Mars
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Mars 2009-2010
Já vím, zkusil jsem první úpravu právě tu drastickou, proto jsem tuhle musel udělat na oko. Našel jsem nejlepší videjko a jen jemně doostřil, kontrast apod. jsem nechal na svých úrovních.
Děkuji za reakci. Martin
Děkuji za reakci. Martin
Lectorem iustus...
Mars 2009-2010
Začal som spracovávať plody tejto noci, som sám doma, dúfam že tento Mars nie je zelený:
Fotené 14JAN09 o 21.30, N190/1269, pozitívna projekcia, cez UV/IR blok na SPC900.
mitovka
EDIT 16JAN - Snímok som ešte spracoval po kanáloch a trochu jemnejšie:
Fotené 14JAN09 o 21.30, N190/1269, pozitívna projekcia, cez UV/IR blok na SPC900.
mitovka
EDIT 16JAN - Snímok som ešte spracoval po kanáloch a trochu jemnejšie:
mitovka
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Mars 2009-2010
Není zelený, spíš na limbě nažloutlý víc než bych čekal. Ten modrý mrak je ale super. 

Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Mars 2009-2010
Máš to nafotené fakt úžastne! Tie oblaky sú tam jak vyšité. Veď to sa dalo predpokladať, že keď dám noťas do servisu, tak sa vyčasí
.
PS: Je to fakt Olympus Mons tamto ten tmavý fľak na disku ??

PS: Je to fakt Olympus Mons tamto ten tmavý fľak na disku ??
Mars 2009-2010
No jo.Pěknej snímeček.
:-/ :'(
Kde prosím vás berete to jasno?
:-/ :'(
Kde prosím vás berete to jasno?
refr. 70/700 mm,tri 10 x 50,SW 200/1000 mm,ASI 120 mc,ASI 224 mc,ASI 294 mc
https://www.youtube.com/channel/UCIRCDX ... a2rTCn8vKg
https://www.youtube.com/channel/UCIRCDX ... a2rTCn8vKg
Mars 2009-2010
Roman: No niekde tam by mal byť ten Olympus Mons.
O 2 hodiny neskôr, sa nad sopkami v oblasti zjavili oblaky a sú lepšie identifikovateľné:
Túto noc som nazbieral asi najlepšie dáta z tejto marťanskej sezóny, dúfam že to čo najlepšie spracujem. Chcel by som aspoň z modrého kanálu spraviť animáciu.
mitovka
O 2 hodiny neskôr, sa nad sopkami v oblasti zjavili oblaky a sú lepšie identifikovateľné:
Túto noc som nazbieral asi najlepšie dáta z tejto marťanskej sezóny, dúfam že to čo najlepšie spracujem. Chcel by som aspoň z modrého kanálu spraviť animáciu.
mitovka
mitovka
Mars 2009-2010
Túto noc bol Mars znovu očarujúci. Seeing nebol nič extra, nadránom trošku lepšie, ale keď sa už do obrazu začal natáčať Syrtis Major, prišla hmla.
Ku koncu to vyzeralo asi takto:
Nad Syrtis Major znova modré oblaky. Skúsim to neskôr preložiť s IR obrazom, ten je o dosť kontrastnejší.
mitovka
P.S. Editoval som obrázok v príspevku 222
Ku koncu to vyzeralo asi takto:
Nad Syrtis Major znova modré oblaky. Skúsim to neskôr preložiť s IR obrazom, ten je o dosť kontrastnejší.
mitovka
P.S. Editoval som obrázok v príspevku 222
mitovka
Mars 2009-2010
Ahoj Michale Velmi pěkný snímek.Použil jsi nějaký filtr?Jaké hodnoty jsi měl nastaveny na SPC 900NC?Měj se Milan 

Mars 2009-2010
Dík,
bolo to nahrávané cez UV/IR cut takže vo viditeľnej oblasti. Nahral som aj v IR (742nm Astronimk filter), tam to vyzeralo takto:
Hyblaeus Extension narpíklad vyjde oveľa výraznejšia a dlhšia ako vo viditeľnej oblasti.
No a hodnoty pre farebný snímok: 10fps, expozícia 1/33 (takže asi 80ms?), gamma 15, gain 45, ostatné neštelujem
mitovka
bolo to nahrávané cez UV/IR cut takže vo viditeľnej oblasti. Nahral som aj v IR (742nm Astronimk filter), tam to vyzeralo takto:
Hyblaeus Extension narpíklad vyjde oveľa výraznejšia a dlhšia ako vo viditeľnej oblasti.
No a hodnoty pre farebný snímok: 10fps, expozícia 1/33 (takže asi 80ms?), gamma 15, gain 45, ostatné neštelujem
mitovka
mitovka
Mars 2009-2010
Snímek se ti opravu povedl. Počasí ti přeje, to máš fajn... Líbí se mi polární čepička jak je hezky ostrá...
Gratuluji
Gratuluji
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
Mars 2009-2010
to mitovka : stále mě překvapuje, kam až seš schopen se se svojí technikou dostat !
.......
Měl bych jeden dotaz. Kde jsi vzal informace o nějakých modrých oblacích? . Domnívám se, že nic takového na Marsu neexistuje - (nebo jsem o tom pouze nikdy neslyšel
)
.......
Měl bych jeden dotaz. Kde jsi vzal informace o nějakých modrých oblacích? . Domnívám se, že nic takového na Marsu neexistuje - (nebo jsem o tom pouze nikdy neslyšel

lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Mars 2009-2010
Ďakujem MilAN!
No v prvom rade som ich videl na mnohých fotografiách. Posledných pár týždňov sa zjavili na CN, videl som ich na aj na snímkoch z Hubbla.
TU:
ich opisujú ako diskrétne topografické oblaky.
Netvrdím že ich mám za posledné noci ozaj odfotené, ale niečo modré tam je, a nie sú to popusúvané kanály. Ten 14JAN večer som videl jasne aj okom. (moj oslabený frabocit sa vzťahuje k červenej farbe)
mitovka
No v prvom rade som ich videl na mnohých fotografiách. Posledných pár týždňov sa zjavili na CN, videl som ich na aj na snímkoch z Hubbla.
TU:
ich opisujú ako diskrétne topografické oblaky.
Netvrdím že ich mám za posledné noci ozaj odfotené, ale niečo modré tam je, a nie sú to popusúvané kanály. Ten 14JAN večer som videl jasne aj okom. (moj oslabený frabocit sa vzťahuje k červenej farbe)
mitovka
mitovka
Mars 2009-2010
Jenže modré oblaky by neměly být vidět na IR snímku, ale na UV
lepší rada žádná než špatná
Mars 2009-2010
No celkom Ťa nechápem. Na IR snímku je oblasť Syrtis Major čierna. Farebný snímok je zatiaľ bez použitia IR. Keď farebné video rozložím na kanály, tak v modrom kanláli je jasne vidieť "niečo" nad Syrtis Major v B (modrom) kanály. Takisto to je s videom z 14 januára.
Syrtis Blue Cloud je dlhodobo pozorovateľný oblak, najlepšie pred opozícou, na rannom marťanskom limbe.
mitovka
Syrtis Blue Cloud je dlhodobo pozorovateľný oblak, najlepšie pred opozícou, na rannom marťanskom limbe.
mitovka
mitovka
Mars 2009-2010
Ak ide o snimky v príspevku č.226, tak tam som uverejnil B a výsledné RGB. Na ten snímok si myslel? Moja chyba, mohol som to dať do popisu.
mitovka
mitovka
mitovka