo Photoshope som použil automatické vyváženie bielej:
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
V Irisu, jen nevím proč mi ta barva - zelená pořád tak vylézá...
Edituju na nemožném notebooku, bez PS, nevim asi to je ve mě :-[ Pořád mi tam chybí taková jiskra, dynamika... Díky za odkaz
Edituju na nemožném notebooku, bez PS, nevim asi to je ve mě :-[ Pořád mi tam chybí taková jiskra, dynamika... Díky za odkaz
Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Možno Iris potrebuje nastaviť koeficienty RGB alebo také niečo
.
edit: našťastie má Iris riadny tutoriál
:
http://www.astrosurf.com/buil/iris/tuto ... c15_us.htm
Chce to príkaz "black" a "white". A je tam aj to nastavenie koeficientov
.
edit: našťastie má Iris riadny tutoriál
http://www.astrosurf.com/buil/iris/tuto ... c15_us.htm
Chce to príkaz "black" a "white". A je tam aj to nastavenie koeficientov
-
milan1960
Jupiter 2010
Jupiter z 1.8.10. ve 3.00.hod.Obvyklá sestava.Byl použit filtr "Planet IR Pro 742".Vlevo je vidět měsíček IO a jeho stín se promítá na planetu.
Milan :)
Milan :)
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
-
milan1960
Jupiter 2010
Ahoj Romane.Ten filtr mám půjčený,tak že se ho učím použivat.Přecházet na mono kamerku nebudu.Láká mě kamerka DBK 21.Nepatří sice zrovna k těm nejlevnějším,ale budu muset ještě pár měsíců počkat.Měj se Milan 
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Tak to držím palce, nech sa upgrade podarí čo najskôr. DBK bude určite pokrok
.
Niečo z dnešného rána. Tentokrát B&W verzia:
Vstup tieňa mesiačika na jupiterov kotúčik (trochu "vyhryznutý" ľavý okraj) cez červený filter (Baader):
Io a jeho tieň cez 950nm IR filter:
edit: pokus o prvé RG(sB) s Baader filtrami. Syntetický modrý kanál je oveľa citlivejší na presné zarovnanie a šum snímkov. Budem musieť skrátiť časy snímania
:
Niečo z dnešného rána. Tentokrát B&W verzia:
Vstup tieňa mesiačika na jupiterov kotúčik (trochu "vyhryznutý" ľavý okraj) cez červený filter (Baader):
Io a jeho tieň cez 950nm IR filter:
edit: pokus o prvé RG(sB) s Baader filtrami. Syntetický modrý kanál je oveľa citlivejší na presné zarovnanie a šum snímkov. Budem musieť skrátiť časy snímania
Jupiter 2010
Pekné Milan.
Roman, až teraz som si všimol ten edit. No je to babračka s tým syntetickým kanálom, ale celkom pekný Jupiter Ti z toho bude padať.
Ja som dnes ráno po dlhej dobe tiež snímal, prvý výstup:
mitovka
Roman, až teraz som si všimol ten edit. No je to babračka s tým syntetickým kanálom, ale celkom pekný Jupiter Ti z toho bude padať.
Ja som dnes ráno po dlhej dobe tiež snímal, prvý výstup:
mitovka
mitovka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
No uvidím. Snímal som aj klasicky cez R a B vizuálne a vyšiel mi z toho lepší snímok ::). Hlavne som nečakal problémy s vyvážením bielej, tá mi tiež vychádza lepšie u vizuálnych filtroch ... No budem sa s tým musieť pohrať a zabehnúť sa do tohto spracovania. Prinajhoršom dokúpim modrý filter
.
PS: pekne ti vyšiel. Ja som dnes v noci tiež niečo nasnímal, ale včerajšok som nedospal, tak som to o tretej zabalil kvôli podpriemernému seeingu.
edit: na ukážku, tu je pre porovnanie RGB výstup cez CCD R a G filter:
A tu RGB cez vizuálne R a B filtre (samozrejme bez UV/IR cut ...):
Tu vidieť aj oranžovú/ružovú oblasť v okolí SEB, ktorá u horného snímku nie je. Celkovo sú tu tie farby "živšie". Na druhej strane sa mi zdá, že baaderovských filtrov padajú ostrejšie snímky.
edit: malý update snímkov.
PS: pekne ti vyšiel. Ja som dnes v noci tiež niečo nasnímal, ale včerajšok som nedospal, tak som to o tretej zabalil kvôli podpriemernému seeingu.
edit: na ukážku, tu je pre porovnanie RGB výstup cez CCD R a G filter:
A tu RGB cez vizuálne R a B filtre (samozrejme bez UV/IR cut ...):
Tu vidieť aj oranžovú/ružovú oblasť v okolí SEB, ktorá u horného snímku nie je. Celkovo sú tu tie farby "živšie". Na druhej strane sa mi zdá, že baaderovských filtrov padajú ostrejšie snímky.
edit: malý update snímkov.
Jupiter 2010
Bezva !!! Oba dva jsou pecka... Mému oku lahodí více ten první, kvůlu struktuře v pásu...
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
Jupiter 2010
Oba super!!
Meade Light Bridge 10" - Dobson 254/1270, Meopta AD800 . Okuláry: Meade UWA 4,7mm + 6,7mm , SWA 28mm + 16mm, Plossl 9mm
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
caribic10, JamesPRG: ďakujem, ale musím oponovať. Toto je super ;D:
Na klik astrofotky:
Už sa do toho spracovania RG(sB) začínam dostávať
.
PS: spracovávané na CRT, ale dával som si záležať. I tak to na LCD môže vypadať všelijak
.
Na klik astrofotky:
Už sa do toho spracovania RG(sB) začínam dostávať
PS: spracovávané na CRT, ale dával som si záležať. I tak to na LCD môže vypadať všelijak