zkoušel jsem hledat na netu nějaké podrobnější informace o paralaktických montážích. Nenašel jsem ale nic co by mě dostatečně uspokojilo a možná je to i tím, že jsem chtěl, aby to bylo nejlépe v češtině.
Nejvíc mě zajímají podrobnosti o vidlicových montážích, a pak z těch nesymetrických spíše jen okrajově německá montáž.
Trochu jsem si tady pročetl nějaká vlákna a myslím, že je tu pár lidí, kteří se zabývají(ly) výrobou montáží, takže by mi mohli doporučit něco pěkného k přečtení na internetu. Mělo by to být něco obecného, ale podrobného. Je mi jasné, že technické výkresy s detailní dokumentací se asi na netu válet nebudou, ale nějaké zobecněné dokumenty by být mohli.

Dále bych uvítal ucelené informace o způsobech ustavování(nastavení) montáží s krokovými motory, a vedení pomocí dat získaných přes GPS. Taky jsem o tom už něco přečetl, ale většinou se to omezovalo jenom na základní výklad bez podrobností.
A nakonec, kdyby někdo chtěl nabídnout k prodeji scripta FS CVUT, určitě se dohodnem, napište co máte...
předem díky za všechny informace, které mě někam posunou.