Fotky našich miláčků...:-))
Hyperion nestojí o moc víc, cca o 300 Kč což mi připadá zanedbatelné.
Celestron CPC 1100; LUNT H-alfa 35mm; Megrez 72; Triedr KOWA Genesis 8x33, okuláry Vixen LVW 41, Hyperion Aspheric 31, Hyperion 24,Hyperion 13,Morpheus 17,5 Morpheus 9.
To je divný ja tam fotku mám zobrazenou :-[ >:( Tak když tak tady : http://www.astro.estranky.cz/fotoalbum/ ... dalekohled
Newton SW 200/1000 EQ-5M triedr přs...
To je divný ja tam fotku mám zobrazenou :-[ >:( Tak když tak tady : http://www.astro.estranky.cz/fotoalbum/ ... lekohledJo, nejspíš že jí má tvůj prohlížeč uloženou v cache nebo jak se tomu nadává Mně se předtím též fotka nezobrazovala.
Jakub Kristek

Zdravím všechny,
po delší době jsem se rozhodl trochu vylepšit "vozový park". Rozhodl jsem se proto ke koupi nejen lepšího snímače v podobě chlazené ccd monochromatické kamery, ale i ke koupi nového a v kresbě výrazně lepšího apochromatického refraktoru.
Přidávám proto jedne snímek z tohoto týdne, před nočním focením touto sestavou.
Popis této sestavy:
Montáž EQ6 SS
Vyhřívání Kendrick
Apochromatický refraktor WO FLT 98 APO Alu - 98/618mm
Apo ED refraktor SW Equinox 80/500mm
Pointační ccd kameraQHY5
Chlazená 9Mpix. mono ccd kamera QHY9
WO 3" rovnač pole(TMB)
větší rozlišení na klik.
LuKo78
po delší době jsem se rozhodl trochu vylepšit "vozový park". Rozhodl jsem se proto ke koupi nejen lepšího snímače v podobě chlazené ccd monochromatické kamery, ale i ke koupi nového a v kresbě výrazně lepšího apochromatického refraktoru.
Popis této sestavy:
Montáž EQ6 SS
Vyhřívání Kendrick
Pointační ccd kameraQHY5
WO 3" rovnač pole(TMB)
větší rozlišení na klik.
LuKo78
Lukasi je to vylozene "sexy" sestava, moc pekna! Ten WO FLT 98 me docela pozitivne prekvapil (test s Pavlem Vabrouskem), dokonce si rikam o kolik je celkove horsi nez Takahashi FSQ-106, coz zacal byt muj "dream scope" 
jen tam mas nejak moc kabelu ale to se holt "neda svitit" jak rikavala moje babicka
jen tam mas nejak moc kabelu ale to se holt "neda svitit" jak rikavala moje babicka
to Konihlav:
No, je tam přesně tolik kabelů kolik potřebuji. Tzn. kamera, kamera, pointace, napájení filtrového kola, vyhřívání a rozvody k páskům, montáž a GPS.
Co se týká kresby, tak jsem ještě více mile překvapen. Po testování u Saši, jsem ještě neměl redukci na rovnač a už tehdy tam byli hodnoty FWHM velice dobré kolem 1,3-1,5 pix. Jen u krajů to bylo horší, nebylo divu, bez rovnače. Nyní v krajích pole jsou hodnoty kolem 1,5-1,7pix u středu 1,1-1,2pix a hvězdičky nádherně kulaté až úplně do krajů.Ten 3" rovnač je k tomuto FLT98 fakt to "pravé ořechové".
Momentálně mám rozdělanou jednu LBN, kterou mám nasnímáno cca LRGB 720:60:60:60min. během tří nocí a musím říct, že to je první snímek, který bude stát tak nějak pořádně zato......alespoň doufám.
No, je tam přesně tolik kabelů kolik potřebuji. Tzn. kamera, kamera, pointace, napájení filtrového kola, vyhřívání a rozvody k páskům, montáž a GPS.
Co se týká kresby, tak jsem ještě více mile překvapen. Po testování u Saši, jsem ještě neměl redukci na rovnač a už tehdy tam byli hodnoty FWHM velice dobré kolem 1,3-1,5 pix. Jen u krajů to bylo horší, nebylo divu, bez rovnače. Nyní v krajích pole jsou hodnoty kolem 1,5-1,7pix u středu 1,1-1,2pix a hvězdičky nádherně kulaté až úplně do krajů.Ten 3" rovnač je k tomuto FLT98 fakt to "pravé ořechové".
