Autoguider Skywatcher SynGuider
ahoj se radeji optam,nez to koupim
tenhle kabel to je on ze?
http://www.conrad.cz/pripoj-kabel-weste ... -m.k922694
dik
J.
tenhle kabel to je on ze?
http://www.conrad.cz/pripoj-kabel-weste ... -m.k922694
dik
J.
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Zcela určitě NE !
tedy pokud je vpořádku fotka. Konektor je sice RJ12 (tedy 6 pozic široký), ale evidentně má zapojené - zalisované jen 4 plíšky a kabel má jen 4 vodiče. Ale je potřeba mít obsazeno všech 6. (respektive stačilo by pro pointaci 5, ale to se nevyrábí). Nezbyde než si koupit plochý šestižilový telefonní kabel a dva konektory RJ12, a nechat si je buď přímo v prodejně, nebo od někoho, kdo má patřičné kleště, nalisovat.
V případě nouze a když se to umí, jdou plíšky zalisovat i ostrým neožvejkaným šroubovákem.
tedy pokud je vpořádku fotka. Konektor je sice RJ12 (tedy 6 pozic široký), ale evidentně má zapojené - zalisované jen 4 plíšky a kabel má jen 4 vodiče. Ale je potřeba mít obsazeno všech 6. (respektive stačilo by pro pointaci 5, ale to se nevyrábí). Nezbyde než si koupit plochý šestižilový telefonní kabel a dva konektory RJ12, a nechat si je buď přímo v prodejně, nebo od někoho, kdo má patřičné kleště, nalisovat.
V případě nouze a když se to umí, jdou plíšky zalisovat i ostrým neožvejkaným šroubovákem.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
ok,diky
třeba je jen na fotce chyba
sem tam napsal jestli mají ten šestižilový telefonní kabel
J.
třeba je jen na fotce chyba
sem tam napsal jestli mají ten šestižilový telefonní kabel
J.
Ahoj
tak kabel uz mam ze Supry
ted bych potreboval nejaky navod
poradi nekdo co,kde a jak nastavit?
prvni se nastavi montaz a pak zapojit gudier?
diky moc
J.
tak kabel uz mam ze Supry
ted bych potreboval nejaky navod
poradi nekdo co,kde a jak nastavit?
prvni se nastavi montaz a pak zapojit gudier?
diky moc
J.
naštěstí toho u tohohle guideru moc není. Píchneš to do zapnuté montáže, zapneš guider a najdeš hvězdu na displeji (zaostřování jsem popisoval na předešlé stránce) no a pak až tam uvidíš nějakou hvězdu (při ideální expozici 1s až 4s), tak dáš MENU, vybereš možnost LOCK STAR a pak AUTO CALIB. a to je vše. Jinak doporučuju na montáži nastavit trochu menší pointační rychlost (na eq5/eq6) je myslím automaticky nastavená 0,5x, já raději dávám 0,25x nebo i 0,125x. Další funkce na guideru snad ani není Jedině práh potlačení šumu, ale to zpravidla automatika nastaví dobře sama. S tím můžeš hýbat hlavně stejně jen v zimě, jinak ten snímač šumí a vytváří tak umělé "hvězdy".
ok ,diky
se stim nejak poperu
jo a jaky by k tomu byl vhodny napajeci adapter?
J.
se stim nejak poperu
jo a jaky by k tomu byl vhodny napajeci adapter?
J.
Myslíš adaptér ze sítě? Výrobce doporučuje spíš menší napětí, ideálně 6v, zkoušel jsem ho v zimě napojit na baterku 12v (která měla ale 11,3V reálně) a taky fungoval, ale někde jsem slyšel, že 12v už je na něj trochu moc. Takže napětí by to mělo mít 6-9V (já na to používám 4D nabíjecí buřty, což je dokonce jen 4,8V a funguje dobře) ale odběr ti nepovím, už nevím. Domnívám se ale, že je to velmi málo, viděl jsem snad hodnotu něco do 500 mAh, takže cokoli nad touto hodnotou bude Ok.
Ano ze site,
ok,diky
to jsem chtel vedet
J.
ok,diky
to jsem chtel vedet
J.
V návode je 6-14V a 250 mA. Ja som prerobil nabíjačku od mobilu, našiel som takú čo dáva cca 6,2V a ide to dobre. Ten odber AG je nízky, potiahne to podľa mňa asi všetko čo dáva príslušné napätie.
Dobson 254/1200, SCT 8, ED 80/600, MAK127/1500, Refra TS 110/660, HEQ5, EQ SKY, AZ3 atď........
ahoj
mam dotaz
chtel jsem fotit M31 s SKYWATCHER SynGuiderm,ale bohuzel my to nenaslo zadnou vhodnou hvezdu,pointer mam nasroubovan na pevno do alu desky vedle dalekohledu viz foto
poradi nekdo jak to udelat lepe?
dik moc
a co pomoci OAG?
Jirkaz
mam dotaz
chtel jsem fotit M31 s SKYWATCHER SynGuiderm,ale bohuzel my to nenaslo zadnou vhodnou hvezdu,pointer mam nasroubovan na pevno do alu desky vedle dalekohledu viz foto
poradi nekdo jak to udelat lepe?
dik moc
a co pomoci OAG?
Jirkaz
Buď dát na pointer pozicioner nebo namontovat pointer do kruhů.Málo citlivý autopointer vyžaduje mít možnost vybírat jasnější hvězdu a to vyžaduje větší pole, než má kamera. OAG bude mít k dispozice ještě méně hvězd, nehledě na otřesnost hledání a nastavování.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
ok diky
a co je nejlepsi kruhy ci pozicioner?,a REDUKTOR GSO 0.5x by nepomohl?ze by bylo videt vice hvezd?
dik
a co je nejlepsi kruhy ci pozicioner?,a REDUKTOR GSO 0.5x by nepomohl?ze by bylo videt vice hvezd?
dik
já mám pointační kruhy a fungují skvěle. Pozicioner je ale furt lehce omezující, protože s ním nejde hýbat donekonečna, kruhy (dobře dimenzované) mají mnohem větší potenciál. Navíc s kruhama můžeš dát hvězdu doprostřed pole dalekohledu, kam i dopadá nevíc světla.
-
spis zahodit a koupit Lacertu ;D