Canon Eos 30D vs. Meade DSI 3 Pro

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
BOBIK
Věk: 45

Příspěvek od BOBIK »

Stále rozmyšlam že velmi chcem kupit Canon Eos 30D alebo Meade DSI 3 Pro?
Neviem a posim - PORADIŤ!!!

Nechapem to že Canon Eos 30D malo 30 minut expozicia?A niektory fotit  napriklad 10minut?To ako?  :-?
nepočujúci amaterský astronóm :) Súkromná astronomická pozorovateľňa KYSUCA
8" f/5 Newton, CG-5 + motor, Canon EOS 550D, 850D + Astronomik CLS, pointacie SW 102/500mm, hmlovinovy filter UHC-S
https://vesmir-spj.webnode.sk/
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Záležet bude na způsobu využití. Já např. hodně rád fotím barevně a bez velkých komplikací (filtry, skládání barevných kanálů)  a také mobilně (nepotřebuju notebook, nemusím mít moc kabelů při použití celooblohovky atp. Proto na tyhle věci miluji Canon 30D (modifikovaný). Kamerku Meade neznám nemohu porovnat..
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
hanyk

Příspěvek od hanyk »

BOBIK: napíš ako máš riešenú pointáciu a akou technikou to chceš prevádzkovatˇa čo chceš fotit. Podla popisu vybavenia čo máš dole asi ani jednou kamerou.
jirka.P
Věk: 53

Příspěvek od jirka.P »

BOBIK:Ahoj,podle toho co chceš koupit se jedná a fotky s pointací.Pokud ne,tak jedině ccd s mono čipem,který je citlivější,ale stejně jen na světelný objekty jako jsou hvězdokupy.Mlhoviny a galaxie určitě ne.Tak si pořídíš pointaci a to refraktor,nebo OAG+kamera třeba Qhy5+notebook.Dále pak nějaký korektor ať máš hvězdy kulaté i na kraji pole.Tvoje montáž je podle mě nahraně astrofoto,takže na dlouhý časy,třeba do 10min. to chce místo kde nefouká.Teď čím chceš fotit a jak,barevně nebo černobíle.Canon je barevný,ale míň citlivý,proto budeš muset mít delší časy než u mono ccd.Pokud chceš mít barvy s mono ccd,budeš muset použít RGB filtry a na každý filtr tolik času.Pak je ale výsledek lepší než když fotíš rovnou s canonem,nebo barevnou ccd kamerou.Jak se ptáš na ty časy,tak záleží jak máš světelný dalekohled a jak světelný objekt fotíš.Na M42 nepotřebuješ tak dlouhý expozice jako třeba na M33.Co se týče mono DSI 3 pro,tak tady na fóru už byli za ty prachy daleko lepší kamery na prodej,ať už mono nebo color s větším rozlišením.Je to dost o financích,když si spočítáš kolik za pointaci a kolik do snímače,tak sám uvidíš.Kdyby ses zeptal mě co chci,tak nějakou color ccd,třeba Qhy8.Jak píše MaG ,mám rád barevný snímky,jak je vydět :),ale nechce se mi fotit jeden objekt třeba měsíc i když na úkor kvality.Tohle ti ale nechci vnucovat.S pozdravem Jirka
Odpovědět