Momentálně mám rozdělanou jednu LBN, kterou mám nasnímáno cca LRGB 720:60:60:60min. během tří nocí a musím říct, že to je první snímek, který bude stát tak nějak pořádně zato......alespoň doufám.
tak to drzim palce ja uz par snimku, se kterymi zacinam byt spokojen taky konecne mam (po roce snazeni).
jinak s Borgem jsem se zatim dostal na 1.09 az 1.15 FWHM (celkem 18 10ti minutovych expozic v tomto rozsahu, nejcasteji kolem 1.11-1.12) pri snimani dat na wide field bublinku, to byla celkove i velmi dobra noc. Pri 20ti minutovkach jsem ted mel 1.2 az 1.44 na jednotlivych snimcich...
takze se tesim na Tve vysledky
jinak s Borgem jsem se zatim dostal na 1.09 az 1.15 FWHM (celkem 18 10ti minutovych expozic v tomto rozsahu, nejcasteji kolem 1.11-1.12) pri snimani dat na wide field bublinku, to byla celkove i velmi dobra noc. Pri 20ti minutovkach jsem ted mel 1.2 az 1.44 na jednotlivych snimcich...
takze se tesim na Tve vysledky
Lukáši, hezká sestava. Jsem zvědavý na ten snímek a na to jak si ten 3" rovnač rozumí s dalekohledem.
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
to Sasa3:
Dnes snad založím v sekci snímky tu LBNku.
Dnes snad založím v sekci snímky tu LBNku.
- BiF
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny,
Popis této sestavy:
Montáž EQ6 SS
Vyhřívání Kendrick
Pointační ccd kameraQHY5
WO 3" rovnač pole(TMB)...
Sestava moc hezká, ale když jsem to viděl, tak první, co mi proběhlo hlavou bylo: "Bože, to je kabelů"...
Já problém s kabely řešil tak, že na deklinační ose, poblíž lyžiny, mám "destičku", na ní USB Hub (4x USB) a konektory s "elektrikou" (pro napájení EOSe, napájení osvětlení stupnice na ok. výtahu, ...). Od dalekohledu mi jdou jen dva kabely- jeden USB a jeden od zdroje napájení.
Popis této sestavy:
Montáž EQ6 SS
Vyhřívání Kendrick
Pointační ccd kameraQHY5
WO 3" rovnač pole(TMB)...
Sestava moc hezká, ale když jsem to viděl, tak první, co mi proběhlo hlavou bylo: "Bože, to je kabelů"...
Já problém s kabely řešil tak, že na deklinační ose, poblíž lyžiny, mám "destičku", na ní USB Hub (4x USB) a konektory s "elektrikou" (pro napájení EOSe, napájení osvětlení stupnice na ok. výtahu, ...). Od dalekohledu mi jdou jen dva kabely- jeden USB a jeden od zdroje napájení.
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
to Fra:
Já to teď nijak neřeším, dalekohled se mi do toho zatím nezamotal a já také ne - zatím. Dá to více práce poskládat ty kabely tak, aby tomu pohyb montáže a dalekohledu nevadil.
Dodělávám hvězdárničku - tedy spíše domek, takže ten cca měsíc s tím ještě vydržím, pak pochopitelně ty kabely vyřeším úplně jinak.
Luko78
Já to teď nijak neřeším, dalekohled se mi do toho zatím nezamotal a já také ne - zatím. Dá to více práce poskládat ty kabely tak, aby tomu pohyb montáže a dalekohledu nevadil.
Dodělávám hvězdárničku - tedy spíše domek, takže ten cca měsíc s tím ještě vydržím, pak pochopitelně ty kabely vyřeším úplně jinak.
Luko78
Přidávám fotky z nedávné pozorovačky s našimi dobsony:
Sky-watcher je kompletně vykuchaný - koupil jsem jen rouru s montáží a bastlil... Zrcadlo 195/1000 je vybroušeno p. Kočvarou.
Trubkový dobson je kamaráda, 200/1300. Zrcadlo brousil p. Kočvara. Montáž je vyrobena mj. z kancelářské židličky :o
Sky-watcher je kompletně vykuchaný - koupil jsem jen rouru s montáží a bastlil... Zrcadlo 195/1000 je vybroušeno p. Kočvarou.
Trubkový dobson je kamaráda, 200/1300. Zrcadlo brousil p. Kočvara. Montáž je vyrobena mj. z kancelářské židličky :o
Pozoruju z Oderských vrchů. N 200/1000, R 70/700, CEL 12x70.
... jen tam mas nejak moc kabelu ale to se holt "neda svitit" jak rikavala moje babicka ;-)Takto vyzeral "kabelgulas" v Side 2006 na zatmeni Slnka. Tu je tych kablov trochu viac... (sorry za offtopic, ale nostalgicky som si zaspominal...)
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Ahoj
moje dielo.
ps ;moj prvy prispevok a prve vlozenie fotografie
MP80
moje dielo.
ps ;moj prvy prispevok a prve vlozenie fotografie
MP80