Cesty za hvězdami

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
shodam
Kontaktovat uživatele:

Cesty za hvězdami

Příspěvek od shodam »

Ahoj lidi, nevíte někdo náhodou, co se stalo se skupinou "Cesty za hvězdami" ? Před víc než rokem jsem se tam zaregistroval mezi členy, ale web starparty.astronomy.cz hned potom "zahynul" :-/ a už jsem o žádné další činnosti neslyšel.  ???

Pořádání společných výjezdů za pozorováním (obdob amerických "starparty"), podle hesla "víc lidí-víc zábavy", mi připadalo jako skvělý nápad. Tak doufám, že to někde funguje a jenom já jsem trochu mimo. V každém případě bych se rád nějaké takové akce zúčastnil. :)
MaG
Kontaktovat uživatele:

Cesty za hvězdami

Příspěvek od MaG »

Nemůžu se neozvat. Taky jsem se totiž s danými lidmi zkontaktoval. Tehdá jsem byl spíš v ČB než v Praze :-), ale přišlo mi to jako dobrý nápad.

Teď mě najdete spíš pro změnu v Jablonci. Pokud vím, jelo se tehdá aspoň jednou někam k Mladé Boleslavi. Takže to bych si už dovedl představit.

Bylo by fajn, kdyby se tu našli další lidi, co to tu čtou a měli by zájem se občas někde společně sejít a pozorovat. Proto pište sem klidně odkud jste, ať je přehled!

Martin, Jablonec :rotflmao:
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
shodam
Kontaktovat uživatele:

Cesty za hvězdami

Příspěvek od shodam »

Paráda, tak teď zase já .... Honza, Rokycany :rotflmao:

Když tak koukám na mapu, tak to zatím vypadá na pozorování někde v Praze na Václaváku ;D :banghead:
No ale uvidíme, kdo se ještě ozve.... ;)

Takže momentálně máme:

Martin, Jablonec
Honza, Rokycany
Tychi

Cesty za hvězdami

Příspěvek od Tychi »

Ráda se něco přiučím a poučím, protože poslední dobou na samovzdělávání čas nemám :o(
Jsem pro.
Tychi Praha, nebo taky okres Tachov, podle toho kdy a jak, ale během týdne stíhám obě místa :o))
Marian

Cesty za hvězdami

Příspěvek od Marian »

Velmi dobry napad. Marian, Praha. Nenechajte sa zmiast slovencinou, ide naozaj o Prahu v Cechach.
io

Cesty za hvězdami

Příspěvek od io »

Taky bych se přidal.
Ivo Petrovice okr. Znojmo, přes týden Brno
Jakub
Věk: 58
Kontaktovat uživatele:

Cesty za hvězdami

Příspěvek od Jakub »

Ja by jsem si s dovolenim take vzal Jakub - Revnice (49,917 ; 14,250)
CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer
Heny

Cesty za hvězdami

Příspěvek od Heny »

Iděme na to Heny, Strakonice
shodam
Kontaktovat uživatele:

Cesty za hvězdami

Příspěvek od shodam »

No vidím, že zájem by docela byl  :) Teď ovšem přichází otázka, jak takové setkání uskutečnit.
Možná by proto bylo dobrý, kdybyste napsali, jaká vzdálenost je pro vás ještě únosná a taky jestli upřednostňujete pozorování na jeden večer nebo třeba víkendovou akci.

Co se mě týka, tak 100km jednou za čas by nebyl problém a kdyby to bylo na víkend, tak klidně i víc. Ale důležitý je, aby se někde určitě sešlo alespoň pár lidí.

A můžete samozřejmě taky napsat, jestli víte o nějakém dobrém pozorovacím stanovišti. Tam je důležitý kromě tmavý oblohy taky dobrá dostupnost autem. Triedr se dá odnést kamkoliv, ale s dobsonem už to je podstatně horší. Zakladatelé původní skupiny "Cesty za hvězdami" už nějaké místo snad měli, ale nevím, o tom nic bližšího.

