Aj na Vas čumia susedia ked vida Dobsona ?

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Kikan

Příspěvek od Kikan »

No nevím kde bydlíš, ale mám dojem, že sousedy v paneláku by spíš vyděsilo to pouzdro od houslí ;).
"Please do not stare into laser with remaining eye."
EQ-5 GoTo, SW N200/1000, UHC Astronomik Profi, Barlow 2x Ultima 1.25”, Vixen PL32mm, SP-25mm, SP-10mm, SW UWA 6mm
Bresser-maxi

Příspěvek od Bresser-maxi »

ja to mam v pohode jak to tu čitam nemam susedov kedže ma obklopuje ulička. Ale kamarati mi hovoria ze co mi je ,ci mi sibe ze o 3 rano sa chodim pozret na oblohu ale inak v poho ... :)
mirec72

Příspěvek od mirec72 »

Ešte viac sa divia keď im ukážeš Venušu za bieleho dňa.
mirec72
Habl

Příspěvek od Habl »

Když jsem si postavil před lety v zahrádkářské osadě chatku s odjížděcí střechou a dalekohledem, tak mnozí jen byli zvědaví, že mám odsouvající střechu... to ještě bylo v období studené války a dvou ideologií... dokonce se nechal pozvat řadový pracovník ministerstva národní obrany... přišel ke mne s kolegou, který chodil do místního astronomického kroužku... ale nakonec vytáhl láhev tvrdého... pak z něj vylezlo jestli nefofím nová sovětská vojenské letadla umístěná ve vojenském prostoru Ralsko, která měla již delta křídlo ;D

Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Bresser-maxi

Příspěvek od Bresser-maxi »

;D to by bolo ;D keby si myslia že maš dake protiletecke  rakety
 ;D ešte že ten jeden chodil na kružok lebo ešte hladačik a to už moc podozrive pre tych čo to nepoznajú ;D
Anubis

Příspěvek od Anubis »

Jo panove to ma te jeste dobry ta moje sousedka na me zavolala policii, protoze si myslela ,ze jsem zlodej ;D dalsi den zase chvlane nechala rozsviceny pres celou noc svetlo a az treti den kdyz jsem ji vysvetlil ,ze je to dalekohled tak dala svatej pokoj...
DaveRSV

Příspěvek od DaveRSV »

Tak to jsem zvědav co budou říkat moji sousedi. Hodlám začít sledovat ze střechy rodinného domu.
Libcz

Příspěvek od Libcz »

já bych ze střechy teda nesledoval ani za nic, pač v létě se umí slušně rozpálit, takže tam musí být turbulence jako blázen Ale k tématu ... na mě sousedi čumí i s ED80kou a přestože jsem jim už několikrát řekl, že to mám na focení, tak se mě dycky ptají "zase jdeš pozorovat jóóó?". Zezačátku se mě i ptali "A co tam jde vidět, moh bych se podívat?", tak jsem jim musel vysvětlit, že vidět na tom nejde nic, protože to je fotosestava a okuláry mám jen protože k tomu prostě byly  ;D
Naposledy mi soused v 5h ráno říká "tyvole ty už jsi vzhůru jo? Nějaký ranní ptáče." Tak jsem mu vysvětlil, že nejsem vzhůru UŽ, nýbrž JEŠTĚ a že spát půjdu až sklidím techniku před sluncem do stodoly :-)
stana

Příspěvek od stana »

Jo, v létě se tam upečeš a seeing naprd a v zimě tam hodíš dršťku a najdou tě dole.. ;D ::)
Ale možná máš odizolovanou plochou zelenou střechu, tak to by snad šlo.. ;)
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Odpovědět