Fotky našich miláčků...:-))
...tak jsem se konečně dokopal cvaknout toho mýho koníka co se na něm tak rád proháním po nocích vesmírem 

V USA stojí 21 000kč! I s poštovným. ;D
Pokud dostanes slusnou slevu a bydlis v US tak jiste ano, pokud ne je to sci-fi....
Pokud dostanes slusnou slevu a bydlis v US tak jiste ano, pokud ne je to sci-fi....
Vozík pro přesun čtyřstovky z parkovacího na pozorovací místo:
Ke spodní části podstavy je připevněna trojice závitů pro závitové tyče:
Zašroubováním závitových tyčí se dalekohled zvedne:
S vozíkem se pak pod dalekohled zajede a závitové tyče se vyšroubují, čímž se dalekohled usadí na vozík a můžeme jet:
Ke spodní části podstavy je připevněna trojice závitů pro závitové tyče:
Zašroubováním závitových tyčí se dalekohled zvedne:
S vozíkem se pak pod dalekohled zajede a závitové tyče se vyšroubují, čímž se dalekohled usadí na vozík a můžeme jet:
SW Dobsony 200/1200 StrčTo a 400/1800 GoTo + obří vozejk, aby s tím krámem šlo vůbec pohnout. Hyperiony 24mm, 17mm, 8mm, 5mm, Delos 10mm, Paracorr 2, Powertank 17Ah, štafle.
Gratuluji! Tak to je vymakané. V prvním momentě jsem se divil, svoji 150 vozím na dvoukoláku a tubus pod paží. Pak jsem si našel že to má celé 80kg! Přeji hodně krásných nocí :)
Jak daleko s tím jezdíš ? Na krátkou vzdálenost mi to přijde až zbytečně komplikované a na výjezdy mimo takřka nepoužitelné. Jednodušší řešení má často daleko vyšší užitnou hodnotu.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Jak daleko s tím jezdíš ? Na krátkou vzdálenost mi to přijde až zbytečně komplikované a na výjezdy mimo takřka nepoužitelné. Jednodušší řešení má často daleko vyšší užitnou hodnotu.Jezdím s tím nejdále nějakých 60 metrů, pokud chci pozorovat z druhé strany dvora.
Na výjezdy mimo to není takřka nepoužitelné, na výjezdy mimo je to nepoužitelné zcela vzhledem k rozměrům a hmotnosti toho vozíku. Což ale nevadí, protože byl postavený jenom kvůli pohodlné manipulaci s dalekohledem na tom jednom konkrétním místě.
A komplikované to je proto, že mého tátu, který je autorem nápadu i konstrukce, prostě baví vymýšlet takovéhle věci. Jinak souhlasím, že by se to dalo vymyslet mnohem jednodušeji a zkonstruovat za méně času a s menší spotřebou materiálu, ale o to v tomhle případě tolik nešlo.
Na výjezdy mimo to není takřka nepoužitelné, na výjezdy mimo je to nepoužitelné zcela vzhledem k rozměrům a hmotnosti toho vozíku. Což ale nevadí, protože byl postavený jenom kvůli pohodlné manipulaci s dalekohledem na tom jednom konkrétním místě.
A komplikované to je proto, že mého tátu, který je autorem nápadu i konstrukce, prostě baví vymýšlet takovéhle věci. Jinak souhlasím, že by se to dalo vymyslet mnohem jednodušeji a zkonstruovat za méně času a s menší spotřebou materiálu, ale o to v tomhle případě tolik nešlo.
SW Dobsony 200/1200 StrčTo a 400/1800 GoTo + obří vozejk, aby s tím krámem šlo vůbec pohnout. Hyperiony 24mm, 17mm, 8mm, 5mm, Delos 10mm, Paracorr 2, Powertank 17Ah, štafle.
SCT 127/1250 - už ho mám déle, ale dávám ho sem až teď. Nahradil Newtona 150/750 jako mobilní dalekohled. Druhý hlavní na hvězdárně je N300. Konečně mám tedy jen 2 dalekohledy
, z R70/500 jsem udělal hledáček k Newtonu (foto ještě dodám).

EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Ahoj,
tak bych taky rád přidal fotku svých miláčků
zleva: nová manželka, nová hračka, stará hračka
Původně jsem měl v plánu koupit dalekohled za cca 5kKč, ale různým pročítáním a poradou s panem Zhajským jsem se nakonec plácnul přes kapsu.
Nová hračka je GSO Dobson 200mm, než se úplně zatáhlo stihl jsem v sobotu nad ránem vymetenou oblohu. Koukal jsem na Jupiter na kterém byli krásně vidět pásy, pak jsem okouknul meč Oriona ... chvíli jsem myslel že se budu muset pustit do první kolimace než mi docvaklo že a mlha okolo není vada na mém příjímači.
Ale "nejvíc nejlepší" mi přišel měsíc, jak tam prostě majestátně visel v prostoru... 2'' 30mm okulár je prostě mazec!
tak bych taky rád přidal fotku svých miláčků
zleva: nová manželka, nová hračka, stará hračka
Původně jsem měl v plánu koupit dalekohled za cca 5kKč, ale různým pročítáním a poradou s panem Zhajským jsem se nakonec plácnul přes kapsu.
Nová hračka je GSO Dobson 200mm, než se úplně zatáhlo stihl jsem v sobotu nad ránem vymetenou oblohu. Koukal jsem na Jupiter na kterém byli krásně vidět pásy, pak jsem okouknul meč Oriona ... chvíli jsem myslel že se budu muset pustit do první kolimace než mi docvaklo že a mlha okolo není vada na mém příjímači.
Ale "nejvíc nejlepší" mi přišel měsíc, jak tam prostě majestátně visel v prostoru... 2'' 30mm okulár je prostě mazec!
Nebudem zakladať nové vlákno, aj keď myslím repliky by si ho zalúžili...
Willi, to je paradni prace! Jsem rad, ze firstscope poslouzil
Willi, to je paradni prace! Jsem rad, ze firstscope poslouzil

refraktor Meade, dobson Drbohlav
Tak jsem se po měsíci a půl dostal k tomu,abych vyzkoušel dalekohled WO 110/770.Ve finále jsem zjistil,že nezaostřím a tak jsem ho aspoň vyfotil 
http://www.astrofotky.com/o-nas/

http://www.astrofotky.com/o-nas/
demonek - No esteticky to máš krásné. Doufám že je to nějaká drobnost. Zajímavé jak se ti vyvíjel tvůj park.
vcera kupeny od petersteel
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
To se někdo bude mít
Měl jsem ho na autě minulý týden. Nebudu říkat kam jsem ho vezl, abych neprásknul Ježíška
Kuba
Měl jsem ho na autě minulý týden. Nebudu říkat kam jsem ho vezl, abych neprásknul Ježíška

Kuba

http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
A prej že čím větší průměr, tím líp, pche ;D
Není to pravda, Slunko vidím suveréně nejlíp mým novým (a ze všech nejmenším) přístrojem 8-)
Chromosférický dalekohled LUNT Deluxe H-alfa 35/400mm (B600) v cestovní verzi. Pro serióznější pozorování je k dispozici AZ3/AZ4.
Není to pravda, Slunko vidím suveréně nejlíp mým novým (a ze všech nejmenším) přístrojem 8-)
Chromosférický dalekohled LUNT Deluxe H-alfa 35/400mm (B600) v cestovní verzi. Pro serióznější pozorování je k dispozici AZ3/AZ4.
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Jiříku,krása a tiše závidím.Ať dobře slouží.