Jinak já jsem zrovna dneska jedno takový potenciálně pěkný místečko (minimálně pro své vlastní pozorování) objevil. Větší louka obklopená lesem, nikde žádný světla, výhled do všech stran ... zkrátka parádička :nod:

V každém případě se ale všichni, kdo máte zájem o společná pozorování ozvěte, ať se můžeme pořádně domluvit a trochu to rozjet! :bounce:
Heny

Cesty za hvězdami

Příspěvek od Heny »

Ahoja všem. No, já jako správný obyvatel skoro Šumavy bych věděla o spoustě senzačních místeček pro pozorovačky. Dostupnost autem musí být, jasná věc - tahat dobsona na zádech není ono :), i když pravda, jeden čas jsem ho vozila i na koni Ale u nás jsou hvězdy fakt na dosah, kampak Kerkonoše nebo tak :rotflmao: Jináč vzdálenost no problem, u mne je problém hlavně čas a v létě to bude o život Dejte vědět i vy ostatní, jak jste na tom, ju? Zdravím z temných pustin kol Kašperka Paa :bounce:
io

Cesty za hvězdami

Příspěvek od io »

Auto nemám, kam dojede vlak a já došlapu (dobsona nemám) tak tam dorazím.
Jak říká shodam:tak 100km jednou za čas by nebyl problém a kdyby to bylo na víkend, tak klidně i víc. Ale důležitý je, aby se někde určitě sešlo alespoň pár lidí.
Stan, spacák, triedr, foťak, stativ mám ;)
S tím pozorovacím místem máte pravdu. Já díky změně osvětlení v naší dědince :nono: (vypadá to že i okolní se přidali) jsem totálne v ... :'(
Nevim kde budu koukat teďka, musim neco najít. :book:
MartinNed

Cesty za hvězdami

Příspěvek od MartinNed »

Kdo mě již zná (z jiných audítek) tak se asi budu opakovat, ale přece :
Pokud se udělá k večeru jasno a pohled z družice nebude věstit nic zlého, tak s dost velkou pravděpodobností vyrážim za Prahu pozorovat (komety, proměnky nebo meteory). Kdo nemáte odvoz, nebo chcete poznat další lidi, tak se ozvěte.
O víkendech jsem většinou na Pelhřimovsku, ale běžně vyrážim i ve 3hod ráno v týdnu. Prostě jak počasí, Měsíc nebo komety poručí. :-)
io

Cesty za hvězdami

Příspěvek od io »

MartinNed napsal: Kdo mě již zná (z jiných audítek) tak se asi budu opakovat, ale přece :
Pokud se udělá k večeru jasno a pohled z družice nebude věstit nic zlého, tak s dost velkou pravděpodobností vyrážim za Prahu pozorovat (komety, proměnky nebo meteory). Kdo nemáte odvoz, nebo chcete poznat další lidi, tak se ozvěte.
O víkendech jsem většinou na Pelhřimovsku, ale běžně vyrážim i ve 3hod ráno v týdnu. Prostě jak počasí, Měsíc nebo komety poručí.  :-)kdybych byl z Prahy tak už se ozívám, ale takhle....
raději bych bral nějakou masovější akci na víkend
io

Cesty za hvězdami

Příspěvek od io »

Tak to máme:

Martin, Jablonec
Honza, Rokycany
Tychi, Praha/okres Tachov
Marian, Praha
Ivo, Petrovice/Brno
Jakub, Revnice
Heny, Strakonice
MartinNed, Praha/Pelhřimovsko

Proč mám pocit, že to budu mít daleko? ;D
Korza

Cesty za hvězdami

Příspěvek od Korza »

Možná bych se taky přidal. Zatim se mi nepodařilo setkat s nikym kdo by měl stejnou zálibu. Jsem z Prahy a o víkendech jezdim k Jičínu.
Odpovědět